Roaming-hinnasto

Saunalahti- ja Elisa-kuluttajaliittymien käyttö ulkomailla

 • Soitto Suomeen, oleskelumaahan sekä muihin EU- ja ETA-maihin: Kotimaan hinta
 • Puhelun vastaanotto: Maksuton
 • Tekstiviestit: Kotimaan hinta
 • Soitto ryhmien 1-3 maihin: 1,62 €/min
 • Datasiirto: Liittymän kuukausimaksuun sisältyy lisämaksutonta datasiirtoa, jonka tarkan liittymäkohtaisen määrän näet OmaElisasta. Ylimenevästä datasiirrosta veloitetaan 2,48 €/Gt (gigatavu)
Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja (ml. Kanariansaaret), Irlanti, Islanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros (Kreikka), Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali (ml. Madeira ja Azorit), Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Tanska, Tsekki, Unkari, Vatikaani ja Viro sekä Ranskan Guayana, Guadeloupe, Martinique, Mayotte ja Reunion.

 • Soitto Suomeen ja oleskelumaahan: 0,069 €/min
 • Puhelun vastaanotto: Maksuton
 • Tekstiviestit: 0,069 €/kpl
 • Soitto ryhmien 1-3 ja EU/ETA -maihin: 1,62 €/min
 • Datasiirto: 3,72 €/Gt
 • Datasiirron veloitustarkkuus on 1 Kb. Puheluiden minimilaskutus per puhelu on 30 sekuntia ja sen jälkeen puhelun veloitustarkkuus on 1 sekunti.
Iso-Britannia ja Pohjois-Irlanti, Gibraltar sekä Guernsey, Jersey ja Mansaari.

 • Soitto Suomeen ja oleskelumaahan 0,3348 €/min
 • Puhelun vastaanotto 0,1116 €/min
 • Tekstiviestit 0,0744 €/kpl
 • Soitto ryhmien 1-3 ja EU/ETA -maihin 1,62 €/min
 • Datasiirto 0,059 €/Mt

Andorra, Färsaaret, Grönlanti, Monaco, San Marino, Sveitsi, Venäjä.

Elisa Reissunetti -lisäpalvelulla voit tilata 1 Gt (1024 Mt) datasiirtoa hintaan 19,90 € tiettyihin tämän hintavyöhykkeen kohdemaihin.
Lue lisää >

 • Soitto Suomeen ja oleskelumaahan 1,5892 €/min
 • Puhelun vastaanotto 1,0396 €/min
 • Tekstiviestit 0,29 €/kpl
 • Soitto ryhmien 1-3 ja EU/ETA -maihin 2,99 €/min
 • Datasiirto 0,149 €/Mt

Albania, Arabiemiraatit, Australia, Brasilia, Egypti, Etelä-Afrikka, Hong Kong, Intia, Israel, Japani, Kanada, Kiina, Korean tasavalta (Etelä-Korea), Kypros (Turkin verkossa), Malesia, Meksiko, Montenegro, Serbia, Singapore, Thaimaa, Turkki, Uusi-Seelanti, Yhdysvallat.

Elisa Reissunetti -lisäpalvelulla voit tilata 1 Gt (1024 Mt) datasiirtoa hintaan 19,90 € tiettyihin tämän hintavyöhykkeen kohdemaihin.
Lue lisää >

 • Soitto Suomeen ja oleskelumaahan 2,39 €/min
 • Puhelun vastaanotto 1,69 €/min
 • Tekstiviestit 0,29 €/kpl
 • Soitto ryhmien 1-3 ja EU/ETA -maihin 2,99 €/min
 • Datasiirto 9,90 €/Mt

  Huom. 24.2.-31.5.2022 roaming-käyttö Ukrainassa on maksutonta.

