Mökki järven rannalla Suomessa

Mökin Etäohjaus

Mielenrauhaa ja mukavuutta etäohjattavilla laitteilla

Näiden laitteiden avulla tiedät pihapiirissä kaiken olevan kunnossa, säädät lämmitystä kotoa käsin sekä varmistut ettei putket ole jäässä. Etäohjattavia laitteita käytät helposti kännykän avulla välimatkasta riippumatta, siis vaikkapa satojen kilometrien päästä. Alle on kerätty Elisan ratkaisuja mökkiläisten tarpeisiin. Nämä Elisa Laitenetin avulla toimivat laitteet hyödyntävät mobiiliyhteyttä, joten et tarvitse WiFiä.

Kaikkien laitteiden mukana toimitetaan Laitenetti sim-kortti ja ohjeet, miten tarvittavan liittymän voi itse aktivoida käyttöön.

Tilaa laitteet kätevästi verkkokaupastamme tai kysy lisää myyntipalvelustamme 0800 93 93 93 (avoinna ma-pe 8-20, la 9-16:30, maksuton kaikista kotimaan numeroista)

Jos tarvitset mökille laajakaistan esim. leffojen ja sarjojen katseluun tai etätöiden tekemiseen, tutustu Elisa Mökkinettiin.

Tarkista kohteen tila tekstiviestillä


Simpal-pistorasioiden ja lämpömittarin avulla voit tarkistaa onko esimerkiksi mökillä kaikki hyvin. Monesti talvella syntyneet vahingot paljastuvat vasta kevään ensimmäisillä mökkireissuilla. Talvella jäätyneet putket tai pitkään rikki ollut ikkuna voi aikaansaada mittavat vahingot, jos vahinkoa ei päästä korjaamaan heti sen synnyttyä

Valikoimastamme löytyy etäohjattavia pistorasioita, niihin sopiva lisäantureita, sekä erillinen etäohjattava lämpömittari. Laitteet osaavat lähettää käyttäjälle viestinä tiedon merkittävistä lämpötilamuutoksista, tulipalosta, vesivuodosta tai kutsumattomasta vieraasta. Jos kylmyys yllättää, niin etäohjattavalla pistorasialla voi esimerkiksi sähköpatterin kytkeä päälle tekstiviestikomennolla.

Simpal T40 toimii pienoishälytinjärjestelmän keskusyksikkönä, johon voi liittää haluamasi lisälaitteita, sekä ekäohjattavia T20 pistorasioita. Näin voit itse kasata haluamasti pienoishälytinjärjestelmän huokeaan hintaan.

Mukana myyntipakkauksessa toimitetaan itseaktivoitava SIM-kortti. Suosittelemme näihin etäohjattaviin laitteisiin Laitenetti S-liittymää.


Lue lisää Simpal-laitteiden käytöstä "Yhden naisen armeija" -remonttiblogista täältä.

Ilmalämpöpumpun etäohjaimella mukavuutta


Onko mökilläsi sinne saapuessasi liian kylmä tai kuuma? Ilmalämpöpumpun etäohjaimella voit säätää ilmalämpöpumppuasi vaikka kotipihasta käsin. Tämän laitteen avulla teet ilmalämpöpumpustasi älykkään, myös siellä missä ei ole WiFiä.

Huolettaako onko mökillä sähkökatkoja? Verkkovirtaan liitetty laite ilmoittaa sähkökatkosta sekä virran palautumisesta.

Elisan valikoimasta löytyvä AirPatrol Nordic GSM on Suomen suosituin ilmalämpöpumpun GSM ohjain. AirPatrol laitteet on valmistettu Virossa.

Suosittelemme Nordic V2 ilmalämpöpumpun GSM-ohjaimeen Laitenetti S-liittymää.

Riistakamera on helppo ratkaisu mökin valvontaan


Helppo ratkaisu mökin pihapiirin ja kiinteistöjen valvontaan on lähettävä riistakamera. Täysin langaton kamera aktivoituu liikkeestä ja lähettää kuvat sähköpostiin tai pilveen kamerasta riippuen.

Riistakameroiden käyttöönotto on tehty todella helpoksi. Kamera sisältää valmiit lähetysasetukset, joten monesti pelkkä sähköpostiosoitteen syöttäminen asetuksiin riittää. Riistakamerat toimivat tavallisilla sormiparistoilla ja latauksen tasoa voi tarkkailla matkapuhelimen avulla. 

Suosittelemme riistakameroihin Laitenetti S- tai M-liittymää.

Reolink 4G - valvontakamerat 


Erittäin helppokäyttöiset Reolinkin valvontakamerat toimivat myös siellä, missä ei ole sähköä tai WiFi-verkkoja. Kamerat soveltuvat sisä- ja ulkokäyttöön. Voit yhdellä Reolink sovelluksella hallita useampaa Reolinkin kameraa. Reolinkin omalla aurinkopaneelilla lisäät jo riittoisaa akunkestoa entisestään.

Reolinkin kameroissa on FullHD 1080p videokuva ja liikesensori. Kameroissa on myös kaksisuuntainen ääni. Se tallentaa videokuvan kamerassa olevaan muistikorttiin ja lähettää käyttäjälle ilmoituksen joko Reolinkin sovellukseen tai sähköpostilla. 

Suosittelemme Reolink Go 4G -valvontakameroihin Laitenetti L-liittymää. Saat itseaktivoitavan SIM-kortin kameran mukana.

Tutustu Laitenetin muihin käyttökohteisiin

Jotta laitteen asennus olisi mahdollisimman helppoa, toimitetaan laitteen mukana tuleva liittymä omalla sim-kortilla, josta on otettu PIN-koodin kysely pois. Liittymässä käytettävä sim-kortti on myös suunniteltu ja testattu toimivaksi äärimmäisiin olosuhteisiin.

Monet laitteista käyttävät tekstiviestejä. Kaikki Laitenetti-liittymät sisältävätkin 100 tekstiviesti- tai multimediaviestiä (SMS/MMS) kuukaudessa. Ohjeita ja vinkkejä Laitenetin käyttöön löydät täältä.