Liittymän hankkiminen

Elisa tarjoaa henkilöasiakkaille edullisia Saunalahti-matkapuhelinliittymiä, joihin voit tutustua verkkokaupassa. Elisan matkapuhelinliittymät yrityksille löydät yritysten verkkopalvelusta.


Tietoa myynnistä poistuneista Elisan matkapuhelinliittymistä

Jos käytössäsi on Elisa-matkapuhelinliittymä, se toimii edelleen alla olevan hinnaston mukaisin hinnoin. Jos haluat vaihtaa Elisa-liittymäsi liittymätyyppiä, se onnistuu OmaElisa -palvelussa.

Myynnistä poistuneiden Elisan ja Kolumbuksen matkapuhelinliitttymien tiedot ja hinnat: 

 

Ominaisuuksia

Liittymien perusominaisuudet

 • Maksuton puheluerittely ja liittymän hallinta netissä Oma Elisa -palvelussa
 • Multimediaviestit kotimaassa ja ulkomailla
 • Videopuhelut (toimii 3G/4G-verkossa videopuheluita tukevilla puhelimilla)
 • 151-puheluerittely: Näppäilemällä numeron eteen 151 (esim. 1510501234567) soitettu puhelu näkyy laskulla erikseen. Näin erottelet esim. työpuhelut yksityisistä puheluista.
 • Puheluiden pito, koputus ja vuorottelu
 • Soitonsiirrot, ryhmäpuhelu ja välipuhelu
 • Soitonestopalvelut
 • Soittajan numeron näyttö
 • Puhelukohtainen numeronäytön esto

Kuuluvuus

Kuuluvuuskartta ›

Jos sinulla on kuuluvuusongelmia jollain tietyllä alueella, tarkista ensin kartalta, onko alueellasi häiriötilanne:

Häiriöt Elisan matkaviestintäverkossa ›

Huom! Jos oleilet paljon rajaseudulla, muuta päätelaitteesi asetuksissa verkon tai operaattorin valinta automaattisesta manuaaliseksi. Katso ohje päätelaitteesi käyttöohjeesta. Valitsemalla Elisan verkon manuaalisesti puhelu tai datayhteys ei siirry tietämättäsi ulkomaiseen verkkoon. Huomioithan myös, että vastaat mahdollisista tahattomista ulkomaisen verkon käytöstä aiheutuneista kuluista.

EU Datavartija

Datasiirron saldoraja ulkomailla

 

EU Datavartija asettaa 62 euron (50 € + alv) saldorajan ulkomailla tapahtuvaan tiedonsiirtoon kaikissa maailman maissa, joissa Elisan matkapuhelinliittymien datayhteydet toimivat. Saldoraja perustuu EU:n verkkovierailuasetukseen, jolla halutaan rajoittaa ulkomaan tiedonsiirron aiheuttamia yllättäviä kustannuksia. Palvelu on automaattisesti käytössä kaikissa Elisan liittymissä EU:n verkkovierailuasetuksen mukaisesti.

 

EU DATAVARTIJAN TOIMINTA

Aloittaessasi tiedonsiirron matkapuhelimella tai mobiililaajakaistalla Suomen ulkopuolella saat tekstiviestin, jossa kerrotaan EU Datavartija -tiedonsiirron rajoituspalvelun olevan käytössä. Kun 80 % saldorajasta on käytetty, saat EU Datavartijalta muistutuksen tekstiviestillä. Seuraava muistutus saapuu saldorajan täytyttyä. Tekstiviesteissä saat ohjeet lisäsaldon tilaamiseksi.

Saldorajan täytyttyä tiedonsiirto ulkomailla estyy. EU Datavartijan saldoraja päivittyy automaattisesti aina kalenterikuukauden vaihtuessa, eli liittymällä on tällöin taas käytettävänä 62 euron edestä ulkomaan tiedonsiirtoa.