Afganistan, Algeria, Angola, Anguilla, Antigua ja Barbuda, Argentiina, Armenia, Aruba, Azerbaidzan, Bahama, Bahrain, Bangladesh, Barbados, Belize, Benin, Bermuda, Bhutan, Bolivia, Bonaire, Sint Eustatius ja Saba, Bosnia ja Hertsegovina, Botswana, Brittiläiset Neitsytsaaret, Brunei, Burkina Faso, Burundi, Caymansaaret, Chile, Costa Rica, Curaçao, Djibouti, Dominica, Dominikaaninen tasavalta, Ecuador, El Salvador, Eswatini (Swazimaa), Etiopia, Fidzi, Filippiinit, Gabon, Gambia, Georgia, Ghana, Grenada, Guam, Guatemala, Guinea, Guinea-Bissau, Guyana, Haiti, Honduras, Indonesia, Irak, Iran, Itä-Timor, Jamaika, Jemen, Jordania, Kambodza, Kamerun, Kap Verde, Kazakstan, Kenia, Keski-Afrikan tasavalta, Kirgisia, Kolumbia, Komorit, Kongon dem. tasavalta, Kosovo, Kuuba, Kuwait, Laos, Lesotho, Libanon, Liberia, Libya, Macao, Madagaskar, Malawi, Malediivit, Mali, Marokko, Mauritania, Mauritius, Moldova, Mongolia, Montserrat, Mosambik, Myanmar, Namibia, Nauru, Nepal, Nicaragua, Niger, Nigeria, Norsunluurannikko, Oman, Pakistan, Palestiina, Panama, Papua-Uusi-Guinea, Paraguay, Peru, Pohjois-Makedonia, Puerto Rico, Päiväntasaajan Guinea, Qatar, Ranskan Polynesia, Ruanda, Saint Kitts ja Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ja Grenadiinit, Sambia, Samoa, Sao Tome ja Principe, Saudi-Arabia, Senegal, Seychellit, Sierra Leone, Sint Maarten, Somalia, Sri Lanka, Sudan, Suriname, Syyria, Tadzikistan, Taiwan, Tansania, Togo, Tonga, Trinidad ja Tobago, Tsad, Tunisia, Turkmenistan, Turks- ja Caicossaaret, Uganda, Ukraina, Uruguay, Uusi-Kaledonia, Uzbekistan, Valko-Venäjä, Vanuatu, Venezuela, Vietnam, Yhdysvaltain Neitsytsaaret, Zimbabwe.

Elisa Reissunetti -lisäpalvelulla voit tilata 1 Gt (1024 Mt) datasiirtoa hintaan 19,90 € tiettyihin tämän hintavyöhykkeen kohdemaihin.
Lue lisää >

Hinnaston hinnat sisältävät kohdemaan mahdolliset verot ja laskutuslisät sekä Suomen alv:n 24 %. EU- ja ETA-maissa puheluiden veloitusväli on sama kuin liittymällä kotimaassa. Vyöhykkeellä 1 soitettujen puheluiden veloitusväli on puhelun alussa 30 sekuntia, jonka jälkeen sekuntiveloitus ja puheluiden vastaanoton veloitusväli on 1 sekunti. Vyöhykkeillä 2 ja 3 veloitusväli on 30 sekuntia.

Tiedonsiirron veloitusyksikkö vyöhykkeillä EU, 1 ja 2 on 1 kilotavu. Vyöhykkeellä 3 veloitusyksikkö on 50 kilotavua. Liittymän tiedonsiirtonopeus ulkomailla on korkeintaan sama kuin kotimaan verkossa.

Puhelut ja viestit maksullisiin palvelunumeroihin veloitetaan erikseen. Tekstiviestien vastaanotto on maksutonta kaikissa maissa. Multimediaviestin vastaanotto vyöhykkeillä 1, 2 ja 3 maksaa käytetyn tiedonsiirron mukaisesti ja lähettäminen maksaa saman verran kuin kotimaassa lisättynä käytetyllä tiedonsiirron maksulla. 

Mobiiliverkon roaming-käyttö laivojen ja lentokoneiden verkoissa ei ole mahdollista Elisan matkapuhelinliittymällä. Tämä ei estä matkapuhelimen käyttöä laivojen ja lentokoneiden omissa WiFi-verkoissa (maksuton tai erikseen maksettava käyttö).

