Ladataan sivua...

Yhteensä

Kuukausimaksut 0 €/kk

Lisätietoja

Liittymän hankkiminen

Elisan myymälät ja myyntipisteet >

Tietoa numeronsiirrosta >

Toimitusehdot >

Tietoa Elisan Saunalahti-liittymistä

Lataa liittymähinnasto (pdf) >

Asiakaspalveluhinnasto > 

Puhelut ulkomailla >

991-ulkomaanpuhelut >

Myynnistä poistuneet liittymät

Myynnistä poistuneet liittymät ja palvelut toimivat edelleen normaalisti vanhoilla hinnoilla, mutta niitä ei voi enää tilata. Mikäli haluat vaihtaa myynnistä poistuneen liittymäsi johonkin nykyisistä liittymätyypeistä, se onnistuu helposti kirjautumalla OmaElisa-palveluun. Näin säilytät vanhan numerosi ja SIM-korttisi.

 

Kaikissa Saunalahti-matkapuhelinliittymissä on kattavat vakio-ominaisuudet.

 • Maksuton puheluerittely ja liittymän hallinta Omaelisa-palvelussa
 • Elisan kattavat 3G- ja 4G-verkot, tutustu
 • Rajoittamaton internet-käyttö kotimaassa enintään 256 kbit/s nopeudella sisältyy kuukausimaksuun, ellei liittymään sisälly nopeampi yhteys (ei koske Latausliittymiä).
 • Multimediaviestit kotimaassa ja ulkomailla.
 • 3G-videopuhelut (toimii 3G-verkossa videopuheluita tukevilla puhelimilla)
 • Asetushallintajärjestelmä, joka lähettää sopivat palveluasetukset automaattisesti puhelimeesi.
 • 152-puheluerittely: Näppäilemällä numeron eteen 152 (esim. 1520451234567) soitettu puhelu näkyy laskulla erikseen. Näin erottelet esim. työpuhelut yksityisistä puheluista.

Lisäksi kaikki perinteiset liittymäpalvelut:

 • puheluiden pito, koputus ja vuorottelu
 • soitonsiirrot
 • ryhmäpuhelu
 • välipuhelu
 • soitonestopalvelut (estoluokat)
 • soittajan numeron näyttö
 • puhelukohtainen numeronäytön esto

Saunalahti-matkapuhelinliittymiin saat myös halutessasi kattavat estopalvelut:

 • Palvelunumeroestot puheluille - voit estää puhelut maksullisiin numeroihin asettamalla liittymälle viihde-, ajanviete-, asiointi- tai hyötyeston. Halutessasi voit myös estää puhelut kaikkiin lisämaksullisiin numeroihin.
 • Palvelunumerotestot tekstiviesteille - voit estää tekstiviestit maksullisiin numeroihin asettamalla liittymälle viihde-, ajanviete-, asiointi- tai hyötyeston. Halutessasi voit myös estää tekstiviestit kaikkiin lisämaksullisiin numeroihin. Hyöty -ja asiointiestot sisältävät kätevästi myös eston mobiilimaksamiselle, jolloin liittymällä ei voi tehdä puhelinlaskulla veloitettavia ostoksia verkossa.

Saunalahti-liittymät toimivat Suomessa Elisan verkossa. Verkon peittoalueen (GSM, EDGE, 3G, 4G) näet Elisan kuuluvuuskartasta:

    Katso kuuluvuuskartta (avautuu uuteen ikkunaan)
    Liittymiemme kuuluvuuden ulkomailla näet roaming-hinnastosta

Mikäli verkossa esiintyy kuuluvuusongelmia jollain tietyllä alueella, tarkista ensin kartalta, onko alueellasi häiriötilanne:

    Häiriöt Elisan matkaviestintäverkossa (avautuu uuteen ikkunaan)

Mikäli ongelmat eivät johdu häiriötilanteesta, katso lisäohjeita täältä.

