Saunalahti Kotisivutila – att skapa webbsidor - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Saunalahti Kotisivutila – att skapa webbsidor

Det lönar sig att börja planeringen av dina webbsidor genom att fundera på vilket syfte sidorna har och för vem de är avsedda. Sidor som är välplanerade är lättare att ändra och uppdatera i fortsättningen. Nedan följer anvisningar för hur du skapar webbsidor.

Att skapa webbsidor

Guider och anvisningar för planering och skapande av webbsidor hittar du i bokhandlar, på bibliotek och internet. Via sökmotorer på internet hittar du ingående anvisningar genom att använda exempelvis sökorden ”HTML-guide” eller ”Skapa webbsidor”.

Webbsidorna kan du skapa direkt med HTML-kod eller olika webbeditorer. Kommersiella program har väldigt mångsidiga funktioner. Webbeditorer med basfunktioner kan du ladda ner gratis från nätet.

Att namnge ingångssidan

Det lönar sig att skapa sidhelheten för dina webbsidor i en katalog på din dators hårddisk. Ge ingångssidan filnamnet index.htm eller index.html. Då öppnas ingångssidan när man skriver enbart webbsidornas basadress i webbläsarens adressfält. Till exempel om adressen http://www.saunalahti.fi/ditt.namn skrivs in i webbläsarens adressfält, så söker webbläsaren fram sidan http://www.saunalahti.fi/ditt.namn/index.html.

Webbläsaren börjar alltid läsa katalogen från filer med namnet index.htm eller index.html. Om ingångssidan har getts ett annat namn, styrs besökaren till felsidan ”Sidan kan inte hittas” när hen försöker öppna webbadressen http://www.saunalahti.fi/ditt.namn.

Om du till exempel använder programmet Microsoft Frontpage för att skapa dina webbsidor, observera att Frontpage-tillägg inte kan användas i tjänsten Saunalahti Kotisivutila.

Anvisningar om hur du publicerar sidorna hittar du på våra supportsidor under Att överföra webbsidor.

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,28 €/min mpm/pvm)

Miksi Omaguru?

  • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
  • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
  • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Vill du ha personlig hjälp? Ring till OmaGuru!
Vardagar kl. 8-21, lö. 9-17, 2,28 €/min + lna/msa
För att vi snabbt skall kunna hjälpa dig, rekommenderar vi att du laddar ner Etätuki (distanshjälp)-programmet redan innan du ringer:
Vardagar kl. 8-21, lö. 9-17, 2,28 €/min + lna/msa
Omaguru vinkkaa:
Guider och anvisningar för planering och skapande av webbsidor hittar du i bokhandlar, på bibliotek och internet.
Hittade du inte infot du letade efter? Sök!