 

EU DATAVARTIJAN POISTO JA KYTKENTÄ

EU Datavartija toimii automaattisesti kaikissa Elisan liittymissä. Voit poistaa sen käytöstä Oma Elisa -palvelusta tai olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme. Oma Elisasta voit myös kytkeä palvelun päälle uudelleen.

Oma Elisa ›

 

RAJOITUKSET

EU Datavartijalla ei ole vaikutusta liittymällä jo mahdollisesti olevaan datasiirron ulkomailla estävän eston toimivuuteen.

151-laskuerittely

Elisa 151 Erittelyn avulla voit hoitaa työ- ja henkilökohtaiset puhelut sekä työ- ja henkilökohtaiset tekstiviestit yhdellä ja samalla liittymällä. Palvelun käyttö on helppoa, näppäilet tunnuksen 151 ja sitten haluamasi puhelinnumeron suuntanumeroineen.

Huomioitava palvelun käytössä:

 •  151 Erittely toimii myös Elisa Heimopalvelun kanssa
 •  Soitonsiirtoja ei voi tehdä 151-suuntaan
 •  Elisa Sisäpuhelupalvelun lyhytnumeroihin ja Elisa Diana 050-palvelun numeroihin ei voi soittaa 151-valinnalla
 •  Palvelu toimii vain Elisan verkossa, ei ulkomailla
 •  Palvelu ei ole yhteensopiva pakettiliittymien kanssa
 •  Palvelunumeroihin lähetetyissä tekstiviesteissä ei voi käyttää 151-valintaa
 •  151-valinnalla soitettujen puheluiden ja 151-valinnalla matkapuhelimiin lähetettyjen tekstiviestien yhteissumma näkyy GSM-liittymän kausilaskun laskuerittelyssä omilla riveillään

 

Käyttöesimerkki

Jos haluat soittaa numeroon 09 435 661 ja haluat sen laskullesi Elisa 151 Erittelyn alle, näppäile 15109435661. Palvelun käyttöä helpottaaksesi voit tallentaa numerot valmiiksi 151-alkuisina matkapuhelimen muistiin.

 

Laskutus

Elisa 151 Erittelyssä liittymän omistaja saa yhden laskun, jonka laskuerittelyssä 151-alkuiset puhelut ja 151-alkuiset matkapuhelimiin lähetetyt tekstiviestit on koottu erikseen omille riveilleen. Palvelu on maksuton ja sitä voi käyttää vapaasti ilman erillistä sopimusta.

Jos haluat 151 puhelusi ja tekstiviestisi eri laskulle, tarvitset Elisa 151 Laskutuspalvelun. Elisa 151 Laskutuspalvelu vaatii erillisen sopimuksen. Elisa 151 Laskutuspalvelussa 151-alkuiset puhelut ja -tekstiviestit laskutetaan suoraan liittymän käyttäjältä ja muu liittymän käyttö omistajalta.

 

Lisäpalvelut

Elisa Kaveripiiri

Elisa Kaveripiiri on lisäpalvelu, jolla soitat ja tekstaat todella edullisesti valitsemiisi Elisa- ja Kolumbus Matkapuhelinliittymiin. Voit liittää Elisa Kaveripiirisi 1-6 liittymää. Elisa Kaveripiirin edut ja rajoitukset koskevat ainoastaan omaa liittymääsi. Saat tekstiviestillä vahvistuksen palvelun käyttöönotosta. Elisa Kaveripiiri-palvelu ei ole yhteensopiva pakettihinnoiteltujen liittymien kanssa eikä sitä voi liittää liittymään, jossa on käytössä Elisa Heimopalvelu, Dial-linja, 151-laskutuspalvelu, Saldorajoitus tai Saldomuistutus.

 

Tilaa verkossa
Tilaa Elisa Kaveripiiri liittymääsi ›

 Elisa Kaveripiiri -palvelun erityisehdot

Elisa Saldomuistutus

Elisa Saldomuistutus auttaa pitämään puhelinlaskusi kohtuullisena.