Huom! Mikäli oleilet paljon rajaseudulla, muuta päätelaitteesi asetuksissa verkon tai operaattorin valinta automaattisesta manuaaliseksi. Katso ohje päätelaitteesi käyttöohjeesta. Valitsemalla Elisan verkon manuaalisesti puhelu tai datayhteys ei siirry tietämättäsi ulkomaiseen verkkoon. Huomioithan myös, että vastaat mahdollisista tahattomista ulkomaisen verkon käytöstä aiheutuneista kuluista.

EU Datavartija asettaa 62 euron (50 € + alv) saldorajan ulkomailla tapahtuvaan tiedonsiirtoon kaikissa maailman maissa, joissa Saunalahti-liittymien datayhteydet toimivat. Saldoraja perustuu EU:n verkkovierailuasetukseen, jolla halutaan rajoittaa ulkomaan tiedonsiirron aiheuttamia yllättäviä kustannuksia. Palvelu on automaattisesti käytössä kaikissa Saunalahden liittymissä EU:n verkkovierailuasetuksen mukaisesti.

EU Datavartijan toiminta

Aloittaessasi tiedonsiirron matkapuhelimella tai mobiililaajakaistalla Suomen ulkopuolella saat tekstiviestin, jossa kerrotaan EU Datavartija -tiedonsiirron rajoituspalvelun olevan käytössä. Kun 80 % saldorajasta on käytetty, saat EU Datavartijalta muistutuksen tekstiviestillä. Seuraava muistutus saapuu saldorajan täytyttyä. Tekstiviesteissä saat ohjeet lisäsaldon tilaamiselle.

Saldorajan täytyttyä tiedonsiirto ulkomailla estyy. EU Datavartijan saldoraja päivittyy automaattisesti aina kalenterikuukauden vaihtuessa, eli liittymällä on tällöin taas käytettävänä 62 euron edestä ulkomaan tiedonsiirtoa.

EU Datavartijan kytkentä ja poisto

EU Datavartija toimii automaattisesti kaikissa Saunalahti-liittymissä. Voit poistaa sen käytöstä Oma Saunalahti -palvelusta tai olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme. Oma Saunalahdesta voit myös kytkeä palvelun päälle uudelleen.

Huomioithan, että mikäli olet poistanut EU Datavartijan pois käytöstä, se ei kytkeydy automaattisesti takaisin käyttöön liittymätyypin vaihdossa. Mikäli haluat EU Datavartijan käyttöön uudelle liittymätyypille, sinun tulee kytkeä se päälle OmaSaunalahti-palvelussa tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Rajoitukset

EU Datavartijalla ei ole vaikutusta liittymällä mahdollisesti olevaan datasiirron ulkomailla estävän eston toimivuuteen

Hinnoittelu

EU Datavartija on maksuton palvelu

Elisan asiakkaana sinulla on aina käytössäsi Fonectan monipuoliset hakupalvelut puhelimessasi.

020202 on suomalaisten arkipäivän palvelu

Mietitkö joskus: mikäs se osoite olikaan, kenen nimipäivä tänään on tai kuinka pitkä matka on Helsingistä Utsjoelle? Vastaukset näihin ja muihin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin saat soittamalla 020202.

Nollakakkosesta voit kysyä muun muassa nimi- ja osoitetietoja, ajoneuvo- ja rekisteritietoja, reittiohjeita, säätietoja, liikkeiden aukioloaikoja, liikenteen aikatauluja ja paljon muuta. Varaamme puolestasi myös hotellihuoneen kotimaassa, auton katsastusaikoja ja asioimme puolestasi internetissä, kun et itse ole koneen äärellä.

Nollakakkosesta voit hakea yhteystietoja myös tekstaamalla: lähetä ETUNIMI SUKUNIMI PAIKKAKUNTA tekstiviestinä numeroon 020202.

Oletko jo ladannut?

02-nappi avaa suoran linjan Nollakakkoseen. Lataa sovellus: lähetä sana NAPPI numeroon 020202.

