Elisas telefonledningar rivs i ditt bostadsområde på grund av förbättringsarbete i elnätet. Därför är vi tvungna att säga upp alla Elisas abonnemang för fasta telefoner och bredband samt nuvarande kabel-tv-abonnemang i området. Samtidigt bygger vi ett snabbt Elisa optofibernät i området.

Jungsund

Vi kommer att bygga ett optofibernät i Korsholm, på området Jungsund (se kartorna) för att ersätta det gamla telefonnätet. Optofibernätet byggs ut under 2020.

Elisa meddelar

15.1.2020

 • Grattis Jungsund! Vi har fått tillräckligt många beställningar och vi kommer att bygga ett optofibernät till ditt bostadsområdet.  Optofibernätet byggs ut under 2020 för att ersätta det gamla telefon- och kabelTV-nätet. Vi förlängde också erbjudandet att beställa optofiber till förmånspris t.o.m. 20.2.2020!

 

3.10.2019

 • I kundbrevet vi skickade hade vi felaktigt angett anslutningspriset för kabel-tv-abonnemang via Elisa Talokuitu som 180 €. Elisa Kaapeli-TV-abonnemang är gratis (0 €) i Jungsund då beställningen för abonnemanget görs i samband med beställningen av Elisa Talokuitu. Vi beklagar det inträffade.
 • Koaxialnätet i området avvecklas i samband med förbättringsarbetet i elnätet och nuvarande Kaapeli-tv-abonnemang och tjänster som använder koaxialnätet sägs upp.

2.10.2019

 • Kostnad och hushållsavdrag för arbeten som görs på tomt med Elisa Talokuitu-abonnemang

  Du har möjlighet att hos skattemyndigheten ansöka om hushållsavdrag för kostnaden för de arbeten som görs på tomten i samband med installationen av Elisa Talokuitu-abonnemanget. Endast privatpersoner kan ansöka om hushållsavdrag. Du kan ta del av villkoren för hushållsavdrag på www.vero.fi

Tarjous

Elisa Talokuitu

Elisa Talokuitu är avsedd för egnahems- och parhus samt små husbolag som saknar en gemensam husfördelning. Ta vara på erbjudandet och beställ optofiber till förmånspris. Priset gäller t.o.m. 20.2.2020.

 • Elisa Talokuitu PRO
  I paketet ingår anslutningsavgift för Elisa Talokuitu, arbetet som utförs på tomten samt installation av trådlöst inomhusnät med MESH-enheter. Priset på hela paketet är 1 500 €. Du kan vid behov även betala med 60 räntefria månadsrater för bara 25 €/månad.
   
 • Elisa Talokuitu
  Anslutningsavgift och arbetet som utförs på tomten 1 200 €. Du kan även betala med 60 räntefria månadsrater för bara 20 €/månad.
   
 • Elisa Kaapeli-TV
  Tjänsten Elisa Kaapeli-TV installerad 0 € (norm. 430 €), om du beställer tjänsten i samband med beställning av Elisa Talokuitu.

Så länge erbjudandet gäller ingår även det arbete som görs på din tomt i anslutningsavgiften. Normalpriset efter kampanjperioden är 3 690 € för Elisa Talokuitu Pro och 3 390 € för Elisa Talokuitu och grävarbetena på din tomt utförs dessutom på egen bekostnad.

Anmäl ditt intresse för Elisa Talokuitu med formuläret:

eller kontakta oss

Janne Ekorre
fiberförsäljning
telefon: 050 316 1546
e-post: janne.ekorre@elisa.fi

Henri Kivineva
fiberförsäljning
telefon: 050 316 1547
e-post: henri.kivineva@elisa.fi

 

eller

Elisas försäljning av anslutningar till småhus
Telefon 010 2633 525 
(må–fr 9–16, 8,35 cent/samtal + 16,69 cent/min)

Tuote on poistunut valikoimasta

Verkkokaupan etusivulle

Ole hyvä ja odota hetki

Tarjous

Varför lönar det sig att välja Elisa Talokuitu PRO?