 

Elisa Saldomuistutuksen ominaisuudet

 •  Voit asettaa 1-2 saldorajaa, joiden täyttymisestä haluat tekstiviestimuistutuksen
 •  Elisa Saldomuistutuksen saldo sisältää puhelu-, tekstiviesti-, kuvaviesti- ja GPRS-kustannukset
 •  Elisa Saldomuistutuksen muistutusviestit saat halutessasi kahteen Elisan matkapuhelinliittymään
 •  Elisa Saldomuistutus ei rajoita millään tavalla matkapuhelinliittymän käyttöä


Hanki Saldomuistutus
Lisäpalvelun voit tilata Oma Elisa -palvelusta ›

 

Lisätietoa

Elisa Saldomuistutuksen käyttöönoton yhteydessä valitset 1-2 saldorajaa, joiden täyttymisestä haluat tekstiviestimuistutuksen. Rajat voit valita 10 eurosta alkaen 10 euron välein. Muistutustekstiviestit lähetetään automaattisesti rajojen täytyttyä. Tekstiviestin saat myös silloin, kun liittymän laskutuskausi on vaihtunut ja saldon seuraaminen alkaa alusta. Elisa Saldomuistutuksen saldo sisältää puhelu-, tekstiviesti-, kuvaviesti- ja datakustannukset.

Elisa Saldomuistutuksen muistutusviestit saat halutessasi kahteen Elisan matkapuhelinliittymään. Esimerkiksi vanhemmat voivat saada lapsen liittymän käytöstä muistutusviestit omaan matkapuhelinliittymäänsä. Suomen lisäksi muistutusviestit voidaan lähettää ruotsiksi ja englanniksi.

Muistutustekstiviestejä ei lähetetä öiseen aikaan klo. 22.00 - 08.00 välisenä aikana. Tekstiviestit on ajastettu lähtemään palvelun tilanneille asiakkaille seuraavana aamuna klo. 08.00 jälkeen.

Elisa Saldomuistutuksen kytkemisestä ilmoitetaan tekstiviestivahvistuksella. Samassa liittymässä ei voi olla yhtä aikaa sekä Elisa Saldomuistutusta että Elisa Saldorajoitusta. Elisa Saldomuistutus ei rajoita mitenkään puhelimen käyttöä.

 

Elisa Saldomuistutus ja viive

Elisa Saldomuistutus ei ole reaaliaikainen palvelu, vaan saldomuistutusviestit lähtevät aina viiveellä. Viestistä näet ajanjakson, jolta puhelut, tekstiviestit, kuvaviestit ja GPRS:n käyttö ovat kertyneet. Muistutusviestit eivät ota huomioon liittymän mahdollista puheaikaetua eivätkä laskulle tulevia liittymän ja palveluiden avaus-, muutos tai kuukausimaksuja.

 

Yhteensopivuudet

Samassa matkapuhelinliittymässä ei voi olla yhtä aikaa sekä Elisa Saldorajoitusta että Elisa Saldomuistutusta.

 

Erityisehdot

Elisa Saldorajoitus

Elisa Saldorajoitus on hyvä apukeino pitää oma tai vaikkapa lastesi puhelinlasku haluamissasi raameissa.

 

Elisa Saldorajoitus:

 •  Asettaa matkapuhelinlaskullesi ylärajan
 •  Mahdollistaa esim. lastesi matkapuhelinkulujen rajoittamisen
 •  Muistuttaa saldon kertymisestä tekstiviestillä

 

Hanki Saldorajoitus

Lisäpalvelun voit tilata Oma Elisa -palvelusta ›

 

Lisätietoa

Elisa Saldorajoitus rajoittaa puhelu-, tekstiviesti-, multimediaviesti- ja tiedonsiirtokustannukset haluamallesi tasolle. Elisa Saldorajoitus-palvelun saldorajan täytyttyä liittymän käyttö estyy, mutta liittymällä voi edelleen soittaa Elisan saldoautomaattiin, asiakaspalveluun, vikailmoitusnumeroon ja yleisiin hätänumeroihin. Näistä puheluista mahdollisesti aiheutuvat kustannukset veloitetaan asiakkaalta normaalisti. Elisa Saldorajoitus-palvelun saldorajan täytyttyä liittymällä voi edelleen vastaanottaa puheluita, teksti- ja multimediaviestejä.