16400-nappi puolestaan tuo tutun numero- ja nimihaun yhden napinpainalluksen päähän. Lataa sovellus: lähetä sana NAPPI numeroon 16400.

Sovellusten lataaminen on maksutonta. Lisätietoja palveluista ja hintatiedot: www.fonecta.com

Mobiili OmaElisa -sovellus pitää huolen, että olet ajan tasalla liittymäasioistasi. Katso kännykälläsi liittymäsi saldo esimerkiksi bussissa tai tarkista palvelupuheluestot juuri silloin, kun tarve vaatii, vaikka kaverisi sohvalta käsin.

Latauslinkit ja lisää tietoa sovelluksesta löydät täältä.

Lisäpalvelut

Kun et ole tavoitettavissa, Vastaaja vastaa ja kertoo mistä numeroista sinua on yritetty tavoittaa.

 • Käyttöönotto on helppoa, kaikki tarvittavat asetukset on tehty puolestasi
 • Olet aina tavoitettavissa
Vastaajan numero

Kotimaassa ollessasi voit soittaa vastaajaan omalla matkapuhelimellasi lyhytnumerolla 777. Lyhytnumeroa voit käyttää myös ulkomailla useiden operaattoreiden verkossa. Soittamalla numeroon +358 50 950 777 voit kuunnella vastaajaan tulleita viestejä myös ulkomailta.

Tervehdykset

Vastaajassa on valmiiksi käytössä vakiotervehdys. Voit nauhoittaa vastaajaan useampia tervehdyksiä ja vaihdella niitä joko tekstiviestillä tai soittamalla vastaajaan. Vaihtoehtoisia tervehdyksiä ovat:

 • Vakiotervehdys, joka kertoo valmiiksi nauhoitetulla viestillä: "Tämä on tavoittelemasi henkilön vastaaja – jätä viesti äänimerkin jälkeen"
 • vakiotervehdys, joka kertoo valmiiksi nauhoitetulla viestillä: "Tämä on tavoittelemasi henkilön vastaaja – jätä viesti äänimerkin jälkeen"
 • Numerotervehdys, joka luettelee puhelinnumerosi
 • Henkilökohtainen tervehdys, jonka sisällön voit itse päättää
 • Nimitervehdys, joka kertoo, että kyseessä on sinun vastaajasi
 • Poissaolotervehdys, jonka jälkeen soittaja ei voi jättää viestiä

Jos vastaajaasi soitetaan ulkomailta, nimi- tai numerotervehdys soitetaan englanniksi.

Ilmoitukset tekstiviestillä

Kun sinulle jätetään Vastaajaan ääniviesti, saat siitä ilmoituksen tekstiviestillä. Jos soittaja ei jätä ääniviestiä, saat tekstiviestillä tiedon mistä numerosta sinua yritettiin tavoittaa.

Kielivaihtoehdot

Voit valita vastaajasi kieleksi myös ruotsin tai englannin.

Vastaaja numeroina
 • Henkilökohtainen tervehdys enintään 45 sek
 • Soittajan jättämä viesti enintään 2 min
 • Ääniviestejä enintään 16 kpl
 • Uusia ja tallennettuja viestejä säilytetään 10 pv
Hinnoittelu
 • Kuukausimaksu 1,00 €/kk
 • Vastaajaviestien kuuntelu (soittaminen vastaajanumeroon) maksaa saman kuin liittymäsi puheluhinta Saunalahden liittymään

    Mikäli liittymässäsi ei ole Vastaajaa, saat sen käyttöösi OmaElisa-palvelusta osoitteessa omaelisa.fi.

