Elisa Perhe -palvelu tuo turvaa ja huolettomuutta perheesi arkeen.  Palvelulla voit aina tarkistaa missä lapsesi liikkuvat ja että yhteys heihin toimii. Näet yhdellä silmäyksellä  missä mennään, eikä hätätilanteessakaan olla turvattomia. Elisa Perhe auttaa lasta tutustumaan maailmaan ja itsenäisyyteen turvallisesti.

Sijainti tarvittaessa

Joskus täytyy tietää missä lapset menevät. Elisa Perhe -palvelun karttaliittymästä näkee yhdellä silmäyksellä missä lapsi on sekä mistä hän on tulossa. Jos puhelin ei ole enää päällä, näyttää kartta viimeisimmän tiedetyn sijainnin.

Sijaintitieto perustuu tukiasemiin, WLAN-verkkoihin sekä puhelimen GPS-anturiin. Näin sijainti nähdään haluttaessa hyvinkin tarkasti ilman että palvelu kuluttaa turhaan lapsen puhelimen akkua.


Apua unohtelijoille

Palvelu näyttää puhelinten toimitilan, kuten kuuluvuuden ja akun latauksen. Lisäksi Android-puhelimissa puhelimen hälytysääni voidaan tarvittaessa kytkeä päälle vaikka lapsi olisikin asettanut puhelimensa äänettömälle. Windows-puhelimissa voidaan tarvittaessa käynnistää äänihälytys. Näin voidaan varmistua yhteydenpidon toimivuudesta, ja tarvittaessa saada yhteys lapseen.

Meidän perheessä lapsiin luotetaan, mutta tarvittaessa on hyvä pystyä varmistamaan, että lapset on tavoitettavissa, ja että heidät saa kiinni.
Marjaana Mielty, 7- ja 11-vuotiaiden äiti


Rajat tilanteen mukaan

Jotkut lapset tarvitsevat tarkempaa seurantaa, kun toisille riittää apu poikkeustilanteissa. Elisa Perhe joustaa tarpeen mukaan ja mahdollistaa perheelle sopivan käytännön tukemisen. Haluttaessa karttaan voidaan määritellä rajat, joiden ylittymisestä vanhemmat saavat ilmoituksen omaan puhelimeensa. Ilmoitusrajoja voidaan laajentaa, poistaa tai tiukentaa tilanteen ja tarpeen muuttuessa.

Jos lapsia on useampi, voidaan alueet ja ilmoitukset asettaa käyttäjäkohtaisesti. Kullekin lapselle voidaan asettaa oma alue sekä automaattiset ilmoitukset akun loppuessa. Valvojat saavat ilmoitukset tekstiviestinä.

Näin se toimii


 

Yhteensopivat laitteet ja ryhmän koko

Elisa Perhe -palveluun voidaan liittää palvelun pääkäyttäjän lisäksi toinen valvoja sekä enintään viisi paikannettavaa. Palvelun kuukausihinta sisältää myös ilmoitusviestit. Elisa Perhe -palvelun kanssa suositellaan käytettäväksi kiinteähintaista mobiilidataa. Kiinteähintainen datasiirto sisältyy esimerkiksi kaikkiin Saunalahti-matkapuhelinliittymiin.

Elisa Perhe -palvelu toimii kaikkien suomalaisten operaattorien liittymissä.

Palvelun käyttö vaatii Android- tai Windows Phone -käyttöjärjestelmällä varustetun älypuhelimen paikannettavalta, valvojat voivat käyttää palvelua Android- tai Windows Phone -älypuhelinsovelluksella tai verkkopalvelun kautta tietokoneen selaimella.

Älypuhelimissa palvelu toimii Android 4.0 ja Windows Phone 8.1 tai uudemmissa käyttöjärjestelmissä. Käyttöjärjestelmän version voit tarkistaa puhelimen Asetukset-valikon kohdasta: Tietoja puhelimesta.