Elisa Laitenetti

Elisa Laitenetti -liittymät

Onko sinulla jo Laitenetti SIM-kortti? Siirry aktivoimaan se tästä

Etäohjattava pistorasia

Edullinen liittymä etäohjattaviin laitteisiin

Elisa Laitenetti on suunniteltu erilaisten älylaitteiden etäohjaukseen, toimivatpa ne mobiilidatalla tai tekstiviestein. Laitenetillä liität esimerkiksi riistakamerat, pistorasiat ja ilmalämpöpumput helposti verkkoon – myös siellä, missä ei ole Wi-Fiä. Monissa tapauksissa siirrettävän tiedon määrä on hyvin pieni ja siksi liittymät ovatkin hyvin edullisia. Liittymissämme ei ole määräaikaa ja voit irtisanoa ne helposti koska tahansa. Tarkista kuuluvuus omalla alueellasi Elisan kuuluvuuskartasta.

Tilaa laitenetti kätevästi netistä tai kysy lisää myyntipalvelustamme 0800 93 93 93 (avoinna ma-pe 8-19, la 9-16.30, maksuton kaikista kotimaan liittymistä).

Laitteellesi sopiva liittymä maastoon tai kaupunkiin, helposti ja vaivattomasti.

Laitenetin tarkemmat tiedot

 • Tiedon lähetykseen

  4,99 €/kk

  + Avausmaksu 8,99 €.

   Latausnopeus 0,256 Mbit/s ja lähetysnopeus 0,256 Mbit/s. 6 Gt/kk EU-dataa.
  Lähetysnopeuden vaihteluvälit 4G-verkossa 0,256 Mbit/s.


  ✓ Hälytyslaitteisiin
  ✓ Lämmityslaitteisiin
  ✓ GPS-seurantalaitteisiin
 • Kuvan ja videon lähetykseen

  7,99 €/kk

  +Avausmaksu 8,99 €.

  Latausnopeus 0,256 Mbit/s ja lähetysnopeus 5 Mbit/s. 9 Gt/kk EU-dataa.
  Lähetysnopeuden vaihteluvälit 4G-verkossa 0,5-5 Mbit/s.


  ✓ Hälytyslaitteisiin
  ✓ Lämmityslaitteisiin
  ✓ GPS-seurantalaitteisiin
  ✓ Valvonta- tai riistakameraan (kuva)
  ✓ Valvonta- tai riistakameraan (video)
 • Live-videon lähetykseen

  9,99 €/kk

  + Avausmaksu 8,99 €.

  Latausnopeus 0,5 Mbit/s ja lähetysnopeus 10 Mbit/s. 11 Gt/kk EU-dataa.
  Lähetysnopeuden vaihteluvälit 4G-verkossa 0,5-10 Mbit/s.


  ✓ Hälytyslaitteisiin
  ✓ Lämmityslaitteisiin
  ✓ GPS-seurantalaitteisiin
  ✓ Valvonta- tai riistakameraan (kuva)
  ✓ Valvonta- tai riistakameraan (video)
  ✓ Valvonta- tai riistakameraan (live-video)
Laitenetillä liität esimerkiksi riistakamerat, pistorasiat ja ilmalämpöpumput helposti verkkoon – myös siellä missä ei ole Wi-Fiä.

Laitenetti pähkinänkuoressa

Mikä on pieni ja musta, joka sopii riistakameraan, ilmalämpöpumppuun ja muihin etäohjattaviin laitteisiin, eikä tarvitse pin-koodia?

Nainen katsoo puhelimestaan reaaliaikaista videota kotinsa tapahtumista valvontasovelluksen kautta.

Monipuoliseen etäohjaukseen


Elisa Laitenetti on etäohjattaviin laitteisiin tehty liittymä. Monia laitteita ohjataan tekstiviesteillä, ja Laitenetti-liittymät sisältävätkin rajattomasti teksti- tai multimediaviestejä (SMS/MMS).

Osa laitteista taas toimii kuvan tai videon avulla. Videon ja livekuvan lähettämistä varten lähetysnopeus (upload speed) on tärkeämpi kuin latausnopeus (download speed). Tämän vuoksi tarjoamme myös liittymävaihtoehtoja, joissa lähetysnopeus on suurempi kuin latausnopeus.
SIM-kortti jäässä

Äärimmäisiin olosuhteisiin


Jotta Laitenetin käyttöönotto olisi mahdollisimman helppoa, toimitetaan liittymä omalla sim-kortilla, josta on otettu PIN-koodin kysely pois. Liittymässä käytettävä sim-kortti on myös suunniteltu ja testattu toimivaksi äärimmäisiin olosuhteisiin.

Monet etäohjattavat laitteet toimivat IP-osoitteella. Laitenetti liittymiin onkin saatavilla Julkinen IP-osoite lisäpalvelu ilman lisämaksua. Palvelun käyttöönotto ei vaadi erillistä aktivointia liittymään, APN asetuksen internet4 aktivointi laitteessa riittää.

Tutustu Laitenetin käyttökohteisiin

Nykyisin paljon puhuttu esineiden internet, englanniksi Internet of Things (IoT), on tätä päivää. Laitenetti-liittymä toimii erilaisten IoT-laitteiden kanssa nyt ja tulevaisuudessa. Laitenetti liittymät tukevat perinteisten 2G-, 3G- ja 4G-verkkojen lisäksi vähävirtaista, hyvän kuuluvuuden Narrowband IoT (NB-IoT) -verkkoa sekä LTE-M-verkkoa, joita monet IoT-laitteet jo käyttävät tiedonsiirtoon. Erilaisten verkkojen kuuluvuusalueet voit tarkastaa kuuluvuuskartastaOhjeita ja vinkkejä Laitenetin käyttöön löydät täältä.