Saldorajan täytyttyä liittymän tiedonsiirtopalvelu passivoituu. Aktivoidakseen uudelleen tiedonsiirtopalvelun uuden laskutuskauden vaihduttua, käyttäjän/sopija-asiakkaan tulee kytkeä puhelimestaan virta pois ja uudelleen päälle.

 

Saldorajat ja viive

Alin saldoraja on 20 euroa ja voit valita saldorajan 10 euron portaissa. Saldorajaa valitessasi huomioi, ettei Elisa Saldorajoitus ole reaaliaikainen palvelu, vaan se toimii viiveellä. Viiveen kesto on keskimäärin 1 vrk.

Viiveen aikana Elisa Saldorajoitus-palvelun saldoon kertyneet ja saldorajan ylittävät liikennekustannukset siirretään seuraavan laskutuskauden saldoseurantaan. Elisa ilmoittaa tekstiviestillä laskutuskauden vaihtuessa siirtyneen pohjasaldon määrän.

 

Muistutusviestit

Saldorajoituksen kytkemisestä ilmoitetaan tekstiviestivahvistuksella.

Kun valitusta saldorajasta on kulunut puolet, siitä lähetetään muistutustekstiviesti. Toisen muistutusviestin saat kun saldoraja täyttyy. Kun liittymän laskutuskausi vaihtuu tai saldorajaa nostetaan, liittymä avataan automaattisesti käyttöön ja avauksesta ilmoitetaan tekstiviestillä. Muistutusviestit saat halutessasi kahteen Elisan matkapuhelinliittymään. Esimerkiksi äiti voi saada lapsen liittymän muistutusviestit omaan liittymäänsä.

Muistutusviestejä ei lähetetä öisin klo 22 - 8 vaan ne on ajastettu lähtemään seuraavana aamuna klo 8 jälkeen.

 

Yhteensopivuudet

Samassa matkapuhelinliittymässä ei voi olla yhtä aikaa sekä Elisa Saldorajoitusta että Elisa Saldomuistutusta.

Kun matkapuhelinliittymässä on Elisa Saldorajoitus, liittymää ei voi käyttää ulkomailla.

Lisäksi puhelut ja tekstiviestit ajanviete- tai aikuisviihdepalveluihin on estetty Ajanviete-estolla (Viestintäviraston estoluokka P3).
 

Erityisehdot

 

Elisa Saldotiedot

Seuraa matkapuhelinliittymäsi saldoa

Elisa Saldotietopalvelulla saat tiedon liittymäsi saldosta kyselyhetkellä. Saldotietokyselyt ovat maksuttomia. Huom! Saldotietovastausten euromäärät ovat verottomia (alv 0 %).

Saldotiedon kysely minuuttihinnoitelluissa liittymissä:

 • Soita Saldoautomaatin numeroon 0800 90598, valitse vaihtoehto PAKETTI ja saat vastauksen tekstiviestinä.
 •  Lähetä tekstiviesti SALDO numeroon 18258. Saat vastauksen tekstiviestinä.
 • Kirjaudu Oma Elisaan › 

Saldotiedon kysely pakettihinnoitelluissa liittymissä:

 • Soita Saldoautomaatin numeroon 0800 90598, valitse vaihtoehto PAKETTI ja saat vastauksen tekstiviestinä.
 • Lähetä tekstiviesti PAKETTI numeroon 18258. Saat vastauksen tekstiviestinä
 • Kirjaudu Oma Elisaan › 

Elisa Matkapuhelinvastaaja

Antaa vapauden

Matkapuhelinvastaaja toimii henkilökohtaisena puhelinvastaajanasi ympäri vuorokauden ilman erillistä vastaajalaitetta.

