Näin katsot puhelimen sisältöä televisiosta

Voit katsella puhelimen kuvia tai nettivideoita myös televisioruudulta. Lue tästä miten.

Teksti: Osku Kannisto

 

Katsotko joskus älypuhelimesta tai tabletilta ohjelmia tai videoita? Pystyisit katsomaan niitä myös televisiosta. Älypuhelimen kuvat, videot ja musiikin voi siirtää vanhaankin taulutelevisioon, ja pienen mediasoittimen avulla siirtäminen käy helposti. Soitin liitetään television hdmi-liitäntään ja kytketään kodin langattomaan verkkoon.

Eri puhelimille on tarjolla omat ratkaisunsa. Langattoman verkon kautta tapahtuvan ohjauksen ansiosta pienet soittimet voi piilottaa halutessaan kaappiin tai television taakse. Katso alta, mikä vaihtoehto on sinulle oikea:

apple-tv

1. Jos käytät iPhonea tai iPadia

Apple TV on iPhonen ja iPadin omistajalle helpoin tapa näyttää kuvia ja videoita tai peilata puhelimen näyttö televisioon. Laitteella pääsee käsiksi kuvavirtaan ilman puhelintakin. Näyttö tai katseltava ohjelma siirretään puhelimesta televisioon valitsemalla ohjauspaneelista Airplay-toiminto.

Jos tavoitteena on pelkkä puhelimen näytön peilaaminen,  siihen riittää edullisempi kolmannen sukupolven Apple TV. Uudempi ja kalliimpi versio tuo mukanaan oman App Storen ja laitteeseen asennettavat ohjelmat, kuten suositut nettivideopalvelut ja pelit.

Tutustu laitteeseen tästä.

chromecast

2. Jos käytät Android-puhelinta

Käytätkö esimerkiksi Samsungin, Huawein tai Sonyn puhelinta? Silloin Google Chromecast on oikea vaihtoehto: se toimii Android-käyttöjärjestelmää käyttävien laitteiden kanssa.

Pieni, suoraan hdmi-liitäntään kytkettävä laite piiloutuu television taakse ja ottaa sähkönsä suoraan tv:n usb-liitännästä. Chromecast on yhteensopiva Android 4.1:n ja uudempien versioiden kanssa.

Chromecast on yhteensopiva myös iOS-laitteiden (iPhone, iPad) kanssa, mutta vaatii tuen käytetyltä sovellukselta. Näytön täysi peilaus iOS-laitteista ei ole mahdollista, eli kaikkea sisältöä ei saa Chromecastiin.

Tutustu laitteeseen tästä.

 

microsoft_hd-10

3. Jos käytät Lumiaa

Lumia-puhelimille paras vaihtoehto näytön siirtämiselle televisioon on Microsoftin oma kuvanjakaja. Apple TV:stä ja Chromecastista poiketen HD-10 ei liity kodin langattomaan verkkoon vaan käyttää suoraa Miracast-yhteyttä puhelimeen. Yhteys luodaan helpoimmillaan koskettamalla mukana tulevaa nfc-alustaa omalla puhelimella.

Yhteensopivuus oman puhelimen kanssa kannattaa tarkistaa valmistajan sivuilta. Laite toimii myös Miracast-yhteensopivien Android-puhelinten kanssa.

Tutustu laitteeseen tästä. 

Huom! Uusissa televisioissa kuvan siirto televisioon onnistuu ilman lisälaitteita, jos televisio ja puhelin tukevat Wi-Fi Direct:ia. Tuki löytyy monista uusista televisioista ja Android-puhelimista. Ominaisuus on kytkettävä sekä televisiosta että puhelimesta päälle, minkä jälkeen puhelimen kuvan voi siirtää isolle ruudulle.

Lue myös: Näin saat musiikin puhelimesta vanhoihin stereoihin