Näin Mobiili Ethernet 2.0 on ratkaissut monta kiperää tilannetta

Aina valokuituyhteyttä ei kannata tai edes pysty rakentamaan. Silloin tilanteen pelastaa Elisan Mobiili Ethernet 2.0 -palvelu

GlobalConnect on pohjoismainen valokuitu- ja datakeskusoperaattori, joka on hyödyntänyt jo pitkään haastavissa paikoissa Elisan Mobiili Ethernet -ratkaisua. Mobiili Ethernet 2.0 laajentaa  Ethernet-palveluiden saatavuuden paikoissa ja tilanteissa, joissa kuituyhteyttä ei ole saatavilla.

"Elisan Mobiili Ethernet on useita kertoja pelastanut meidät kiperästä tilanteesta”, kertoo Jari Ihalainen, GlobalConnectin Key Account Manager.

Kaivoksille, satamiin, työmaille

“Joka paikkaan yritysasiakkaiden kuituverkkoa ei kuitenkaan kannata tai edes pysty rakentamaan. Esimerkiksi kaivokset ja satamat ovat tällaisia alueita”, Jari Ihalainen kertoo.

Silti yritysten datan pitää liikkua vikkelään ja palveluiden toimia paikasta riippumatta, esimerkiksi erämaassa toimivassa kaivoksessa.

“Elisan Mobiili Ethernet on pelastanut useamman asiakkaamme liiketoiminnan, kun saamme yhteydet minne vain missä Elisan mobiiliverkko toimii”, Ihalainen kertoo.

Mobiili Ethernet 2.0 voidaan asentaa joko kiinteäksi yhteydeksi asiakkaan tiloihin tai liikuteltavaksi yksiköksi tavalliseen merikonttiin. Yhteyden kapasiteetti skaalautuu asiakkaan tarpeen mukaan.

“Eräs asiakkaamme siirtää langattoman yhteyden tarjoavan kontin aina uudelle työmaalle ja saa siten takuuvarmasti palveluilleen yhteyden”, Ihalainen kertoo.

Mobiili Ethernetillä on useita erilaisia käyttötapoja

GlobalConnect käyttää liiketoiminnassaan Elisan Mobiili Ethernet 2.0 tarjoamaa palvelua monipuolisesti.

“Jos esimerkiksi kuituyhteyden toimittaminen jostain syystä myöhästyy tai asiakas tarvitsee kuituyhteyden nopeammin kuin voimme sen rakentaa, toimitamme heille Mobiili Ethernet 2.0 -yhteyden ja he saavat liiketoimintansa käyntiin heti”, Ihalainen kertoo.

GlobalConnectilla on varastossa valmiina valmiiksi asennettuja Elisan Mobiili Ethernet 2.0 -tuotteita. Niitä he voivat käyttää pitempiaikaisissa vikatilanteissa.

“Vakavassa vikatilanteessa, jos esimerkiksi kaivinkone rikkoo yritykseen menevän kuitukaapelin, toimitamme nopeasti Elisan Mobiili Ethernet 2.0 -yhteyden. Näin asiakkaamme liiketoiminta voi jatkua lähes normaaliin tapaan”, Ihalainen sanoo.

Elisan Mobiili Ethernet 2.0 -palvelua käytetään myös varayhteytenä sellaisissa tilanteissa joissa 100 megan varayhteys on riittävä.

“Nyt kun Mobiili Ethernet käyttää 5G-verkkoa, se on entistä useammalle yritykselle toimiva kustannustehokas ratkaisu varayhteydeksi.”

Mobiili Ethernet 2.0 -palvelu kuuluu Elisan ennakoivan viankorjauksen piiriin. Siinä Elisa monitoroi päätelaitteen tilaa ja käynnistää automaattisesti viankorjaustoimenpiteet. , Asiakkaat, kuten GlobalConnect, voivat asiakasportaalin kautta nähdä Mobiili Ethernet 2.0 -liittymän tilan, käytettävyyden ja luodut vikatiketit.

“Olen tosi tyytyväinen Elisan osaamiseen, joustavuuteen ja toimitusvarmuuteen”

GlobalConnect on luottanut Elisan operaattoripalveluihin, asiantuntemukseen ja joustavaan palveluun jo vuosia.

“Mobiilin Ethernetin saatavuus on erinomainen, onhan Elisan mobiiliverkko paras Suomessa. Itse mökkeilen ja metsästän paljon ja olen huomannut, että Elisan verkko toimii parhaiten.”

GlobalConnect pilotoi myös mielellään tuotteita yhdessä Elisan kanssa. Mobiili Ethernet on yksi Elisan operaattorituotteista, jota Global Connect on käyttänyt ensimmäisenä.

“Olen tosi tyytyväinen Elisan osaamiseen, joustavuuteen ja toimitusvarmuuteen. Jos Elisa jotain lupaa, se on myös pitänyt. Onpa kerran Elisa korjannut oman töppäyksemme, vaikka olisi voinut olla hiljaa ja rahastaa”, Ihalainen kehuu.