Tutkimus ja kehitys

Elisa edistää kansainvälistä huippututkimusta

Olemme muodostaneet vahvan yhteistyön akateemisten tutkijoiden ja Elisan liiketoimintojen välille. Yhteistyö edistää strategisia valintojamme, sillä se lisää ymmärrystämme uusista tieteellisistä läpimurroista. Etsimme jatkuvasti uusia yhteistyömahdollisuuksia eri tieteenalojen kansainvälisesti parhaiden tutkijoiden kanssa.

Vuonna 2021 aloitimme yhteistyön uusien akateemisten kumppaneiden kanssa sekä jatkoimme olemassa olevaa yhteistyötä Suomen Tekoälykeskuksen (FCAI) kanssa. Tutkimusyhteistyön tavoitteena on tutustua uusimpiin teknologian ja liiketoimintamallien trendeihin, sekä mahdollistaa huipputeknologiat, joita voidaan käyttää uusimpien tuotteiden ja palveluiden rakentamiseen asiakkaillemme.

Käynnistimme uusia yhteistyöhankkeita Helsingin yliopiston ja Etelä-Kalifornian yliopiston keskeisten aiheiden, kuten tekoälyn, big datan ja kyberturvallisuuden alueilla.

Hyödynsimme myös korkealaatuista tutkimusta parantaaksemme huippuluokan automaattisten puheentunnistusratkaisujemme laatua, joita yritysasiakkaamme arvostavat laajasti. Lisäksi FCAI:n kanssa tehdyn tutkimusyhteistyön tuloksia hyödynnetään kaapeli-TV-verkon ja tietokonetyöasemien hälytysten ennustamisen automatisoinnissa, mikä mahdollistaa laitteidemme ja verkkojemme tekoälypohjaisen ennakoivan ylläpidon.

Seuraavina askelina pyrimme edistämään merkittävästi asiakaskokemusratkaisujemme laatua tekoälypohjaisen chatbotin avulla, jonka tutkimus- ja kehitystyö tehdään yhteistyössä FCAI:n kanssa.

Lisäksi tuemme HPY:n Tutkimussäätiön kautta suomalaisen teletekniikan, televiestinnän ja tietoliikenteen tieteellistä tutkimus-, opetus- ja kehitystyötä.

Lisätietoja: Hien Truong, Research Manager, hien.truong@elisa.fi