 

 •  Käyttöönotto on helppoa, kaikki tarvittavat asetukset on tehty puolestasi
 •  Olet aina tavoitettavissa
 •  Ei avaus- eikä kuukausimaksua

 

Vastaajan numero

Kotimaassa ollessasi voit soittaa vastaajaan omalla matkapuhelimellasi lyhytnumerolla 777. Lyhytnumeroa voit käyttää myös ulkomailla useiden operaattoreiden verkossa. Soittamalla numeroon +358 50 950 777 voit kuunnella vastaajaan tulleita viestejä myös ulkomailta.

 

Tervehdykset

Vastaajassa on valmiiksi käytössä vakiotervehdys. Voit nauhoittaa vastaajaan useampia tervehdyksiä ja vaihdella niitä soittamalla vastaajaan. Vaihtoehtoisia tervehdyksiä ovat:

 •  vakiotervehdys, joka kertoo valmiiksi nauhoitetulla viestillä: "Tämä on tavoittelemasi henkilön vastaaja – jätä viesti äänimerkin jälkeen"
 •  numerotervehdys, joka luettelee puhelinnumerosi
 •  henkilökohtainen tervehdys, jonka sisällön voit itse päättää
 •  nimitervehdys, joka kertoo, että kyseessä on sinun vastaajasi
 •  poissaolotervehdys, jonka jälkeen soittaja ei voi jättää viestiä

Jos vastaajaasi soitetaan ulkomailta, nimi- tai numerotervehdys soitetaan englanniksi.

 

Ilmoitus saapuneesta viestistä

Saapuneesta viestistä saat tekstiviesti-ilmoituksen, jossa näkyy viestin jättäjän puhelinnumero.

 

Kielivaihtoehdot

Voit valita vastaajasi kieleksi myös ruotsin tai englannin.

 

Vastaaja numeroina

 •  Henkilökohtainen tervehdys enintään 45 sek
 •  Soittajan jättämä viesti enintään 2 min
 •  Ääniviestejä enintään 16 kpl
 •  Uusia ja tallennettuja viestejä säilytetään 10 pv

Liittymän käytön estot

Rajoita puhelimesi käyttöä estoilla

 

Palvelunumeroestot puheluille

Palvelunumeroestoilla voit halutessasi estää soittamisen normaaleja puhelumaksuja kalliimpiin palvelunumeroihin. Voit valita kahdeksasta estoluokasta itsellesi parhaiten sopivan. Estoluokat perustuvat Viestintäviraston määräykseen. Kaikki estoluokat sallivat puhelut hätänumeroihin 112 ja 10022.

Puheluestojen käyttöohje ›

Valittavissa olevat estoluokat ja niiden estämät palvelunumerot ovat:

ULKOMAAN- JA ASIOINTIESTO  (U+P2)

Estää soitot ulkomaille ja  ulkomaan numero- ja yhdistämispalvelunumeroihin sekä asiointi-, ajanviete- ja aikuisviihdepalvelunumeroihin.

ULKOMAAN- JA AJANVIETE-ESTO (U+P3)

Estää soitot ulkomaille ja  ulkomaan numero- ja yhdistämispalvelunumeroihin  sekä ajanviete- ja aikuisviihdepalvelunumeroihin.

HYÖTYESTO (P1)

Estää soitot kotimaan numero- ja yhdistämispalvelunumeroihin sekä yleishyödyllisiin-, asiointi-, ajanviete- ja aikuisviihdepalvelunumeroihin.

ASIOINTIESTO (P2)

Estää soitot asiointi-, ajanviete- ja aikuisviihdepalvelunumeroihin.

AJANVIETE-ESTO  (P3)

Estää soitot ajanviete- ja aikuisviihdepalvelunumeroihin.

VIIHDE-ESTO (P4)

Estää soitot aikuisviihdepalvelunumeroihin.

ULKOMAAN- JA HYÖTYESTO (U+P1)
 

Estää soitot ulkomaille, ulkomaan ja kotimaan numero- ja yhdistämispalvelunumeroihin sekä yleishyödyllisiin-, asiointi-, ajanviete- ja aikuisviihdepalvelunumeroihin.

