5 syytä lukea Ilkka Remestä

Dekkarin ystävien takuuvarma valinta on Ilkka Remeksen kirjat. Jos et ole vielä Remeksen kirjoja lukenut, tässä viisi hyvää syytä tutustua niihin.

Teksti: Hanna Kangasniemi

1. Perehdy kiinnostaviin ilmiöihin ja asioihin, ja nauti hyvästä taustatyöstä. Ilkka Remeksen kirjoissa on aina taustatyöt tehty hyvin ja faktat kohdillaan. Niitä lukemalla myös oppii varmasti uutta.

2. Pysy keskusteluissa mukana. Remes tarttuu usein ajankohtaisiin päivänpolttaviin aiheisiin tavalla, jossa fakta ja fiktio sekoittuvat kuumottavalla tavalla. Esimerkiksi Horna-sarja nostaa pöydälle idänuhan, turvapaikanhakijat, Nato-kysymyksen ja erityisesti verkon haavoittuvuuden ja kyberturvallisuuden. Lisäksi Remeksen kirjoista on voinut lukea mm. Helsinkiin kohdistuvasta ydinaseuhkasta (Isku ytimeen) ja venäläis-suomalaisten vanhempien huoltajuuskiistoista , jotka johtavat isompiin kuvioihin (Teräsleijona). Jäätyvä helvetti puolestaan on pelottavan todellinen kuvaus, miten Suomi ajautuu hetkessä kaaokseen nopeiden, arvaamattomien iskujen seurauksena.

3. Takuuvarmaa jännitystä. Remes taitaa tarinankerronnan ja jännityksen rakentamisen. Hänen kirjoissaan riittää aina odottamattomia käänteitä ja aitoja yllätyksiä. Tässä mielessä pettymyksiä ei tule koskaan.

4. Aina uutta luettavaa. Saat uutta luettavaa kerran vuodessa, sillä kirjailija on kirjoittanut jo vuosia tasaisella kirja vuodessa -tahdilla. Silti mukana on aina myös mukavasti tuttuutta, kun voi seurata Remeksen kirjasta toiseen seikkailevia tuttuja hahmoja, kuten vaikkapa Antti Korpea (Ikiyö, Hiroshiman portti,..) tai Lari Vuorea (Horna-sarja).

5. Lukemista myös nuorille. Remes houkuttaa ja koukuttaa myös nuoret kirjojen ääreen: Aaro Korpi seikkailee nuorten dekkareissa ja on Remeksen aikuisten kirjoissa seikkailevan EU:n anti-terrorismiyksikössä Suomea edustavan poliisi Antti Korven poika.

Lue Ilkka Remeksen tuotantoa. Nyt myös ääni- ja e-kirjoina.