Vastaajan käyttöohje

 Lisänopeus Saunalahti-matkapuhelinliittymiin, joihin sisältyy 256 kbit/s nettiyhteys (ei saatavilla Kelpo/Kelpo+, Oiva-, PerusReilu- tai Prepaid-liittymiin)

 • Kiinteä kuukausimaksu, ei käyttökattoa
 • Ei avausmaksua
 • Lisänopeus on poistunut myynnistä (05/2017), eikä ole enää tilattavissa. Käytössä olevat Lisänopeus-palvelut säilyvät ennallaan.
  Maksiminopeus Hinta
Mobiililaajakaista Mini 0,5 Mbit/s 4,94 €/kk
Mobiililaajakaista Perus 2M 2 Mbit/s 9,98 €/kk
Mobiililaajakaista Nopsa Jopa 21 Mbit/s 14,01 €/kk
Mobiililaajakaista 4G Jopa 50 Mbit/s 19,96 €/kk

Tiedonsiirtonopeus vaihtelee riippuen päätelaitteen ominaisuuksista, sijainnista ja verkon kuormituksesta. Nopeuden vaihteluväli 3G-verkossa:
Mobiililaajakaista Mini 0,2 - 0,5 Mbit/s
Mobiililaajakaista Perus 2M 0,4 - 2 Mbit/s
Mobiililaajakaista Nopsa 0,4 - 10 Mbit/s
Mobiililaajakaista 4G - 3G-verkossa 0,4 - 15 Mbit/s, 4G Dual Carrier -verkossa 0,4 - 25 Mbit/s, 4G LTE -verkossa 5 - 40 Mbit/s

Palvelukuvaus

Lisäehdot:

 • Hinnat sisältävät alv:n (24 %)
 • Hinnat euroina
 • Laskutusjakso 1 kk
 • Käytettäessä palveluita ulkomailla laskutetaan asiakkaan valitseman ulkomaisen operaattorin roaming-maksut voimassa olevan verkkovierailuhinnaston mukaisesti.
 • Palvelu toimii Saunalahden 2G- (GSM, EDGE) ja 3G-verkoissa (UMTS), 4G-tuotteet myös nopeammissa tekniikoissa (DC HSPA+, LTE). Tiedonsiirtonopeus vaihtelee riippuen valitsemastasi tuotteesta, päätelaitteen ominaisuuksista, sijainnista ja verkon kuormituksesta. Palvelun kuukausimaksuun sisältyy käyttö kotimassa Saunalahden verkossa, datayhteyksien käytöstä ulkomailla veloitetaan normaalit roaming-hinnaston mukaiset datasiirtomaksut.
 • Huom! Mikäli oleilet paljon rajaseudulla, muuta päätelaitteesi asetuksissa verkon tai operaattorin valinta automaattisesta manuaaliseksi. Katso ohje päätelaitteesi käyttöohjeesta. Valitsemalla Elisan verkon manuaalisesti puhelu tai datayhteys ei siirry tietämättäsi ulkomaiseen verkkoon. Huomioithan myös, että vastaat mahdollisista tahattomista ulkomaisen verkon käytöstä aiheutuneista kuluista.

Saldopalvelut

Voit seurata puhelinlaskusi kertymistä Saldokyselyn avulla. Saldotiedon saat maksutta tekstiviestitse lähettämällä hakusanan numeroon 18556. Lähes reaaliaikaisen puheluerittelyn näet myös netistä omilta asetussivuiltasi osoitteessa oma.saunalahti.fi.

 • Hakusana: SALDO: Kuluvan kuukauden saldo
 • Hakusana: PAKETTI: Pakettihinnoittellun liittymän (esim TuplaPaketti) kuluvan kuukauden käytettävissä olevat ja käytetyt pakettiminuutit. Huom! Tekstari liittymän tekstiviestisaldo ei ole saatavilla saldokyselyssä.

