Vuokraa elokuva netistä: Se on helppoa!

Elokuvien vuokraaminen netistä on helppoa. Nettivuokraamon elokuvat voi etsiä ja katsoa kotisohvalla.

Teksti: Matti Lintulahti ja Hanna kangasniemi

Elokuvien vuokraaminen on helppoa, kun sen voi tehdä omalta kotisohvalta käsin. Se on usein myös ainoa tapa saada katsottavaksi iso valikoima kiinnostavia elokuvia, kun monet kivijalkavuokraamot ovat lopettaneet.

Netissä hakutoiminnot helpottavat omien suosikkien valintaa ja nettielokuvien valikoimatkin ovat laajat. Netissä on helppo löytää mieleistä katsottavaa, koska yleensä elokuvista on hyvät taustatiedot ja ne on lajiteltu tyylilajeittain tai jopa lajityypeittäin.

Valinnan tekeminen on helppoa: Nauramista kaipaava voi rajata parilla painalluksella hakuunsa pelkät komediat. Kotimaisesta pitävä valitsee haaviinsa oman maan elokuvat. Perhe-elokuvia kaipaava tekee rajauksensa kohderyhmän mukaan. Voit tutustua myös leffatrailereihin ja tehdä valinnan niiden perusteella.

Osa nettivuokraamoista myös erikoistuu: Esimerkiksi Elisa Viihteen vuokraamossa on tuhansien leffaklassikoiden ja Hollywood-uutuuksien lisäksi tarjolla yli 400 kotimaista elokuvaa, enemmän kuin missään muussa vuokraamossa. Kotimaiset elokuvat tulevat sinne myös nopeasti ja valikoimissa on välillä myös elokuvia yksinoikeudella.

Nettivuokraamosta elokuvan saa kahdeksi vuorokaudeksi käyttöönsä ja vuokra-aika loppuu automaattisesti. Ei ole pelkoa elokuvan kadottamisesta, rikkoutumisesta tai palauttamisen unohtamisesta, kuten oli perinteisissä vuokraamoissa.

Miten nettivuokraamo toimii?

Verkosta löytyy useiden eri toimijoiden nettielokuvavuokraamoja. Toimintaperiaate niissä on aika lailla sama. Yksittäisiä vuokrauksia voi tehdä sitoutumatta jäsenyyteen tai määräaikaiseen sopimukseen. Esimerkiksi Elisa Viihteen vuokraamosta elokuvia voi vuokrata kuka tahansa kirjautumalla palveluun ja maksamalla elokuvan vuokran. Kuukausimaksuja tai tilausta ei tarvita. Elisa Viihteen vuokraamo toimii seuraavasti:

1. Selaa elokuvia

Elokuvia pääset selaamaan tietokoneella kirjautumatta palveluun. Elokuvia voi selata esimerkiksi tyylilajin, kohderyhmän tai uutuuden mukaan. Vuokraamon etusivulla on myös tarjolla erilaisia elokuvakokoelmia päätöstä helpottamaan. Jos tiedät jo mitä etsit, kirjoita leffan nimi hakukenttään ja hakukone hoitaa homman. Samalla näet, onko elokuva vain vuokrattavissa vai ehkä myös ostettavissa.

2. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään

Jos olet rekisteröitynyt aiemmin, kirjaudu palveluun Elisa Viihde -tunnuksella tai Elisa Tunnuksella tai tunnistaudu mobiilivarmenteella. Uutena käyttäjänä valitse kirjaudu-valikoista kohta luo tunnukset. Rekisteröitymisessä kysytään nimi, sähköpostiosoite sekä pyydetään luomaan salasana. Tämä ei maksa mitään, etkä sitoudu mihinkään. Kirjaudu luomilla tunnuksillasi vuokraamoon.

3. Valitse elokuva, jonka haluat nähdä

Kun klikkaat kiinnostavaa elokuvaa, saat näkyviin elokuvan tarkemmat tiedot kuten tyylilajin, valmistumisvuoden, pituuden ja kuvauksen sekä vuokrahinnan. Klikkaamalla Vuokraa-painiketta, pääset vuokraamaan elokuvan 48 tunnin ajaksi. Voit rekisteröityä myös vasta tässä vaiheessa.

Elokuvia voi vuokrata niin pc:llä kuin Mac-tietokoneilta. Pc:llä parhaan katselukokemuksen elokuvien parissa saa Microsoft Edge -selaimella, mutta myös Chrome, Safari ja Firefox toimivat hyvin. Macille suositellaan Safari-selainta. Jos mietit, toimivatko elokuvat tietokoneessasi, voit tarkistaa asian helposti painamalla linkkiä, jossa lukee Kaikki kunnossa elokuvan katsomista varten. Jos testivideo toimii tietokoneessasi, voit katsoa sillä kaikki vuokraamon leffat. Ongelmatilanteissa voi katsoa apua täältä.

4 Syötä maksukortin tiedot

Kun painat Vuokraa-painiketta, palvelu pyytää maksukortin tiedot. Täytä ne ja hyväksy maksu, minkä jälkeen sinulla on kaksi vuorokautta aikaa katsoa elokuva. Elokuvan voi halutessaan keskeyttää ja jatkaa katselua vaikka seuraavana päivänä tai katsoa niin monta kertaa kuin haluat 48 tunnin ajan. Elokuvia voi vuokrata ainoastaan Suomessa tai Suomen kansalainen, joka väliaikaisesti vierailee toisessa EU-maassa.

5. Katso elokuva televisioruudulta

Vuokraamon elokuvan voi katsoa televisiosta esimerkiksi tietokoneen ja television yhdistävällä hdmi-kaapelin tai Chromecast-mediasoittimen avulla.

Elisa Viihteen vuokraamo tukee Chromecastia Android- ja iOS-laitteilta.

Jos käytössä on Elisa Viihteen kuukausimaksullinen palvelu, elokuva on katsottavissa televisioruudulta digiboksin kautta.

6. Videoiden vuokraaminen mobiililaitteilta

Elokuvia voi vuokrata ja katsoa Elisa Viihteen -sovelluksella Android mobiililaitteella. Videoiden vuokraus ei ole toistaiseksi mahdollista Elisa Viihteen iOS-sovelluksella, mutta vuokrauksen voi tehdä iOS-laitteen selaimella, kun on rekisteröitynyt palveluun ja katsoa sovelluksessa.

Jos olet vuokrannut elokuvan digiboksilla, Android-laitteella tai Elisa Viihteen sivuilta tietokoneella, voit katsoa sen myös iPhonesta tai iPadilta Elisa Viihteen sovelluksessa.

Mikäli haluat ostaa elokuvan omaksesi, se on mahdollista ja yhtä helppoa kuin vuokraaminen. Katso ohjeet tästä!

Tutustu vuokraamon valikoimaan

Lue myös:

Kuusi hyvää syytä käyttää uutta Elisa Viihde Plus -palvelua

Elisa Viihde toimii myös sovelluksella älytelevisiossa

Käytä Elisa Viihdettä ulkomailla