Taajuustalkoot - 800 MHz -taajuus ja antenni-TV -verkko - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Taajuustalkoot - 800 MHz -taajuus ja antenni-TV -verkko

Taajuustalkoot on DNA:n, Elisan ja Soneran yhteishanke, joka tuo 4G-mobiililaajakaistayhteyden yhä useamman suomalaisen käyttöön. Mobiililaajakaistan laajentamisen mahdollistaa 800 MHz:n taajuuden vapautuminen 4G-verkolle.

Uuden taajuusalueen ottaminen 4G-tukiasemien käyttöön saattaa aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle TV-katsojista, jotka katsovat televisiota antennin välityksellä. Suurimmalle osalle suomalaisista TV-talouksista ei aiheudu hankkeesta minkäänlaista haittaa. Niissä talouksissa, joissa televisiota katsotaan jonkin muun kuin antenniliitännän kautta, esim. Elisan kaapeli-TV-asiakkaat, ongelmia ei pitäisi ilmetä.

TV-kuvan ongelmia voi ilmetä lähinnä antennitalouksissa, jotka sijaitsevat TV-aseman näkyvyysalueen reunamilla ja joissa antennin perässä käytetään vahvistinta television signaalin parantamiseksi.

Uusien 800 MHz:n taajuusaluetta hyödyntävien tukiasemien rakentaminen kestää usean vuoden ajan, ja niiden myötä nopeat 4G-mobiililaajakaistaverkot kattavat lähes koko Suomen.

Teleoperaattorit ja antenni-TV-verkosta vastaava Digita ovat avanneet Taajuustalkoot.fi-verkkopalvelun, joka neuvoo ja auttaa mahdollisten TV-kuvan ongelmatilanteiden kanssa.

Kaikki 4G-verkkojen rakentamisesta TV-katselulle aiheutuvat ongelmat korjataan veloituksetta, edellyttäen, että häiriötilanteen selvitys tapahtuu Taajuustalkoiden neuvontapalvelun kautta.

Tarkempaa tietoa löydät osoitteesta taajuustalkoot.fi ja Taajuustalkoiden neuvontapalvelusta p. 020 411 7676.

 

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,28 €/min mpm/pvm)

Miksi Omaguru?

  • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
  • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
  • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Elisan asiakaspalvelu vinkkaa:
Häiriötilanteissa ota yhteyttä Taajuustalkoiden neuvontapalveluun
Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!