Paluuviestissä eri palvelut on eritelty seuraavasti:

 • Puh.: Kotimaanpuhelut, palvelunumerot, ulkomaille soitetut (sekä 991 että muut), soitonsiirrot ja datapuhelut (euroa)
 • SMS: tekstiviestit kotimaassa (euroa)
 • MMS: multimediaviestit (euroa)
 • Sis.palv.: Lisäarvopalvelut; palvelutekstiviestit ja lisämaksullisest palvelut (euroa)
 • GPRS: GPRS-käyttö (euroa)
 • Roam.: Roaming-puhelut, -tekstiviestit ja -data (euroa)
 • Muut: esim. Sisärengas-tapahtumat (euroa)

Lisätietoa:

 • Saldokysely on suuntaa antava palvelu
 • Tiedot puheluista ja lähetetyistä tekstiviesteistä päivittyvät saldokyselyyn ja puheluerittelyyn pienellä viiveellä
 • Ulkomaanpuhelut, ulkomailla soitetut puhelut, ulkomailla lähetetyt ja vastaanotetut tekstiviestit sekä muut ulkomailla käytetyt palvelut päivittyvät saldoseurantaan noin viikon kuluessa, viive voi kuitenkin maakohtaisista eroista johtuen olla pidempi.
 • Saldokyselyyn sisältyvät kaikki liittymään puheluista, tekstiviesteistä ja datakäytöstä kertyneet maksut, joita ei ole vielä laskutettu.
 • Saldoon eivät sisälly kuukausi- tai muutosmaksut, eivätkä muutkaan kerta-/kausiluontoiset maksut
 • Palvelu ei toimi ulkomailla
 • Saldokysely on maksuton

Saldopalvelujen palvelukohtaiset toimitusehdot >

Saldomuistutus on oiva apuväline, kun haluat pitää puhelukulusi kurissa. Voit itse määritellä haluamasi saldomuistutusrajan, ja saat tekstiviestillä muistutuksen saldon lähestymisestä sekä täyttymisestä. Saldomuistutus ei kuitenkaan katkaise liittymän toimintaa, vaan ainoastaan muistuttaa asettamasi rajan ylittymisestä.

 • Ilmoittaa tekstiviestitse saldomuistutusrajan lähestymisestä ja täyttymisestä
 • Ei estä liittymän käyttöä, kun saldoraja ylittyy
 • Voit määritellä saldomuistutusrajan 5 € tarkkuudella OmaElisa-palvelussa tai soittamalla asiakaspalveluun
 • Saldomuistutusrajan minimiarvo on 10 €
 • Saldomuistutuspalvelu seuraa kuluvalle laskutuskaudelle kertyneitä laskuttamattomia puheluja, tekstiviestejä ja datapalveluita. Saldo siis nollautuu aina laskutuskauden vaihtuessa, vaikka et vielä olisikaan saanut laskua edelliseltä laskutuskaudelta
 • Tiedot puheluista ja lähetetyistä tekstiviesteistä päivittyvät saldokyselyyn ja puheluerittelyyn viiveellä
 • Ulkomaanpuhelut, ulkomailla soitetut puhelut, ulkomailla lähetetyt ja vastaanotetut tekstiviestit sekä muut ulkomailla käytetyt palvelut päivittyvät saldoseurantaan noin viikon kuluessa, viive voi kuitenkin maakohtaisista eroista johtuen olla pidempi.
 • Kerta- tai kausiluontoisia maksuja (esim. liittymän ja lisäpalveluiden kuukausi-, muutos- ja kytkentämaksut) ei huomioida saldomuistutusrajassa
 • Muistutusviestit lähetetään aina liittymän numeroon, ja haluttaessa myös toiseen GSM-numeroon, esim. saldomuistutus lapsen käytössä olevasta puhelimesta voidaan ohjata sekä lapsen että vanhemman puhelimeen (toisessa puhelimessa voi olla minkä tahansa operaattorin liittymä
 • Palvelun kuukausimaksu 1,01 €/kk
 • Avausmaksu 5 €
 • Saldorajan muutos 5 €
 • Saldomuistutuksen saat käyttöösi OmaElisa-palvelussa. Klikkaa Tilaa-painiketta alta ja kirjaudu asetussivuille GSM-liittymäsi hallintatunnuksella. Tilattuasi palvelun sinun on aktivoitava se asettamalla saldoraja.

