Tanssia ja ohjelmointia

Tutkijakoordinaattori Pia Andersin metsästää työkseen kiinnostavia tutkijakandidaatteja ja tekee tutkijahaastatteluja Skypen välityksellä ympäri maailman. Vapaalla Pia järjestää Rails Girls -tapahtumia, joissa opetetaan naisia koodaamaan.

Teksti: Riikka Hollo Kuvat: Paula Virta

Elisalla on yli 4000 työntekijää. Tässä sarjassa tutustutaan elisalaisiin ja heidän työhönsä.

Kello 6.45

“Herään ennen seitsemää. Keitän aamukahvit ja luen Helsingin Sanomat, jos vain ehdin.”

8.00–9.00

“Työmatka Lauttasaaresta Pasilaan. Olen toimistolla yleensä noin yhdeksän maissa. Ensimmäisen tunnin luen sähköposteja ja suunnittelen alkavaa päivää. Vahvistan tutkijahaastatteluja ja vastaan mahdollisiin haastattelua koskeviin kysymyksiin. Joskus tutkijahaastattelut ovat aikaisin aamulla, joskus myöhään illalla. Elän työssäni eri aikavyöhykkeillä, mutta se ei haittaa, sillä voin palastella päivääni pienillä tauoilla.”

elisanet_elisalainen_pia_andersin_MG_6560-Edit

9.00–11.00

Tutkijahaastattelu Australiaan.

“Rakastan tutkijoiden kanssa keskustelua. On hienoa nähdä ja kuulla heidän innostuksensa tutkimukseen ja jakaa sitä eteenpäin.”

Haastattelun jälkeen suuntaan tiimipalaveriin, jossa esittelen mielenkiintoisen tutkijakandidaatin, jonka kanssa Elisa voisi tehdä yhteistyötä. Minulla on todella levottomat sormet: jollen kirjoita tiimipalavereissa muistiinpanoja, niin saatan neuloa, jotta pystyn keskittymään.”

 divider-grey

 

pia_pallo

Kuka hän on?

Pia Andersin, 24 Tutkija-analyytikkoharjoittelija Elisalla Koulutus: Opiskelee Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa Information and Service Management -maisteriohjelmassa, sivuaineena tietotekniikka. Perhe: Asuu yksin. Harrastukset: Liikunta, kuten voimaharjoittelu ja tanssi, ohjelmointi ja naisille suunnattujen Rails Girls -ohjelmointitapahtumien järjestäminen. Motto: ”Minulla ei ole varsinaista mottoa. Yritän elää myötätunnon, avoimuuden ja uteliaisuuden kautta.” Voimabiisi: Woodkid: Iron.

 divider-grey

11.00–12.00 

Lounasaika. “Syön henkilöstöravintolassa tai lähellä sijaitsevassa opiskelijaravintolassa. Saatan nähdä lounaalla myös aiemman tiimini eli Elisa Kirja -palvelun työntekijöitä. Menin Elisa Kirja -tiimiin kesätöihin ja sieltä siirryin tutkijakoordinaattoriksi. Järjestän Rails Girls -ohjelmointitapahtumia, joissa opetetaan ohjelmointia naisille. Löysin uuden harrastuksen, kun Elisa kirjan kehitystiimi kannusti minua opiskelemaan tietotekniikkaa.”

 

elisanet_elisalainen_pia_andersin_MG_5107-Edit

 

12.00–17.00 

“Lounaan jälkeen pureudun johonkin keskittymiskykyä vaativaan tutkimusprojektiin tai raporttiin – ja jos tilanne sallii – lähden kello 15.00 jumppaan. Jumpan jälkeen menen kotiin ja jatkan töitä etänä.”

 

17.00–19.00 

Tutkijahaastattelu ja sähköposteihin vastaamista.

“Olen iloinen siitä, että olen saanut mahdollisuuden työskennellä kiinnostavien asioiden parissa. Haluan jatkuvasti kehittää itseäni, onneksi Elisa on työpaikkana hyvin kehitysmyönteinen. Täällä halutaan auttaa ihmisiä uralla eteenpäin.”

 

19.00–23.00

”Jos minulla on vapaailta, saatan käydä katsomassa jonkin tanssiesityksen. Olen suorittanut taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän nykytanssista ja opiskellut myös jazzia ja balettia. Tanssi on minulle todella tärkeää.”

 

Kiinnostuitko Elisasta työpaikkana? Lue lisää täältä.