Roaming-hinnasto

Saunalahti- ja Elisa-kuluttajaliittymien käyttö ulkomailla

Yritysliittymien roaming-hinnasto >

Puhelimen käyttö ulkomailla, lue ohjeita >

Elisa ei laskuta puheluista Ukrainaan tai roaming-käytöstä Ukrainassa

Elisan matkapuhelinliittymistä Suomesta Ukrainaan soitetut puhelut ja lähetetyt tekstiviestit ovat maksuttomia toistaiseksi. Myös roaming-käyttö Ukrainassa on toistaiseksi maksutonta. Roaming-käyttö koskee datakäyttöä, puheluita ja tekstiviestejä.

Maksuttomuus koskee puheluita ja tekstiviestejä normaalihintaisiin numeroihin niin kuluttajien kuin yritysten laskutusliittymistä. 

Tärkeää tietoa ulkomaille  matkustaville

Operaattorit ympäri maailmaa ovat alas ajaneet 2G- ja 3G-verkkojaan, mikä vaikuttaa suoraan puhelinliittymien käytettävyyteen. Jatkossa, jos haluat varmistaa puhe- ja viestipalveluiden toimivuuden sekä internetin käytön ulkomailla, on tärkeää, että liittymäsi tukee 4G-puheluita (VoLTE), ja puhelimesi on varustettu VoLTE-roaming-tuella. 

Päivitä laitteesi uuteen Elisan verkkokaupassa tai vieraile lähimmässä Elisan myymälässä

Ahvenanmaalla toimiva Ålcom on ilmoittanut 2G-verkon alasajon vuodesta 2022 alkaen niin, että uusiin tukiasemiin 2G:tä ei enää tule ja operaattori sammuttaa tukiasemia hiljalleen niin, että 2024 mennessä 2G-verkko on poistettu käytöstä. 

Ruotsissa ja Norjassa 2G-verkko suljetaan vuonna 2025. Lisäksi 2G-verkkoja on ajettu alas Australiassa ja Yhdysvalloissa. 

Huom! Vaikka päätelaitteessasi toimii kotimaassa 4G-puhelut (VoLTE), niin päätelaitteesi ei välttämättä tue 4G-puheluita ulkomailla (VoLTE roaming). Voit varmistaa päätelaitteesi VoLTE roaming -tuen laitevalmistajalta.

VoLTE (Voice over Long-Term Evolution) on 4G LTE -verkkojen teknologia, joka mahdollistaa puheluiden soittamisen ja vastaanottamisen dataverkon kautta. Perinteisesti puhelut on välitetty 2G- tai 3G-verkoissa erillisen puhekanavan kautta, kun taas VoLTE hyödyntää 4G LTE -verkon datayhteyksiä äänipalveluiden välittämiseen. 

ELISAN RAJATTOMAT LIITTYMÄT

Surffaile huoletta lähes koko Euroopassa

ELISAN WIFI-PUHELULLA SOITAT KOTIMAAN HINNOILLA MYÖS ULKOMAILTA