Puhelut satelliittisuuntiin ulkomaisessa verkossa ovat erikoishinnoiteltuja eivätkä ne sisälly liittymän mahdolliseen lisämaksuttomaan roaming-käyttöön.

Hinnan muodostuminen

Ulkomaiset operaattorit toimittavat Elisalle tiedot verkoissaan vierailevien Elisan matkapuhelinliittymien käytöstä. Näiden tietojen perusteella Elisa laskuttaa asiakkaitaan liittymän käytöstä ulkomailla. Kannattaa huomioida, että tiedot saattavat tulla Elisalla jopa 1-2 kuukauden viiveellä.

Kun vastaat Elisan matkapuhelinliittymääsi ulkomailla, sinulta veloitetaan vastaanottomaksu. Soittaja ei voi etukäteen tietää, missä matkapuhelinliittymään kulloinkin vastataan. Tällöin on kohtuullista, ettei soittavalta henkilöltä veloiteta ulkomaanpuhelun osuutta.

Muiden palveluiden hinnoittelu

Huom! Ulkomailla itse tehdyt soitonsiirrot vastaajaan maksavat roaming-hinnaston mukaisesti sekä vastaanotetun että soitetun puhelun hinnan. 

Datavartija

Maksuttomalla Datavartija -lisäpalvelulla voit asettaa 62 euron saldorajan Suomen ulkopuolella tapahtuvaan datasiirtoon koko maailmassa. Tutustu lisäpalveluun.

Prepaid

Saunalahti Prepaid -liittymien roaming-hinnaston ja maaluettelon löydät täältä.

Toiminta ongelmatilanteissa

Jos ulkomailla ilmenee ongelmatilanteita, ota yhteys asiakaspalveluumme. Huom. ulkomailta soitetusta puhelusta asiakaspalveluumme veloitetaan ulkomaisen operaattorin hinnaston mukaisesti.

Yritysliittymien roaming-hinnasto >

Puhelimen käyttö ulkomailla, lue ohjeita >

Elisa ei laskuta puheluista Ukrainaan tai roaming-käytöstä Ukrainassa

Elisan matkapuhelinliittymistä Suomesta Ukrainaan soitetut puhelut ja lähetetyt tekstiviestit ovat maksuttomia 24.2. alkaen. Myös roaming-käyttö Ukrainassa on maksutonta samasta päivästä alkaen. Roaming-käyttö koskee datakäyttöä, puheluita ja tekstiviestejä.

Maksuttomuus koskee puheluita ja tekstiviestejä normaalihintaisiin numeroihin niin kuluttajien kuin yritysten laskutusliittymistä. Maksuttomuus on voimassa 31.8.2022 asti.

Tärkeää tietoa Yhdysvaltoihin matkustaville

Yhdysvalloissa ajetaan alas 3G-verkkoja, ja AT&T on sulkenut 3G-verkkonsa 22.2.2022. Jos haluat käyttää jatkossa liittymäsi puhe- ja viestipalveluita  AT&T:n verkossa, niin liittymäsi täytyy tukea 4G-puheluita (VoLTE) sekä laitteestasi täytyy löytyä tuki VoLTE roamingille. Jos päätelaitteesi tai liittymäsi ei tue VoLTE roamingia, niin suosittelemme käyttämään Yhdysvalloissa T-Mobilen verkkoa, jonka 3G-verkko ajetaan alas vasta kesällä 2022.

Huom! Vaikka päätelaitteessasi toimii kotimaassa 4G-puhelut (VoLTE), niin päätelaitteesi ei välttämättä tue 4G-puheluita ulkomailla (VoLTE roaming). Voit varmistaa päätelaitteesi VoLTE roaming -tuen laitevalmistajalta. Varmista lisäksi, että päätelaitteesi tukee Yhdysvaltojen 4G-taajuuksia.

SAUNALAHTI HUOLETON

Surffaile huoletta lähes koko Euroopassa

ELISAN WIFI-PUHELULLA SOITAT KOTIMAAN HINNOILLA MYÖS ULKOMAILTA