Watson tjänsten upphör - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Watson tjänsten upphör

Vi fokuserar på att producera en enda underhållningstjänst för att kunna utveckla högkvalitativa tjänster för våra kunder ännu snabbare. Därför upphör tjänsten Watson på alla plattformar 31.5.2019.

Vi förstår att det är ett tråkigt besked för de kunder som har använt sig av tjänsten. Vi beklagar om vårt beslut har orsakat besvikelse.

Du hittar hjälp med att jämföra egenskaper i Watson och Elisa Viihde nedan. Se också vilken tjänst som lämpar sig bäst som ersättare.

Du kan få experthjälp i vår kundtjänst eller genom att besöka vår närmaste butik. Nedan hittar du även vanliga frågor om tjänstens upphörande.

Varför upphör Watson?

Vi fokuserar utvecklingen av underhållningstjänster till Elisa Viihde för att vi allt snabbare ska kunna utveckla och förbättra våra tjänster och för att de bättre ska motsvara kundernas behov.

Under sommaren 2019 inför vi följande förbättringar i Elisa Viihde, som Watson-kunder ofta har önskat:

 • Svenskt användargränssnitt i digitalboxen
 • Stöd för fler SmartTV-egenskaper och tv-modeller för att det ska finnas stöd för majoriteten av smart-tv-modellerna (aktuella egenskaper finns här på finska).

Vilken tjänst lämpar sig bäst som ersättare?

Det finns flera olika versioner av Elisa Viihde – du hittar säkert en som passar dig.

 1. Jag hyrde filmer: Elisa Viihde Online – användarnamn 0 € /månad

Du kan skapa ett Elisa Viihde Online-konto på elisaviihde.fi. Kontot har ingen månadsavgift – du betalar bara för de filmer du beställer. Du får tillgång till vår hyrtjänst som har ett mer omfattande utbud än Watson och du kan köpa filmer. Dessutom kan du beställa mycket inhemskt innehåll och vårt bibliotek Aitio med originalserier, SF Kids för barn eller Elisa Viihde Sport -paketet. 

 1. Jag spelade in och använde smart-TV: Appen Elisa Viihde och Aitio 11,90 € /månad

Med det här paketet får du tillgång till Elisa Viihde-appen och Aitio-biblioteket. Du kan spara alla baskanaler och extrakanaler (exkl. Eurosport och Elisa Viihde Sport) samt titta på inspelningar och kanalernas livesändningar. Förutom Aitio kan du beställa såväl SF Kids och Elisa Viihde Sport som populära HBO Nordic -biblioteket.

Just nu har vi stöd för AndroidTV (t.ex. Sony och Philips) och under 2019 tar vi fram tv-appar för Tizen och WebOS (t.ex. Samsung och LG). Appen kan dessutom användas på mobila enheter och datorn på elisaviihde.fi.

 1. Jag vill ha en digitalbox och betalkanaler: Elisa Viihde 12,42 € /månad första 12 månaderna (normal pris 19,90 € /månad)

Du får den fullständiga Elisa Viihde-tjänsten med app och digitalbox. Du kan spela in, du ser extrakanalerna via internetuppkopplingen och kan titta på kostnadsfritt innehåll i programbibliotek som Elisa Viihde Play, Yle Arenan, Ruutu och Katsomo. Du kan beställa ett brett utbud av betalkanaler och alla ovan nämnda programbibliotek.

Beställa härifrån med rabattkoden WATSON19.

 1. Jag vill även ha bredband till förmånspris: Elisa Viihde med bredband från 39,90 € /månad

Förutom ovan nämnda fullständiga Elisa Viihde-tjänst får du bredband från Elisa till förmånspris. Det slutliga priset bestäms utifrån bredbandets hastighet. Här kan du kontrollera vilken typ av bredband som fungerar hemma hos dig. Du kan få experthjälp i vår kundtjänst eller genom att besöka vår närmaste butik.

Har Elisa Viihde samma egenskaper som Watson?

Elisa Viihde är på många sätt en mångsidigare tjänst än Watson:

 • Du får tillgång till mer innehåll, till exempel avgiftsbelagda och avgiftsfria programbibliotek och betalkanalpaket
 • Inspelningarna sparas i 24 månader jämfört med 6 månader i Watson
 • Hyrtjänsten är mer omfattande och innehåller även köpfilmer som inte nödvändigtvis längre erbjuds på hyrfilmsmarknaden

Dessutom utvecklar vi egenskaperna i Elisa Viihde så att de motsvarar egenskaper som saknades i Watson till sommaren:

 • Svenskt användargränssnitt
 • Smart-tv-app. Just nu har vi stöd för AndroidTV (t.ex. Sony och Philips) och under 2019 tar vi fram tv-appar för Tizen och WebOS (t.ex. Samsung och LG).

