Vakautta mesh-laitteilla

Nykyaikainen tapa rakentaa sisäverkko on tehdä se mesh-laitteilla. Niillä on mahdollista rakentaa kotiin huippunopea ja turvallinen langaton verkko, joka vastaa tämän päivän lisääntyneisiin vaatimuksiin ja kuormitukseen. Eikä edes maksa kohtuuttomasti.Yksi laite riittää?

Mesh-laitteet toimivat myös yksittäin yksittäisen modeemin tavoin. Jos asuntosi on pohjaltaan pieni ja selkeä, sinulle voi hyvin riittää yksikin laite – voit myöhemmin halutessasi täydentää sen verkoksi. Jos ongelmat johtuvat nimenomaan suuresta tilasta, useammasta kerroksesta, läpäisemättömistä materiaaleista tai talon L-muodosta, on järkevää rakentaa useammalla laitteella verkko.

Mesh-verkko jo kahdella laitteella

Kotiisi voidaan muodostaa mesh-verkko vähintään kahdella mesh-laitteella. Ensimmäinen laite on reititin ja muut yksiköt sijoitetaan niin, että verkko kattaa koko sen tilan, jossa langatonta yhteyttä tarvitaan.

Lisälaitteisiin tarvitset vain sähköt

Vain ensimmäinen laite tarvitsee verkkokaapelin. Lisäyksiköt liittyvät samaan verkkoon langattomasti vahvistaen signaalia ja peittäen katvealueita, joihin signaali ei nykyään yllä. Lisäyksiköt tarvitsevat toimiakseen vain sähköä ja ovat usein mukavan tyylikkäitä – ja kiinnitettävissä myös kattoon tai seinälle.

Helppo ottaa käyttöön

Verkko on huomattavan yksinkertaista rakentaa ja se on käytössäsi muutamalla helpolla toimenpiteellä. Mesh-sisäverkko pitää myös huolen, että käytettävissäsi on aina nopein mahdollinen yhteys.

Mesh-laitteet tuovat myös uutta käyttömukavuutta: voit muuttaa yhteyskäytön prioriteettijärjestystä (esim. pitämällä omaa työyhteyttäsi ensisijaisempana kuin lastenhuoneen pelaamista), voit muodostaa kotiisi vierasverkon (ja näin sallia vieraillesi helpot yhteydet) ja rajata netin käyttöä sovelluksen avulla esim. tiettyyn kellonaikaan, vaikka etänä.

Elisa Wifi

Elisa Wifi -palvelulla toimiva ja entistäkin nopeampi netti kotisi jokaiseen huoneeseen vaivattomalla kuukausimaksusopimuksella.

 • Icon - SisäverkkoAina ajantasaiset laitteet kiinteällä kuukausimaksulla.
 • Icon - MaksuLaitteet turvallisesti ilman kallista kertainvestointia. Reilu palvelusopimus on aina toistaiseksi voimassaoleva.
 • icon-thumbs-upElisa huolehtii vanhojen laitteiden vastuullisesta kierrätyksestä puolestasi.

Usein kysyttyä

Ainoastaan ensimmäinen yksikkö, joka toimii reitittimenä, tarvitsee toimiakseen verkkokaapelin. Tämä yksikkö on yhteydessä muihin yksiköihin langattomasti.

Tukiasemissa on tehokkaat antennit, joten laitteiden väli voi olla suurikin. Sijoitteluun vaikuttaa toki myös asunnon rakennusmateriaalit, sillä signaali läpäisee esimerkiksi betonia huonommin kuin puuta. Esimerkiksi kaksikerroksisessa talossa kerrokseen, jossa käyttöä on enemmän, sijoitetaan kaksi yksikköä ja toiseen kerrokseen yksi.

Sijoittelussa tulee ottaa huomioon se, että jokainen yksi tarvitsee sähköä toimiakseen, joten sijoituspaikan tulee olla sähköpistorasian lähellä.

Mikäli esimerkiksi 3 yksikköä ei riitä, verkkoa pystyy laajentaa helposti ostamalla yksittäisiä yksiköitä, jotka sitten liitetään olemassa olevaan verkkoon.

Esimerkiksi TP-Linkin Deco M5 (3 kpl) tukee jopa 100 laitetta.

WLAN-verkon kuuluvuus (kuinka pitkälle signaali yltää WLAN-modeemista tietokoneelle) riippuu mm. talon rakenteista, huonekaluista, kotijakamosta ym. esteistä. Esim. paksu kivi- tai tiiliseinä saattaa estää signaalin siirtymisen huoneiden välillä.

Langattoman verkon kuuluvuus on sisätiloissa noin 30-50 metriä, mutta edellä mainitut seikat saattavat lyhentää matkaa huomattavasti. Ulkotiloissa kuuluvuus saattaa olla jopa 300 metriä, mikäli maasto on tasainen, eikä matkalla ole esteitä.

Tämän vuoksi langaton reititin/modeemi kannattaa sijoittaa huoneistossa mahdollisimman esteettömälle paikalle signaalin kulkua ajatellen.

Ohjeet langattoman verkon käyttöön ja ongelmatilanteisiin

Kuituyhteydessä et tarvitse muita laitteita, kunhan vain varmistat, että ensimmäinen mesh-laite toimii myös reitittimenä ja palomuurina. Useamman mesh-laitteen sisältävässä kokonaisuudessa muut mesh-laitteet toimivat ns. satelliitteina ja yhdistyvät ensimmäiseen laitteeseen langattomasti. Yhdessä nämä laitteet muodostavat laajan ja saumattoman langattoman verkon. 4G/5G-, ADSL/VDSL- ja kaapeliyhteyksissä tarvitaan lisäksi tekniikasta riippuen mobiilireititin tai modeemi.

Useimmista laitteista löytyy myös lan-portti, jolloin voit yhdistää esimerkiksi Elisa Viihteen tai pöytätietokoneen verkkokaapelilla

Useamman mesh-laitteen sisältävässä kokonaisuudessa yksi laitteista täytyy kytkeä modeemiin tai reitittimeen verkkokaapelilla. Muut mesh-laitteet toimivat ns. satelliitteina ja yhdistyvät ensimmäiseen laitteeseen langattomasti.

Tutustu mesh-laitteisiin

TP-Link Deco M5 koko kodin kattava mesh-järjestelmä, 2-pack


Koko kodin kattava mesh-järjestelmä on:

 • Helppo asentaa ja ottaa käyttöön
 • Tukiasemaverkosto, joilla katat koko kodin
 • Mobiilisovelluksella hallittavia
 • Lapsilukko, virusturva ja tietoliikenteen priorisointi (QoS)

TP-Link Deco M4 koko kodin kattava mesh-järjestelmä, 2-pack


Koko kodin kattava mesh-järjestelmä on:

 • Helppo asentaa ja ottaa käyttöön
 • Tukiasemaverkosto, joilla katat koko kodin (valitse sopiva pakettikoko)
 • Mobiilisovelluksella hallittavia

TP-Link Deco M9 Plus koko kodin kattava mesh-järjestelmä, 3-pack


Koko kodin kattava mesh-järjestelmä on:

 • Helppo asentaa ja ottaa käyttöön
 • Tukiasemaverkosto, joilla katat koko kodin
 • Mobiilisovelluksella hallittavia
 • Lapsilukko, virusturva ja tietoliikenteen priorisointi (QoS)
 • Amazon Alexa -tuki ja IFTTT

Nopeat ratkaisut ongelmaasi

Tee kysely ja katso, millainen laitepaketti sopii tarpeisiisi.
Tai tilaa Elisan asennuspalvelu – ratkaisemme ongelmasi.