Miksi maksullinen tietoturva on parempi?

Tietokoneiden ja mobiililaitteiden tietoturvasta huolehtiminen on ehdottoman tärkeää. Hyvän ohjelman valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, jotta suojaus on riittävä ja käyttöön saa tarvittaessa apua. Omaguru neuvoo, mitä hankinnassa huomioida.

Ilmaisiin tietoturvaohjelmiin verrattuna maksulliset ovat monipuolisempia ja monitasoisempia. Niihin kuuluu ominaisuuksia, joilla laitteen suojauksesta saadaan ilmaisversion tarjoamaa suojaa kattavampi. Tällaisia ovat muun muassa verkkopankkisuojaus, lapsilukko tai huijaussivustojen tunnistaminen. Maksulliset tietoturvat ovat myös lähtökohtaisesti tehokkaampia havaitsemaan tunnetut haittaohjelmat. Tietoturvaohjelmien vertailuun löytyy esimerkiksi riippumattoman AV-TEST -organisaation tekemiä testejä.

Ilmaisiin ohjelmiin voi lisäksi olla hankala saada apua ja ohjeita. Pahimmillaan valmistajaan ei saa lainkaan suoraan yhteyttä, tai kommunikointi tapahtuu vieraalla kielellä.

Lisäksi kannattaa myös muistaa, että ilmaisuus voi olla harhaa. Ohjelmat saattavat esittää lukuisia mainoksia tai pahimmillaan kerätä käyttäjästään tietoa kolmansille osapuolille.

Tietoturvahuolissa Omaguru suosittelee olemaan yhteydessä asiantuntijaan.

 

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Jari Puustinen

Tutustu Elisan Omaguruun

Lue lisää Omaguru-asiantuntijoiden vastauksia

Millainen on turvallinen salasana? Lue tästä

Elisa Turvapaketti suojaa laitteesi verkon vaaroilta