Elisa Kotiakku – helppo tapa hallita sähkönkulutusta ja säästää

Elisa Kotiakun avulla tasaat pörssisähkön hintapiikkejä ja säästät sähkölaskussa. Sen avulla myös varastoit aurinkopaneelien tuottaman sähkön myöhempään käyttöön.

Tilaa nyt

Elisa Kotiakku Beta nyt saatavilla pääkaupunkiseudulle

Elisa Kotiakku Beta on nyt saatavilla pääkaupunkiseudulle. Saat palvelun käyttöösi jo ennen varsinaista lanseerausta ja pääset vaikuttamaan palvelun kehitykseen antamalla meille arvokasta palautetta.

Beta-ohjelmaan on rajattu määrä paikkoja. Betan toimitukset alkavat syyskuussa, mutta tilaamalla nyt teemme kartoituskäynnin jo kesäkuussa. Samalla varmistat paikkasi ensimmäisten toimitusten joukossa.

Beta-ohjelma on täynnä! Voit silti jättää yhteystiedot ja otamme yhteyttä kun Betassa on taas saatavuutta alueellasi.


Päivitetty: 5.6. 14:58

Elisa Kotiakku pähkinänkuoressa

 • Käytä huolettomasti akuston lataamaa halpaa sähköä
 • Varastoi aurinkosähköä myöhempää käyttöä varten
 • Liity Elisan Akkureserviin, saat rahaa kuukausittain
 • Varmista tärkeiden sähkölaitteiden toiminta sähkökatkon aikana
 • Vähennä taloutesi hiilidioksidipäästöjä
 • Saatavilla eri kokoisiin talouksiin 10–30 kWh kokoinen akkupaketti asennettuna.


alk. 38,99 €/kk (120 kk luottokauppa)

+ asennusmaksu alk. 1999€, josta kotitalousvähennyskelpoista 1500€

Käytä aina halvinta pörssisähköä juuri silloin, kun haluat

Elisan älykkäällä kotiakulla hyödyt pörssisähkön hintavaihtelusta. Akku lataa pörssisähköä halpoina hetkinä automaattisesti ja toimii näin sähkövarastona. Voit hyödyntää akustoon varastoidun sähkön, kun pörssisähkön hinta taas nousee. Näin voit käyttää sähköä huolettomasti juuri silloin, kun sitä tarvitset.

Elisa Kotiakku toimii myös varavirtalähteenä sähkökatkon varalta erikseen myytävän backup-laitteen avulla. Kotiakkuun varastoidulla sähköllä pidät esimerkiksi jääkaapin, pakastimen ja valot päällä myös sähkökatkon aikana. 


Yhdistä Elisa Kotiakku aurinkopaneeleihisi

Elisa Kotiakku on myös hyvä akku aurinkopaneeliin. Akku latautuu täyteen aurinkoisina päivinä ja saat aurinkopaneelien tuotannon käyttöösi silloin, kun aurinko ei paista. Näin et joudu myymään aurinkopaneeliesi ylituotantoa verkkoyhtiöille tai käyttämään verkkosähköä pilvisinä päivinä. Aurinkopaneelin akku lisää sähköomavaraisuuttasi.

Jos olet harkitsemassa aurinkopaneeleja, huomaathan että Kotiakun mukana sinulle toimitetaan tehokas hybridi-invertteri. Hankkimalla Kotiakun säästät sievoisen summan aurinkopaneelihankinnastasi.

Kustannustehokas ratkaisu, jolla voit auttaa Suomen sähkövakautta

Pystymme tarjoamaan akkupalvelun sinulle yleistä markkinahintaa huomattavasti edullisemmin. Luvallasi liitämme akkusi osaksi Elisan Akkureserviä ja käytämme ajoittain akkuasi Suomen sähköverkon tasapainottamiseen reservimarkkinoilla. Palkitsemme sinua tästä rahallisesti Elisa Energiapalkkiolla. Keskimääräinen palkkiomme on 35 €/kk. Palkkion taso saattaa vaihdella reservimarkkinan hintojen vaihdellessa. Voit lukea markkinatietoa Fingridin sivuilta.

Vähennä päästöjä

Etenkin talvikaudella sähkön kulutuksen ollessa korkeammalla, Suomessa on jouduttu käyttämään paljon päästöjä aiheuttavia varavoimaloita. Halvimmillaan sähkö taas on tyypillisesti silloin, kun käytössä on paljon vähäpäästöisiä uusiutuvia energialähteitä. Kun Kotiakkua ladataan sähkönkäytön hiljaisempina tunteina ja käytetään huippukäyttötunteina, säästät rahan lisäksi ympäristöä.

Tuuli- ja aurinkovoiman yleistyessä sähkön tuotannosta on tullut entistä vaihtelevampaa. Jotta tuuli- ja aurinkovoiman osuutta voidaan kasvattaa entisestään, on kulutukseen pakko lisätä joustoa, esim. akustoilla.

Miksi Elisa?

Elisalla on kokemusta sähkönkäytön optimoinnista ja reservimarkkinoilla toimimisesta: olemme kehittäneet tukiasemien verkostollemme akkupohjaisen järjestelmän, Elisa Akkureservin, joka on optimoinut sähkön käyttöä ja osallistunut Fingiridin ylläpitämille sähkön reservimarkkinoille vuodesta 2022 alkaen, jopa 5 megawatin teholla. Voit luottaa suomalaiseen niin toimivuus- kuin tietoturvanäkökulmastakin.

Näin Kotiakun tilaaminen etenee

 • Kartoitus

  Noin 2h kotikäynti, jossa yhdessä asentajan kanssa kartoitetaan optimaalinen akuston koko, suunnitellaan laitteiston sijoittelu ja varmistetaan sähkötekninen yhteensopivuus.

 • Tarjous

  Kartoituksen perusteella sinulle tehdään yksilöllinen tarjous.

 • Asennus

  Suunniteltu laitteisto asennetaan ja mahdolliset muut sähkötekniset muutokset toteutetaan. Tyypillinen asennusaika noin yksi työpäivä.


 • Käyttö

  Käytä huolettomasti halpaa ja puhdasta sähköä, juuri sillloin kun sitä tarvitset. Betan aikana pääset myös vaikuttamaan palvelun kehitykseen.

Kotiakku Beta on täynnä

Voit silti jättää yhteystiedot alle ja otamme yhteyttä kun Betassa on taas saatavuutta aluueellasi.


Päivitetty: 5.6. 14:58

Liity Kotiakku Betan jonoon

(ei pakollinen)

Voit jättää vapaan kommentin myynnille.

Usein kysytyt kysymykset