ULKOMAANESTO  (U)

Estää soitot ulkomaille ja  ulkomaan numero- ja yhdistämispalvelunumeroihin.

 

Palvelunumeroestot tekstiviesteille ja mobiilimaksuestot

Voit halutessasi estää lisämaksullisten tekstiviestien ja multimediaviestien lähettämisen ja vastaanottamisen sekä mobiilimaksut. Voit valita neljästä estoluokasta itsellesi parhaiten sopivan. Estoluokat perustuvat Viestintäviraston määräykseen. Kaikki estoluokat sallivat teksti- ja multimediaviestien lähettämisen ja vastaanottamisen 18-alkuisiin numeroista.

Estoluokka ja sen estämät numerosuunnat ja palveluryhmät:

HYÖTYESTO (P1)

Palveluryhmä I: yleishyödylliset palvelut 13-
Palveluryhmä II: asiointipalvelut 16-, 15000, 15020
Palveluryhmä III: ajanvietepalvelut 170-, 171-, 172, 173-, 174-, 175, 177- 
Palveluryhmä IV: aikuisviihdepalvelut 178-, 179-

ASIOINTIESTO (P2)

Palveluryhmä II: asiointipalvelut 16-, 15000, 15020
Palveluryhmä III: ajanvietepalvelut 170-, 171-, 172, 173-, 174-, 175, 177- 
Palveluryhmä IV: aikuisviihdepalvelut 178-, 179-

AJANVIETE-ESTO (P3)

Palveluryhmä III: ajanvietepalvelut 170-, 171-, 172, 173-, 174-, 175, 177- 
Palveluryhmä IV: aikuisviihdepalvelut 178-, 179-

VIIHDE-ESTO (P4)

Palveluryhmä IV: aikuisviihdepalvelut 178-, 179-

Elisa Puhelu- ja palveluestot

 

Oma esto

Voit tilata Elisan liittymääsi lisämaksullisen Oma eston, jolla hallinnoit itse lähtevien ja tulevien puhelujen estoja. Oma esto sisältää 5 erilaista esto-oikeutta, joita hallinnoit  henkilökohtaisen tunnuslukusi avulla. Voit hallinnoida esto-oikeuksia myös palvelukohtaisesti. Esto-oikeudet ovat:

 •  Kaikkien lähtevien puheluiden esto
  Voit ainoastaan vastaanottaa puheluita, et soittaa. HUOM! Jos puhelimessasi on jokin soitonsiirto päällä, esto ei toimi.
 •  Lähtevien ulkomaanpuheluiden esto 
  Voit soittaa ainoastaan siihen maahan, jossa olet.
 •  Lähtevien ulkomaanpuheluiden esto ulkomailta, puhelut sallittu ainoastaan Suomeen: 
  Kun olet ulkomailla, voit soittaa vain Suomeen ja siihen maahan, jossa olet.
 •  Kaikkien tulevien puheluiden esto
  Voit ainoastaan soittaa puheluita, et vastaanottaa niitä. HUOM! Jos puhelimessasi on jokin soitonsiirto päällä, esto ei toimi.
 •  Tulevien puheluiden esto ulkomailla: 
  Voit vastaanottaa puheluita ainoastaan Suomessa. Tämän eston avulla vältät puheluiden vastaanottomaksut, kun olet ulkomailla.

Muut palveluestot

Voit tilata Elisan liittymääsi lisämaksullisen kiinteän eston, jolla estät liittymän palvelukohtaista käyttöä kotimaassa ja ulkomailla.

Elisa esto ulkomailla
 

Estää liittymän käytön ulkomaisessa verkossa (roaming)

Elisa pakettidata- ja multimediaviestiesto

Estää pakettikytkentäisen tiedonsiirron sekä multimediaviestien lähetyksen ja vastaanoton

Elisa pakettidata- ja multimediaviestiesto ulkomailla

Estää pakettikytkentäisen tiedonsiirron sekä multimediaviestien lähetyksen ja vastaanoton ulkomaisessa verkossa (roaming)