Elisa Mobiilivarmenne pähkinänkuoressa

Tälle sivulle olemme koonneet tärkeimpiä Elisa Mobiilivarmenteen tilaamiseen, yksityisyyteen ja tunnuslukuun liittyviä ohjeita. Tutustu alempana myös käytännön turvavinkkeihin!

Tilaus ja käyttöönotto

Elisa Mobiilivarmenteen saa Saunalahden liittymiin ja Elisan yritysliittymiin. Rekisteröi Elisa Mobiilivarmenne > Tarvitset rekisteröitymiseen verkkopankkitunnukset. Rekisteröinnin voit tehdä myös Elisan myymälöissä.

Mobiilivarmenne ei toistaiseksi toimi eSIM:n kanssa.

Lue myös Elisa Mobiilivarmenteen usein kysytyt kysymykset >

Yksityisyys

Elisa Mobiilivarmenne hyödyntää viestinvälityksessä palveluviestejä, jotka eivät tallennu puhelimeen. Niin lähetettävät kuin vastaanotettavatkin viestit on salattu, eikä niissä liiku tunnuslukuja. Salauksen murtaminen on käytännössä mahdotonta.

Tunnistautuessasi Elisa Mobiilivarmenteella Elisa välittää käytettävään palveluun vain tiedon, kuka matkapuhelimen käyttäjä on. Varsinainen sähköinen asiointi ja sen sisältö säilyvät palveluntarjoajan ja käyttäjän välisenä yksityisasiana.

Tunnusluku

Elisa Mobiilivarmenne perustuu SIM-kortilla sijaitsevaan salausavaimeen ja siihen liittyvään Elisan ylläpitämään käyttäjän varmenteeseen. Käyttäjän tiedossa oleva tunnusluku avaa salausavaimen ja mahdollistaa Elisa Mobiilivarmenteen käytön.

Elisa Mobiilivarmennetta on mahdotonta käyttää ilman tunnuslukua. Tunnusluku on helppo oppia muistamaan ulkoa, sillä yksi ja sama tunnusluku käy kaikissa mobiilivarmentamisen piiriin kuuluvissa palveluissa.

Kaikki Elisa Mobiilivarmenteella tehdyt tapahtumat ovat juridisesti sitovia. Säilytä ja käsittele matkapuhelintasi sekä tunnuslukuasi huolellisesti, samalla tavoin kuin pankkikorttia ja sen tunnuslukua.

Tunnusluvun voit vaihtaa SIM-kortin palveluvalikossa tai verkkopalvelussa. Verkkopalvelussa voit asettaa myös unohtuneen tunnusluvun uudelleen pankkitunnuksilla tunnistautumalla.

Allekirjoitus-tunnusluku

Allekirjoitus-tunnuslukua käytetään sähköisenä allekirjoituksena esimerkiksi tilauksen vahvistamisessa tai laskun maksussa.

Allekirjoitus-tunnusluvun saat käyttöösi tunnusluvun vaihto -palvelussa.

Puhelimen tai tunnuksen katoaminen

Elisa Mobiilivarmenne sulkeutuu automaattisesti, kun liittymä suljetaan. Matkapuhelimen ja tunnusluvun katoamisesta tai joutumisesta toisen henkilön tietoon tulee viipymättä ilmoittaa Elisalle.

Käytännön turvavinkkejä

Pidä tunnusluku vain omana tietonasi äläkä luovuta sitä muiden käyttöön.
Jos vaihdat tunnuslukua, emme suosittele valitsemaan matkapuhelimesi PIN-koodia uudeksi tunnusluvuksi.
Muistathan, että olet henkilökohtaisesti vastuussa kaikista mobiilivarmenteella tehdyistä tapahtumista.
Älä koskaan vahvista puhelimeesi saapuvaa pyyntöä, jos et juuri sillä hetkellä ole käyttämässä kyseistä palvelua.
Tunnuslukua ei saa koskaan säilyttää puhelimen tai SIM-kortin muistilla, vaan se tulisi opetella ulkoa.