Näin teetät kännykkäkuvat helposti

Moni kuvaa kännykällä enemmän kuin kameralla, mutta kuvat tuppaavat hautautumaan puhelimeen. Tässä kolme sovellusta, joilla saa tilattua printtikuvat kätevästi sovelluksella suoraan kännykästä.

Teksti: Hanna Kangasniemi

Printic: Vintage-kuvia ja valokuvatuotteita käden käänteessä

Helppokäyttöisellä Printicillä voi tilata kuvia kännykän omasta kuvakansiosta tai Instagramin, Facebookin, Flickrin ja Dropboxin kuvavirrasta. Kuvat voi valita neljästä eri koosta, joista yksi on Polaroid-tyyppinen vintage-kuva valkoisine reunoineen. Kuviin voi tehdä tekstit, ja vähintään 50 kuvan satsin voi tilata somassa boksissa kotiin tai kaverille. Kuvista voi tilata myös julistetauluja, magneetteja, kirjoja tai kalentereita.

Sovellus ohjaa askel askeleelta valinnoissa. Pienen lisäaskeleen teettää, jos käyttää muita kuin kameran kuvakansion kuvia. Kuvasovelluksiin pitää kirjautua erikseen, jotta pääsee kuviin käsiksi. Salasanat ja käyttäjätunnukset kannattaa pitää siis käsillä. Kuvia voi ennen tilaamista rajata tai sävyttää. Niihin voi valita myös reunukset, joihin saa kuvioita sekä tekstityypit, joilla voi kuviin lisätä viestejä.

Kuvat alkaen 0,39 €/kuva, postikulut 1,50 € (yli 50 euron tilauksesta ei veloiteta postikuluja).

Printic

iOS

Android

Lalalab.: Monipuolista kuvankäsittelyä ja helppoa tilaamista

Lalalab. on häkellyttävän samannäköinen kuin Printic mutta melkeinpä vielä helpompi. Kuvia voi tilata kännykän oman kuvavirran lisäksi mobiilisovellusten, kuten Facebookin ja Instagramin, kuvista. Vähimmäismäärä tilaukselle on 5 kuvaa. Myös Lalalab. tarjoaa suosittua polaroidia jäljittelevää printtejä perinteisten ohella. Kuviin voi myös lisätä kirjoitusta.

Printtaamisen lisäksi tarjolla on muutamia kuvienkäsittelyvälineitä. Kuvia voi sovelluksessa rajata, ja niiden valotusta, sävyjä ja kontrastia voi parannella. Lisäksi niihin voi lisätä esimerkiksi väritettäviä kehyksiä, filttereitä ja tekstejä.

Valikoimassa on kuvien lisäksi muun muassa canvas-tauluja, kännykänkuoria, kortteja ja kuvakirjoja. Printicin tapaan myös Lalalab. toimittaa tietyn määrän kuvia nätissä laatikossa, joka sopii vaikka lahjaksi. Bokseja on 36−48 tai 80−120 vintage-kuvalle

Kuvat alkaen 0,39 €, Postikulut 1,99 €.

Lalalab.

iOS

Android

Ifolor: Monipuolinen verkkokauppa kännykässä

Ifolorin sovellus muistuttaa yrityksen verkkopalvelua, ja siinä ostoskoriin poimitaan valokuvia ja määritellään niiden koko. Kuvia on mahdollista rajata ja kääntää eri suuntaan, ja niihin voi lisätä filttereitä. Sovellus varoittaa alhaisesta resoluutiosta. Perinteiset kuvat ovat edullisia, mutta lähetyskulut muita sovelluksia korkeammat.

Ifolorin sovelluksella pääsee käsiksi kameran kuvavirtaan, mutta muiden verkkopaveluiden (Drpbox, Facebok ja Instagram), kuvia varten täytyy kirjautua erikseen näihin sovelluksiin. Kuvista voi teettää paperikuvien lisäksi kaikkea kalentereista kuvakortteihin ja tauluista kännykänkuoriin.

Ifolorin sovelluksella voi suunnitella ja toteuttaa myös monimutkaisemmat tilaukset tekstillisistä kuvakorteista -kuvakirjoihin. Yllättävän näppärä nakkisormellekin.

Kuvat 0,11−0,23 € (10×13 cm), Lähetyskulut alkaen 2,95 €, isosta lähetyksestä saa alennusta.

iOS

Android

Windows

Lue myös:

Näin siirrät kännykuvat tietokoneelle.