Smidigt nätverk i ditt hem med MESH-system

En stor del av enheterna i det moderna hemmet är redan kopplade till nätet, vilket kräver att uppkopplingen fungerar överallt inne i hemmet och även ute på gården. Övervakningskameror som finns utomhus behöver till exempel ofta även ett trådlöst nät. Det ska också vara möjligt att flytta laptoppar, pekplattor och andra bärbara enheter mellan rum utan avbrott i uppkopplingen. Detta är möjligt med ett s.k. MESH-system som består av en router och ett lämpligt antal satelliter som tillsammans skapar ett trådlöst nätverk som täcker hela ditt hem. När du beställer ett Elisa Talokuitu PRO-abonnemang får du även ett fungerande och testat MESH-system installerat i ditt hem.

Tuote on poistunut valikoimasta

Verkkokaupan etusivulle

Ole hyvä ja odota hetki

Tarjous

Tjänster för fiberanslutningar

Bredband

 • En snabb förbindelse som säkert fungerar. Du kan enkelt ansluta familjens alla smarta enheter till internet. Distansjobba, spela, surfa – allt lyckas.
 • Beställ Elisa Saunalahti Kotikuitu som internetuppkoppling, så får du 50 % rabatt i sex månader! T.ex. Saunalahti Kotikuitu med hastigheten 100/50 M för endast 23,45 €/månad (norm. 46,90 €/månad).

Kabel-tv

 • Med Elisa Kaapeli-TV fungerar din tv via kabelanslutning utan takantenn. Vädret påverkar inte längre tv-bildens kvalitet.
 • Vi erbjuder dig nästan 200 tv- och radiokanaler, varav över 80 är HD-kanaler med högupplöst ljud och bild.
 • Om du bor i ett småhus och beställer på förhand är anslutningsavgiften 0 € och du sparar genast 430 € (norm. anslutningsavgift). Som tilläggsförmån får du 6 månader utan grundavgift (norm. 9,30 €/månad).
 • Läs mer om kabel-tv

Elisa Viihde

 • Du kan även välja snabbt bredband och omfattande tv-tjänster via Elisa Viihde-tjänsten till ett paketpris på 39,90 €/månad.
 • Läs mer om Elisa Viihde

Tuote on poistunut valikoimasta

Verkkokaupan etusivulle

Ole hyvä ja odota hetki

Frågor och svar

Vad händer med befintliga abonnemang för fasta telefoner och/eller bredband samt abonnemang för kabel-tv?
Du kommer att få ett meddelande om uppsägning från oss. I meddelandet framgår en utförligare tidsplan avseende uppsägning m.m.

Finns det någon ersättande tjänst för abonnemang för fasta telefoner?
Ja. Med ett Saunalahti Kotipuhelin abonnemang kan du vid behov behålla ditt nuvarande fasta nummer.

Hur kan jag få internetuppkoppling i fortsättningen, om jag inte vill köpa en optofiberanslutning?
Med mobilt bredband

Hur stor är anslutningsavgiften för optofiber?
Anslutningsavgiften är 1 500 € för Elisa Talokuitu PRO och 1 200 € för Elisa Talokuitu. Så länge erbjudandet gäller, t.o.m. 20.2.2020, ingår även det arbete som görs på din tomt i anslutningsavgiften.

Kan anslutningsavgiften också betalas i rater?
Ja. Anslutningsavgiften kan betalas i ett belopp eller i 12, 24, 36 eller 60 månadsrater, t.ex. 20 €/månad. Raterna är räntefria.

Hur stor är fiberanslutningsavgiften om jag beställer abonnemanget efter kampanjperioden?
Fiberabonnemangets pris är 3 390 €. Kunden svarar för bekostnaderna för arbetet på tomten.

När installeras fiberanslutningarna?
Installationerna kommer att göras under 2020.

Ingår abonnemang för kabel-tv i anslutningsavgiften för fiber?
Ja det gör det, om du beställer tjänsten Kaapeli-tv i samband med beställningen av Talokuitu. Anslutningsavgiften är 430 € om du beställer tjänsten separat.

Om det redan finns rör på min tomt, kan jag få rabatt för anslutningsavgiften?
Anslutningsavgiften är den samma för alla som gör beställningen medan erbjudandet är gäller. Arbetsmängden är den samma i praktiken, men om det redan finns rör måste inte gården grävas upp igen.