Vinkit syksyn parhaisiin sarjoihin

Monta hyvää sarjaa on taas startannut niin HBO Nordicilla, Netflixissä kuin Elisa Viihteen Aitio -ohjelmakirjastossa. Vinkit jännityksen, huumorin, toiminnan ja draaman nälkään.

Teksti: Leena Virtanen Kuva: Bullets-sarja.

 

Perhesynkistelyä laatusarjoissa

Sharp Objects: Paluu kamalaan kotiin

Jos pidit Big Little Lies -sarjasta, myös Sharp Objects todennäköisesti uppoaa, sillä molemmissa on sama ohjaaja, kanadalainen Jean-Marc Vallée. Hän on mestari luomaan unenomaisia ja uhkaavia tunnelmia kuvalla, äänillä, musiikilla ja hiljaisuudella.

Sharp Objects kertoo nuoresta toimittajasta Camillesta, joka palaa kotikaupunkiinsa tekemään juttua kahden tytön murhasta. Samalla hän joutuu palaamaan omiin traumoihinsa ja kotiinsa, jota edelleen dominoi narsistinen äiti. Camillen roolissa nähdään upea Amy Adams.

Vahvaa draamaa ja näyttävää tv-ilmaisua niille, joilla on laatukriteerit korkealla.

Sharp Objects, HBO Nordic

The Innocents: Teinitytön salatut kyvyt

Suomalainen Laura Birn tekee vaikutuksen kansainvälisessä roolissaan. Brittiläinen tuotanto yhdistelee nokkelasti nordic noiria, scifiä ja paranormaalia, ja Birnillä on keskeinen rooli päähenkilön äitinä.

Sarja seurailee klassista muodonmuutosteemaa, jossa teinityttö löytää itsestään ”uusia puolia”, samalla kun rakkaus ja seksuaalisuus myllertävät mieltä.

Nuorille ja nuorenmielisille, joita fantasia ja paranormaali vetävät puoleensa.

The Innocents, Netflix

Succession, HBO Nordic.

Succession: Suuren isän varjossa

Mediamoguli ei suostu luopumaan vallasta edes infarktin jälkeen, eikä kukaan lapsista kelpaa hänelle seuraajaksi. Perhedraama on omalaatuinen yhdistelmä satiiria ja riipaisevaa tragediaa. Sarjan käsikirjoittaja Jesse Armstrong tunnetaan muun muassa brittiläisestä tv-satiirista Politiikan nappula.

Vaativille katsojille, jotka viihtyvät välillä myös epämuvakuusalueilla.

Succession HBO Nordic

Miehiä ja naisia toimintasarjoissa

Killing Eve: Kahden naisen sota

Killing Eve on television parasta vakoiluviihdettä juuri nyt ja sarjan kirjoittaja, brittiläinen Phoebe Waller-Bridge uuden komedian kirkkaimpia tähtiä.

Jodie Comer ja Sandra Oh näyttelevät taisteluparia, joka jahtaa toisiaan vaikka maailman ääriin. Sarjalle on tulossa myös jatkoa. Antaa kummasti virtaa syksyn pimeisiin iltoihin.

Killing Eve, HBO Nordic

Fauda: Väkivallan ytimessä

Israelilainen Fauda on vaihtoehto anglo-amerikkalaiselle sarjatarjonnalle. Se kertoo Israelin armeijan miehistä, jotka soluttautuvat palestiinalaisten puolelle ja taistelevat terroristeja vastaan. Tehokkaan toimintasarjan päähenkilö Doron (Lior Raz) sotkee pahasti myös henkilökohtaisen elämänsä. Toinen kausi on syksyn uutuuksia.

Perinteistä jännitystä ja länsimaiselle katsojalle Lähi-idän konfliktin selitystä ruohonjuuritasolta, naistenkin näkökulmasta.

Fauda, Netflix

Jännitystä suomalaisittain

Bullets: Kahden naisen sota Suomessa

Killing Even tapaan kaksi vahvaa naishahmoa kohtaavat myös uudessa kotimaisessa jännitysdraamassa. Krista Kosonen näyttelee rikostutkijaa ja Game of Thronesista tuttu saksalaisnäyttelijä Sibell Kekilli roistoa, jonka lähipiiriin Kosonen soluttautuu. Mukana nähdään myös Tommi Korpela. Sarjan ohjaa Pete Riski. Kyseessä on Suomen kaikkien aikojen suurin sarjasatsaus, jonka budjetti on viisi miljoonaa. Modernin nordic noirin ystäville kotimainen vaihtoehto.

Bullets Elisa Viihde Aitiossa 19.10. alkaen

Ratamo: Sankarina Supon rikostutkija

Suomestakin löytyy aineksia moderniin vakoilutrilleriin. Päähenkilö, rikostutkija Arto Ratamo työskentelee Suojelupoliisin leivissä, ja vastapuolelta löytyy tietenkin venäläisiä kytköksiä. Tapahtumat lähtevät liikkeelle tietovuodosta, johon myös itse pääministeri on sekaantunut. Pääroolia näyttelee Samuli Vauramo. Sarja perustuu Taavi Soininvaaran jännitysromaaneihin. Niille, jotka viihtyvät parhaiten kotimaisen draaman äärellä.

Ratamo, C More

Vinksahtanutta huumoria

Kidding, HBO Nordic.

Kidding: Jim Carrey satusetänä

Hollywood-komedian suurimpiin tähtiin kuuluva Jim Carrey nähdään vaihteeksi tv-sarjassa. Carreyn roolihahmo on suosittu lastenohjelmien juontaja jo monen sukupolven ajalta. Suuri henkilökohtainen tragedia ajaa hänet kuitenkin perimmäisten kysymysten äärelle. Miten satusetä säilyttää uskottavuutensa?

Jim Carreyn faneille ja ennakkoluulottomille komedian ystäville.

Kidding, HBO Nordic

Camping: Telttaretki helvetistä

Kontrollifriikki Kathryn on päättänyt järjestää miehensä 45-vuotisjuhlat luonnon keskellä. Viikonlopun telttaretkelle kokoontuu sekalainen seurakunta, ja tuloksena on täysi katastrofi. Uuden komediasarjan takana ovat Girls-sarjan luojat Lena Dunham ja Jenni Konner. Näyttelijöinä muun muassa Jennifer Garner, David Tennant ja Juliette Lewis.

Kolkkoa huumoria tarjolla varsinkin niille, joilla on isoja asioita oman lähipiirin kanssa.

Camping, HBO Nordic 15.10. alkaen.

Jännitystä brittityyliin

Keeping Faith, Elisa Viihde Aitio.

Keeping Faith: Mysteeri Walesin kauniissa maisemissa

Juristiäiti on jäänyt kotiin lasten kanssa: arki sujuu kaoottisesti mutta muuten mukavasti. Myös mies on juristi, mutta eräänä aamuna mies ei ilmaannukaan töihin lakitoimistoon. Pian käy ilmi, että miehellä on salaisuuksia, ja vyyhti alkaa purkaantua vaihe vaiheelta. Sarja sijoittuu Walesin kauniisiin maisemiin. Pääosaa näyttelee vetovoimainen Eve Myles. Brittiläisen jännityksen ja komeiden maisemien ystäville.

Keeping Faith, Elisa Viihde Aitio.

 

Katso myös vinkit vuokrattaviin ja ostettaviin elokuviin.