Saldopalvelujen palvelukohtaiset toimitusehdot >

Saldosopimuksen avulla voit rajoittaa tehokkaasti puhelinlaskuasi. Voit itse määritellä haluamasi rajasumman, jonka ylittyessä liittymän lähtevä liikenne estetään, jolloin liittymästä ei voi soittaa muualle kuin hätänumeroihin.

 • Saldosopimukseen valitun rajasumman täyttymisestä saat ilmoituksen tekstiviestillä, kun olet käyttänyt 50 %  ja 75 % Saldosopimuksesta. Rajan ylittymisestä ilmoitetaan tekstiviestillä myös juuri ennen liittymän sulkeutumista.
 • Rajan ylityksen jälkeen liittymän lähtevä liikenne estetään, eli siitä ei voi soittaa (muualle kuin hätänumeroihin), lähettää viestejä tai käyttää muitakaan palveluja. Puheluiden ja tekstiviestien vastaanotto toimii normaalisti, mutta MMS -viestejä ei voi vastaanottaa.
 • Palvelun rajasumman täyttyminen ei estä kestotilattujen tekstiviestipalveluiden vastaanottamista eikä tiedonsiirto-palveluiden kautta käytettävien maksullisten lisäarvopalveluiden käyttöä.
 • Huomioithan, että jos käytössäsi on liittymätyyppi, jonka kuukausimaksuun sisältyy tekstiviestejä, puhetta tai dataa, myös kuukausimaksuun sisältyvän liikenteen käyttö estyy rajasumman ylittyessä.
 • Saldosopimus ei ole reaaliaikainen palvelu. Liittymä ei sulkeudu välittömästi rajasumman ylittyessä, koska puhelut, tekstiviestit ja muut palvelut päivittyvät saldoseurantaan noin vuorokauden viiveellä.
 • Sovittu rajasumma ei ole sama kuin laskun loppusumma. Koska liittymä sulkeutuu viiveellä, todelliset laskutettavat kulut voivat ylittää valitun rajasumman. Kerta- tai kausiluontoisia maksuja (esim. liittymän ja lisäpalveluiden kuukausi-, muutos- ja kytkentämaksut) ei huomioida Saldosopimuksen rajasummassa.
 • Saldosopimuksella varustettua liittymää ei voi käyttää ulkomailla.
 • Suljettu liittymä on mahdollista avata nostamalla Saldosopimuksen rajasummaa.
 • Voit määritellä Saldosopimuksen rajasumman 5 € tarkkuudella OmaSaunalahdessa tai soittamalla asiakaspalveluun
 • Saldosopimuksen pienin mahdollinen rajasumma on 10 €
 • Kuukausimaksu 3,02 €/kk
 • Avausmaksu 5 €
 • Saldosopimuksen rajasumman muutos 5 €

Saldosopimuksen saat käyttöösi OmaElisassa.

Saldopalvelujen palvelukohtaiset toimitusehdot >

Saunalahti-liittymään on mahdollista asettaa maksutta käyttöraja 200 € tai suuremmalle summalle. Käyttöraja toimii saldorajoituksen tavoin, eli kun asetettu raja tulee täyteen, liittymän käyttö kokonaisuudessaan estyy. Käyttörajan asettamisen jälkeen liittymä ei toimi ulkomailla. Käyttörajan asettaminen onnistuu asiakaspalvelussa tai Elisan myymälässä. Alle 200 € rajoitusten asettamisesta veloitetaan Saldosopimuksen hinnaston mukaisesti.

Tietoa vanhoista Elisan matka- ja lankapuhelinliittymistä

Myynnistä poistuneet Elisa-matkapuhelinliittymät (hinnastot, lisäpalvelut, ulkomaanpuhelut, ym) >

Elisan lankapuhelinliittymät >

Usein kysytyt kysymykset asiakaspalvelusta