Älypuhelimen käyttämisestä
on tullut arkipäivää

Älypuhelimet ja tabletit ovat tulleet suomalaisten ruokapöytiin ja olohuoneisiin. Kansainvälisen tutkimuksen mukaan moni myös nukkuu älypuhelin vierellänsä.

Netissä surffaamisesta, sosiaalisen median käytöstä, lyhyiden videoiden katselusta ja henkilökohtaisten sähköpostien lähettämisestä älypuhelimella on tullut arkipäivää.

Uusista palveluista pikaviestit ovat yleistyneet nopeasti. Näin Suomi kommunikoi -tutkimuksen tulokset osoittavat, että seuraavat trendit liittyvät verkossa ostamiseen ja maksamiseen sekä musiikin suoratoistoon ja elokuvien katseluun.

Viime vuoden vuoden aikana naiset ohittivat miehet sosiaalisen median ja pikaviestien käyttäjinä. Ennusteen mukaan he menevät miesten ohi juna-, bussi- ja lentolippujen ostamisessa kuluvan vuoden aikana.

Mihin kellonaikaan on sopivaa
soittaa ja viestiä?

 

Aamulla

(Kuinka aikaisin arkisin on mielestäsi soveliasta…)

Illalla

(Kuinka myöhään arkisin on mielestäsi soveliasta…)

*49 prosenttia 41–50-vuotiaista ja 54 prosenttia 51–65-vuotiaista ei hyväksy puheluita ystävälle klo 21 jälkeen, kun taas 33 prosenttia 15–17-vuotiaista ja 32 prosenttia 18–25-vuotiaista hyväksyy puhelut vielä klo 22 jälkeen.

**21 prosenttia 26–65-vuotiaista suomalaisista ei hyväksy työpuheluiden soittamista klo 16 jälkeen ja 22 prosenttia klo 17 jälkeen