Ska jag göra något när tjänsten upphör?

Tjänsten upphör automatiskt 31.5.2019, så du behöver inte göra något. Om du vill byta ut den mot någon annan tjänst får du tips i vår kundtjänst, våra butiker och ovan nämnda avsnitt.

Kan jag avsluta beställningen på förhand?

Du kan avsluta beställningen när som helst. Logga in på Watson.fi.

Jag vill ha hjälp med att beställa Elisa Viihde

Ta hjälp av våra experter genom vår försäljningstjänst eller besöka vår närmaste butik.

Du kan även skapa användarnamn till Elisa Viihde på elisaviihde.fi/rekisteroidy eller beställa Elisa Viihde i Elisas nätbutik, använda rabattkoden WATSON19.

Får jag ersättning för digitalboxen jag betalade för?

Om du har skaffat en digitalbox till Watson för mindre än två år sedan kan du kontakta kundtjänsten. Vi ber om kopia av kvittot i samband med krediteringen. Om du har haft digitalboxen längre än så kan du inte längre få ersättning för den.

 • I Elisa Viihde ingår en egen digitalbox utan separat avgift. Enheten ingår i tjänstens pris.

Är Elisa Viihde bättre jämfört med Watson?

 1. Inspelningar i Elisa Viihde sparas i två år jämfört med 6 månader i Watson. Elisa Viihde har annars också mångsidigare lagringsegenskaper, till exempel lagringsregler, mobillagring, titta på olika enheter, lagring av hela programmet mitt i sändning och lagring samtidigt som du tittar. Du kan även spara inspelningarna i egna mappar och undermappar. Inspelningar som har tagits bort av misstag flyttas till papperskorgen och är lätta att återställa vid behov.
 2. Elisa Viihde har flera programbibliotek som inte finns i Watson. Bland annat Aitio, Elisa Viihde Sport, Yle Arenan, Katsomo, Ruutu, Netflix, HBO Nordic, C More, Viasat och SF Kids. I biblioteket kan du titta på program när det passar dig. Dessutom har många sändningar övergått från betalkanaler till programbibliotek. Till exempel C More har flyttat extrakanalerna med Formel 1 endast till programbiblioteket. Viasat visar alla IndyCar-tävlingar i programbiblioteket och bara en del syns på betalkanalerna.
 3. I Elisa Viihde får du alltid bästa tillgängliga bildkvalitet även på inspelningar.
 4. Elisa Viihde har mer omfattande utbud av hyrfilmer och du kan även köpa filmer.

Behöver jag göra något?

Du behöver inte göra något. Tjänsten upphör automatiskt 31.5.2019. Du får hem ett brev med anvisningar om upphörandet. Dessutom hjälper vi dig att hitta och beställa en Elisa Viihde-tjänst som motsvarar dina behov.

Jag har ett tidsbundet avtal med bredband och Watson. Vad händer nu?

Vi kontaktar alla kunder och ger mer detaljerade anvisningar om hur kunderna får tillgång till en Elisa Viihde-tjänst som motsvarar deras behov. Även tidsbundna avtal för Watson upphör.

Kan jag överföra gamla inspelningar från Watson till Elisa Viihde?

Tyvärr kan du inte flytta gamla inspelningar från Watson till Elisa Viihde.

Kan jag fortsätta titta på lokala inspelningar när tjänsten har upphört?

Tyvärr kan du inte titta på lokala inspelningar när tjänsten upphör.

Kan jag använda gamla Watson-enheter i Elisa Viihde?

Watson-enheter fungerar inte i Elisa Viihde. Elisa Viihde har en egen digitalbox som ingår i månadsavgiften när du beställer Elisa Viihde med digitalbox.

Elisa Viihde-appen kan laddas ned i Google Play Butik och App Store och för AndroidTV (t.ex. Sony och Philips). Under 2019 tar vi fram tv-appar för Tizen och WebOS (t.ex. Samsung och LG).

 

 

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm)

Miksi Omaguru?

 • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
 • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
 • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Fakturering – Ändring i abonnemang – Felanmälan

Behöver du hjälp? Elisas kundtjänst hjälper dig.
Hittade du inte infot du letade efter? Sök!