Saunalahti Kotisivutila - Kotisivujen luonti - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Saunalahti Kotisivutila - Kotisivujen luonti

Omien www-sivujen suunnittelu kannattaa aloittaa miettimällä, millaiseen tarkoitukseen sivut tulevat ja kenelle ne on tarkoitettu. Hyvin suunniteltuja sivuja on jatkossa helpompi muuttaa ja päivittää. Seuraavassa ohjeita kotisivujen luontiin.

Sivujen luonti

Oppaita ja ohjeita kotisivujen suunnitteluun ja luontiin löydät kirjakaupoista, kirjastoista sekä internetistä. Hakukoneilla löydät kattavia ohjeita internetistä käyttämällä hakusanoina esimerkiksi "HTML-opas" tai "kotisivujen tekeminen".

Kotisivut voit tehdä suoraan HTML-kielellä tai erilaisilla kotisivu-editoreilla. Kaupalliset ohjelmat sisältävät erittäin monipuolisia ominaisuuksia. Perusominaisuuksilla varustettuja kotisivu-editoreita voit ladata ilmaiseksi internetistä.

Aloitussivun nimeäminen

Omien kotisivujen sivukokonaisuus kannattaa tehdä oman tietokoneen kovalevylle yhteen hakemistoon. Anna aloitussivun tiedostonimeksi index.htm tai index.html. Tällöin aloitussivu löytyy, kun osoitteeksi kirjoitetaan ainoastaan omien kotisivujen perusosoite. Esimerkiksi annettaessa internet-selaimen osoitekenttään osoite http://www.saunalahti.fi/oma.nimi, selain etsii sivun http://www.saunalahti.fi/oma.nimi/index.html.

Internet-selain aloittaa hakemiston lukemisen aina index.htm tai index.html -nimisistä tiedostoista. Mikäli aloitussivu on nimetty joksikin muuksi, kävijä ohjautuu "Haettua sivua ei löydy!" -virhesivulle yrittäessään www-osoitteeseen http://www.saunalahti.fi/oma.nimi.

Jos käytät sivujen luontiin esim. Microsoft Fontpage -ohjelmaa -huomaa, että Frontpage-laajennukset eivät ole käytettävissä Saunalahden Kotisivutila -palvelussa.

Sivujen julkaisemiseen löydät ohjeet asiakaspalvelusivujemme ohjeesta Kotisivujen siirto.

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,28 €/min mpm/pvm)

Miksi Omaguru?

  • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
  • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
  • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Haluatko henkilökohtaista apua? Soita Omagurulle!
Ark. 8-21, la 9-17 2,28 €/min +mpm/pvm
Apumme nopeutuu kun lataat etätuen jo ennen soittoa:
Ark. 8-21, la 9-17 2,28 €/min +mpm/pvm
Omaguru vinkkaa:
Kotisivu-editorin käyttäminen on useimmiten varsin mutkatonta.
Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!