Mieleenpainuvat elokuvat ystävyydestä

Jättekiva-sarjan näyttelijät valitsivat lempielokuvansa ystävyydestä. Katso, mistä elokuvista Anna Paavilainen, Elmer Bäck, Kari Ketonen ja Mats Långbacka tykkäävät.

Teksti: Minerva Klinge ja Leena Filpus

  

Anna Paavilainen nauttii kasvutarinoista

Kesäkaverit: Ystävyydestä ja aikuiseksi kasvamisesta

“Jo lukiessani Kesäkaverit-elokuvan käsikirjoituksen itkin ja nauroin ja halusin ehdottomasti olla mukana. Kesäkaverit on elokuva ystävyydestä ja siitä, kun kasvetaan yhdessä aikuisiksi. Kesäisestä kepeydestä ja komediasta huolimatta elokuva käsittelee elämänvalintoja ja ihmissuhteita, jotka ovat tärkeitä ja totta 25-vuotiaana ja joita olen yllättävän vähän nähnyt elokuvissa käsiteltävän sellaisella tarkkuudella.”

Inari Niemi: Kesäkaverit

Me ollaan parhaita: Sydäntä riipivästi nuoruudesta

“Nerokas, hyvän mielen elokuva tytöistä, jotka haluavat perustaa punkbändin 80-luvun Tukholmassa ja vähät välittävät muiden mielipiteistä.

Välittää riipivästi muiston siitä ajasta, kun esiteininä ei ollut mitään tekemistä, hengailtiin kavereiden kanssa ja oltiin parhaita.”

Lukas Moodysson: Me ollaan parhaita

Isäni Toni Erdmann

Elmer Bäckin valinnoissa ollaan ihmisyyden äärellä

Isäni Toni Erdmann: Ihmisyydestä ja ystävyydestä isän ja tyttären suhteessa

“Isäni Toni Erdmann on harvinainen tarina isän ja tyttären suhteesta. Isästään vieraantunut, uraorientoitunut tytär saa vieraakseen erikoisen isänsä. Sukulaisuuteen perustuvasta, vaivautuneesta suhteesta lähtevä elokuva etenee hienosti kuvaukseksi siitä, miten tytär löytää häpeästä rakkauteen vaihtelevien suurten tunteiden kautta uuden suhteen isäänsä ja samalla itseensä. Sukulaissuhteesta tulee ystävyyssuhde ja kasvaa ymmärrys toiseen ihmisenä. Hieno elokuva ihmisyydestä ja ystävyydestä.”

Isäni Toni Erdmann

Leffajuliste Le Havre

Le Havre: Kohtaamisia yli kulttuureiden

“Kaurismäen Le Havressa eri kulttuureista tulevat nuori poika ja vanhempi mies kohtaavat ja heidän välilleen syntyy vahva yhteys. Meidän yhteiskunnassamme tehdään turhaan isoa eroa ikä- ja kulttuurierojen perusteella, vaikka ihmisiä me kaikki olemme ja lopulta hyvin samanlaisia.”

Le Havre

Stand by me

Mats Långbacka poimi koskettavan nuoruuskuvauksen

Stand by Me: Poikien kasvutarina

”Stand by me on hieno kuvaus 12-vuotiaista pojista, heidän välisestä ystävyydestään ja lapsuuden loppumisesta. Minua kosketti hyvin paljon elokuvan aitous ja kuinka se suhtautuu aiheeseensa ja päähenkilöihinsä vakavasti. Elokuva on sekä hauska, jännittävä että koskettava.”

Rob Reiner: Stand by Me – Viimeinen kesä

The Will Be Blood

Kari Ketonen vaikuttui eeppisestä tarinasta

There Will Be Blood: Elämää suurempi elokuva yksinäisestä taistelijasta

“Kalifornian öljykuumeen aikoihin, 1900-luvun vaihteeseen, sijoittuva ahneudesta, äkkirikastumisesta, vallasta ja perheestä kertova There will be blood on elämää suurempi elokuva, jonka voi katsoa myös siitä näkökulmasta, että päähenkilöllä ei oikeastaan ole ystäviä. Ja kuinkas sitten kävikään…”

Paul Thomas Anderson: There Will Be Blood

divider

Uutuussarja Jättekiva leikittelee kulttuurieroilla

Anna Paavilainen, Elmer Bäck, Kari Ketonen, Ylva Ekblad ja Mats Långbacka esiintyvät Elisa Viihteen alkuperäissarjassa Jättekiva. Kymmenosainen komediasarja kertoo kaksikielisestä, punavihreästä pariskunnasta, Ainosta (Anna Paavilainen) ja Mickestä (Elmer Bäck), jotka joutuvat muuttamaan Micken arkkitehtitoimiston konkurssin vuoksi tämän vanhempien omistamaan asuntoon, vauraaseen kaupunginosaan. Samassa rapussa asuvat myös vanhemmat sekä lapsuuden ystävä. Elämänmuutos laittaa yllättäen rakkauden ja parisuhteen koetukselle.

Jättekiva

Aino (Paavilainen) testaa kulttuurirajoja miehensä isän (Långbacka) ja nuoruudenystävän (Ketonen) kanssa.
Elmer Bäck ja Anna Paavilainen esittävät Mickeä ja Ainoa, jotka ajautuvat arvokriisiin.

Lisää elokuvia ystävyydestä ja rakkaudesta

Bad Moms on elokuva ylistressaantuneiden äitien kapinasta ja ystävien merkityksestä.

Bridget Jones’s babyssa Bridget Jones on raskaana ja lapsen isyys selvityksessä. Hulvattomissa Bridget Jones -komedioissa ystävillä on aina iso rooli.

Eat pray love – Omaa tietä etsimässä -elokuva on elämänmyötäinen roadtrip, jossa Julia Robertsin esittämä Liz etsii itseään ja rakkautta matkustellen ympäri maailmaa.

Elsa & Fred kertoo, kuinka käy, kun seurallinen eläkeläisnainen ja syrjäänvetäytyvä mies saavat mahdollisuuden suhteelle varttuneella iällä.

Hachiko – tarina uskollisuudesta on koskettava tositapahtumiin perustuva elokuva koiran ja miehen ystävyydestä ja ikuisesta uskollisuudesta.

Kaiken kattava kauneus -elokuvassa ystävät nostavat suuren henkilökohtaisen tragedian kohdanneen mainostoimistopomon kiinni elämään.

Koskemattomat kuvaa kahden hyvin erilaisen miehen ystävyyttä hauskasti ja koskettavasti.

Love actually -elokuvassa uskotaan rakkauteen kymmenen tarinan voimin.

Saattokeikka on kulttuurirajoja rikkova kotimainen elokuva kiukkuisen suomalaismiehen ja maahanmuuttajataustaisen Kamal-pojan ystävyydestä.

Vain seksiä on komedia ystävyksistä, jotka haluavat pitää suhteensa ystävyytenä mutta harrastaa silti seksiä. Mahdoton yhtälökö?

Will Hunting – syntynyt neroksi on jo saanut klassikon aseman saanut elokuva hiomattoman timantin, siivoojana työskentelevän luontaisen matikkaneron ja opettajan ystävyydestä.

Lue, miten helppoa elokuvan vuokraaminen netistä on.