Elisa Viihde näyttää Tubeconin suorana

Tubecon kokoaa yhteen maan suosituimmat tubettajat. Elisa Viihteen suora lähetys Tubeconista vie heti tunnelmiin ja parhaimmillaan näet jopa enemmän kuin paikan päällä. Lähetyksen näkee myös jälkikäteen niin televisiosta kuin puhelimellakin. 

Teksti: Hanna Kangasniemi Kuvat: Tubecon

Tubeconista (12.–13.8.) on kehittynyt Pohjoismaiden suurin tubettajayhteisön livetapahtuma. Se kokoaa yhteen YouTube-videoita tekevät ja niitä kuluttavat sekä antaa hyvä näkymän alaan. Tubecon sisältää ohjelmaa suosituista meet&greet-fanitapaamisista konsertteihin, keskustelutilaisuuksiin, tubettajien haastekisoihin ja esimerkiksi uusien pelien kokeilupisteisiin. Paikalla on yli 180 tubettajaa ja lauantai-ilta huipentuu hyväntekeväisyyskonserttiin.

Tubeconin tunnelmiin pääsee, vaikka ei olisi paikan päälläkään: Pohjoismaiden suurin YouTube-yhteisön livetapahtuma nähdään myös suorassa lähetyksessä koko tapahtuman ajan pop up -kanavilta Elisa Viihteessä ja Elisan kaapeli-tv-verkossa.

Niin mobiililaitteilla kuin televisiostakin näkyvä live-lähetys vie katsojat intiimeihin haastatteluihin tubettajien ja fanien kanssa. Bassoradion aamujuontajana ja Ylen Hullu juttu -ohjelmasta tunnettu toimittaja Ina Mikkola juontaa Tubeconin suoraa lähetystä. Hän aikoo poimia haastateltavikseen niin suosituimpia kuin uusiakin tubettajia.

”Ohjelmassa on tubettajahaastatteluja niin peli-, kauneus-, kuin lifestyle-tubettajiltakin ja tietenkin kävijähaastatteluita. Vierailen myös Meet&Greet-tilaisuuksissa. Jokainen tubettajia seuraava löytää ohjelmasta varmasti itseä kiinnostavia haastatteluja”, Ina lupaa.

Kysyimme Inalta, miksi Tubeconia kannattaa seurata myös suorana lähetyksenä?

Neljä hyvää syytä seurata Tubeconin suoraa lähetystä

1. Haluat tutustua pintaa syvemmältä tubettajiin

”YouTube-videot ovat aina taltiointeja ja rakennettuja kokonaisuuksia. Suoran lähetyksen haastatteluissa saadaan spontaaneja kommentteja ja tubettajista voi tulla esiin asioita, joita ei YouTube-videoilta näe.”

2. Et pääse itse paikalle

Pääset tunnelmiin heti kiinni, vaikka et syystä tai toisesta pääsisi paikalle. Koko tapahtuman ajan kestävä suora lähetys antaa hyvän kokonaiskuvan siitä, mitä tapahtumassa on meneillään.

3. Haluat saada kaiken irti Tubeconista

Vaikka olisitkin paikan päällä, Tubeconissa tapahtuu niin monia asioita samaan aikaan, ettei kaikkialle ehdi. Suoraa lähetystä voi seurata kännykältä esimerkiksi samalla kun odottaa esiintyjää lavalle tai jonottaa tapaamaan omaa suosikkiaan.

4. Olet vanhempi, joka haluaa saada käsityksen tapahtumasta

Vanhemmille itse tapahtuma saattaa näyttäytyä tuntemattoman alakulttuurin kaaoksena, mutta suorassa lähetyksestä pääsee heti itse asiaan ja saa hyvän käsityksen siitä, mistä tubettamisessa ja tapahtumassa on kyse ja millaiset asiat kiinnostavat tubettajia ja heidän seuraajiaan. Suora lähetys toimii siis myös vanhemmille pikaperehdytyksenä tubetukseen.

Tubeconissa on mukana myös oma alalajinsa: aikuistubettajat, joille on oma kanava tapahtuman nimissä.

”Suorassa lähetyksessä pidän katsojat myös ajan tasalla siitä, mitä on seuraavaksi tapahtumassa, joten lähetyksiä kannattaa seurata, vaikka olisi paikan päällä”, neuvoo Ina Mikkola, jonka omia tubettaja-suosikkeja ovat Papananaama, joka on ”nerokas ja viihdyttävä” sekä Mariieveronica ja Mansikka, jotka ”tarjoavat syvällisiä ja mietittyjä juttuja, joista on aidosti hyötyä katsojille”.

Tubeconiin osallistuvia Ina neuvoo suunnittelemaan etukäteen, mitä haluaa nähdä. ”Valitse kolme asiaa, jotka ainakin haluat nähdä, niin saat enemmän irti kuin sattumanvaraisesti isossa tapahtumassa haahuilemalla.”

Tapaa Isac Elliot ja Lucas Tubeconin etkoilla

Tubeconin lauantai-illassa järjestetään hyväntekeväisyyskonsertti, jossa esiintyvät muun muassa Isac Elliot, Lucas, Aste ja Sima. Sitä pohjustetaan Elisa Kulmassa 8.8. klo 18 järjestettävillä etkoilla, jossa Lucas pitää pienen konsertin ja tapaa fanejaan. Lucasin etkoille ja Meet&Greet-tapahtumaan Elisa Kulmaan pääsee ensimmäiset noin 140 nopeinta jonottajaa.

Tubeconin hyväntekeväisyyskonsertin juontaa tubettaja Tuure Boelius. Konsertilla tuetaan Mielenterveysseuran Sekasin-chatia, jossa voi keskustella mistä tahansa mieltä askarruttavasta asiasta joka päivä kello 7−24.

Miten katsoa suoraa lähetystä?

Pohjoismaiden suurin YouTube-yhteisön livetapahtuma Tubecon näkyy 12.–13.8. suorana lähetyksenä Elisa Viihteessä ja Elisan kaapeli-tv -verkossa.

Myös uudet asiakkaat voivat katsella lähetystä maksutta rekisteröitymällä Elisa Viihde -palveluun verkossa. Ohjelma näkyy Elisa Viihteen digiboksissa kanavalta 499 ja Elisan Kaapeli-tv-verkossa kanavalta 411.

Tubecon -lähetyksiä voi katsoa jälkikäteen tallenteina Elisa Viihde Aitiosta.

Ennakkoon ostetut liput voi käydä vaihtamassa etukäteen rannekkeiksi Elisa Kulmassa (Aleksanterinkatu 19) ke 9.8 – pe 11.8. klo 10–20

Lisätietoja tapahtuman lähetyksistä täältä.

Lisää juttuja tubettamisesta

Tubettajaksi voi ryhtyä tosissaan jopa 13-vuotias

Tiedä nämä asiat lapsen tubettamisesta