Vinkit toimivan deittiprofiilin luomiseen

Yhä useampi iäkkäämpikin etsii deittisovelluksilla seurustelukumppania. Katso vinkit deittiprofiilin luomiseen.

Teksti: Krista Ahola

Tinder teki nettideiteistä arkipäivää, eikä deittisovelluksien käyttö arveluta enää ketään. Dettipalveluiden avulla etsitään niin elämänkumppania kuin lenkkiseuraakin. Ikäkään ei rajoita sovellusten käyttöä, vaan kaikenikäiset ovat löytäneet tiensä Tinderiin. Näin kertoo perheneuvoja, psykoterapeutti ja parisuhdebloggaja Paula Ruotsalainen, 54, joka on vetänyt Vantaalla suosittuja ”Tuunaa nettideittiprofiilisi” -työpajoja.

Ruotsalaisen mukaan hyvä oma profiili auttaa onnistumaan deittisovelluksen käytössä. Osaamisesta Ruotsalaisella on omakohtaistakin näyttöä, sillä hän löysi itsekin Tinderistä elämänkumppaninsa.

Lue Paulan viisi parasta vinkkiä hyvän deittiprofiilin tekoon

1. Kerro selvästi, millaista seuraa olet hakemassa

Profiilissa kannattaa kertoa selkeästi, mitä on hakemassa. Etsitkö vakavaa parisuhdetta, kevyttä deittailua, ystävää vai pelkkää seksiä. Tavoitteensa kertomalla välttyy väärinkäsityksiltä sekä turhilta tapaamisilta, ja löytää todennäköisesti nopeammin etsimänsä.

2. Anna totuudenmukainen kuva itsestäsi

Kerro totuudenmukaisesti mutta positiivisesti, millainen ihminen olet. Kaikki väittävät olevansa huumorintajuisia, mutta profiilissa mielikuva on tärkeämpi.

Profiili toimii, kun vastapuoli voi sitä katsellessa jo kuvitella, mitä hän voisi tehdä juuri sinun kanssasi. Olisitteko yhdessä patikoimassa lapissa, kiertäisittekö museoita vai istuisitteko kotona kahvilla? Jos sinulla on erikoisempia mielenkiinnon kohteita, kerro niistä, sillä ne erottavat sinut muista.

Jos elämässäsi on ajankäyttöösi vaikuttavia asioita, kuten lapsia, lapsenlapsia tai lemmikkejä, ne kannattaa mainita jo profiilissa. Lemmikin voi ottaa mukaan kuvaan; saksanpaimenkoiran omistaminen voi eri asia kuin chihuahuan.

Kaikkia ei tarvitse miellyttää, eikä tykkäyksiä kerätä. Jos etsit yhtä elämänkumppania, siihen riittää yksi kunnon tykkäys.

3. Kerro, mitä toivot

Kerro, mitä toivot kumppaniltasi. Älä luettele, mitä et halua. Voit vaikka kuvailla, millaisiin juttuihin haluaisit seuraa. ”Kauppalista”-vaikutelmaa ja liian tiukkoja kriteereitä kannattaa kuitenkin välttää. Toisaalta on hyvä miettiä etukäteen, minkälaisista ihmisistä on kiinnostunut.

Jos sinulla on kumppanille joku selvä kriteeri, kuten lapsirakkaus, se kannattaa mainita selkeästi. On hyvä sanoa myös, jos haluaa yhteydenottoja nimeomaan vapailta henkilöiltä. Tällöin välttää helpommin varattujen seikkailijoiden yhteydenotot.

4. Kiinnitä huomio kuvavalintoihin

Valitse profiilikuvasi niin, että ne kuvaavat sinua ja elämääsi. Ensimmäiseksi näkyväksi profiilikuvaksi kannattaa valita positiivinen ja hyvä kasvokuva. Silmät ja katse ovat tärkeitä – älä peitä silmiäsi aurinkolaseilla.

Jos kuvia voi olla sovelluksessa useita, laita mukaan myös kokovartalokuva ja kuvia kiinnostuksen kohteistasi. Jos kesämökkiranta on sinulle erityisen tärkeä paikka, se voi olla yksi kuvistasi. Pidä kuvasi ajan tasalla: jos joulu meni jo, poista profiilistasi tonttulakkikuvat. Tärkeintä on, että kuvista näkyy juuri sinun näköisesi, persoonallinen ihminen.

5. Kysy kaverilta, miten he kuvailisivat sinua

Jos on vaikea kuvailla itse itseään, kannattaa kysyä mielipidettä kaverilta. Erityisesti kuvaa valitessa voi itse päätyä valitsemaan aivan erilaisia kuvia kuin. millaisena ystäväsi sinut näkevät.

Vinkkiä profiilin hiomiseen kannattaa kysyä myös sen sukupuolen edustajalta, jota profiilillaan etsii. Esimerkiksi miestä etsivän naisen kannattaa antaa myös miespuolisen tutun sanoa mielipiteensä kuvista ja esittelytekstistä.

 

divider

Kolme toimivaa deittisovellusta

Tinder: sovelluksista tunnetuin

Tinderistä löytää nykyisin lähes kaikki vapaat (ja osin varatutkin) seuranetsijät kaikista ikäryhmistä. Se onkin Tinderin vahvuus: kumppaniehdokkaissa on valinnanvaraa, ja sovelluksen käyttö on niin yleistä, että sitä ei tarvitse kenenkään nolostella. Tinderiin ladataan omia kuvia ja kirjoitetaan profiili, ja sen jälkeen eteen tulevia miellyttäviä profiileja pyyhkäistään oikealle ja hylättäviä vasemmalle. Kun molemmat parin osapuolet tykkäävät toisistaan, syntyy ”match” ja keskustelu voi alkaa.

Perus-Tinder on ilmainen, mutta maksullisella Tinder-sovelluksella saa deittailuun lisäominaisuuksia, kuten rajattoman tykkäysten määrän.

iOS

Android

Eliittikumppani: parisuhdetta etsivälle

Perinteisenä deittisivustona tutumpi Eliittikumppani löytyy myös mobiilisovelluksena. Eliittikumppani on tarkoitettu vain tositarkoituksella rakkautta etsiville sinkuille, joten seikkailuja etsiviä ehdokkaita ei täällä tule niin usein vastaan kuin Tinderissä. Eliittikumppani on profiloitu erityisesti aikuisempien ja koulutettujen ihmisten seuranhakupalveluksi.

iOS

Android

Heya: suomalainen versio

Ilmainen suomalainen sovellus Heya toimii hieman Tinderin tapaan, mutta vastapuolen tykkäysten näkeminen ei vaadi matchia, vaan tykkäykset näkee heti niiden ilmestyessä – keskusteluyhteys aukeaa tässäkin kuitenkin vasta molemminpuolisten tykkäysten jälkeen.

Kumppania etsiessä rajataan haluttu etäisyys ja ikä. Haun ikähaarukka päättyy 62 vuoteen, mutta käyttäjien joukosta löytyy vanhempiakin.

iOS

Android