Apua Elisa Viihde -nettivuokraamon käyttämiseen - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Apua Elisa Viihde -nettivuokraamon käyttämiseen

Tältä sivulta löydät ohjeita Elisa Viihde nettivuokraamon käyttämiseen ja ongelmatilanteisiin. Vuokraamon löydät osoitteesta elisaviihde.fi/vuokraamo

Voit katsoa vuokraamon leffoja ja sarjoja tietokoneen selaimen kautta sekä puhelimen tai älytelevision Elisa Viihde -sovelluksella. Suositeltu selain elokuvien katseluun Windows-koneella on Microsoft Edge ja macOS:lla Safari. Muut tekniset vaatimukset löydät täältä.

Vuokraamon käyttö

Elokuvien ostaminen

Voit nyt myös ostaa Elisa Viihteen elokuvia elisaviihde.fi/vuokraamo sivujen kautta (Huom. Ei toimi Internet Explorer -selaimella). Maksaminen tapahtuu maksukortilla tai laskulla.

Mitä ostovideo käytännössä tarkoittaa?

 • Ostovideo on uusi toiminnallisuus Elisa Viihteen vuokraamossa, jossa voit kertamaksulla ostaa oikeuden katsoa elokuvaa tai sarjaa niin monta kertaa kuin haluat
 • Ostetut elokuvat ovat katsottavissa toistaiseksi, kuitenkin vähintään viiden vuoden ajan
 • Hankitut ostovideot löytyvät vuokraamon etusivulta kohdasta ”Ostetut tai vuokratut
 • Sinulla ei tarvitse olla kuukausimaksullista Elisa Viihteen asiakkuutta: ostovideoita voi hankkia myös rekisteröitymällä palveluun maksutta. Voit luoda maksuttomat Elisa Viihde -tunnukset täällä.
 • Ostovideon voi maksaa maksutta rekisteröitynyt asiakas luottokortilla, digiboksillinen asiakas tai tunnistautumisen tehnyt voi maksaa ostovideonsa myös laskulla

Mitä hyötyjä ostovideoissa on?

 • Elokuvat tulevat vuokraamoon entistä aiemmin: uutuuselokuvat tulevat ostettavaksi palveluun aikaisemmin kuin vuokraelokuvat
 • Elokuvan voi hankkia omakseen ja katsoa uudestaan milloin tahansa
 • Mahdollisuus luoda oma digitaalinen leffakirjasto omista lempielokuvista
 • Ostovideoita voi katsoa striimaten millä tahansa päätelaitteella

Ostovideon maksaminen laskulla

 1. Etsi elokuva jonka haluat katsoa, joko kategorioita tai haku-toiminnetta käyttäen. Kun olet löytänyt haluamasi elokuvan, valitse Osta. Hyväksy myös ostovideoehdot.
  Ostovideosisältöjä koskevat sopimusehdot
 2. Valitse Ei vielä tunnuksia? kohdasta Rekisteröidy, täytä lomakkeen tiedot ja hyväksy tiedot Rekisteröidy-painikkeella. Saat sähköpostiosoitteen vahvistamisesta viestin. Käy vahvistamassa osoite kahden vuorokauden sisällä, jotta voit myös jatkossa hankkia elokuvia.
 3. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi. Valitse jatka Elisa Viihteen käyttöä ja pääset valitsemaan maksutavan.
 4. Valitse kohta Maksa laskulla. Siirryt automaattisesti tunnistautumaan joko Mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksella.
 5. Viimeistele tunnistautuminen syöttämällä osoitetietosi ja paina Vahvista. Tämän jälkeen saat PIN-koodin, jonka avulla elokuvien ostaminen onnistuu näppärästi laskulle
 6. Valitse jatka Elisa Viihteen käyttöä, syötä PIN-koodi ja nauti elokuvasta

Ostovideon maksaminen maksukortilla

 1. Etsi elokuva jonka haluat katsoa, joko kategorioita tai haku-toiminnetta käyttäen. Kun olet löytänyt haluamasi elokuvan, valitse Osta.​ Hyväksy myös ostovideoehdot.
  Ostovideosisältöjä koskevat sopimusehdot
 2. Valitse Ei vielä tunnuksia? kohdasta Rekisteröidy, täytä lomakkeen tiedot ja hyväksy tiedot Rekisteröidy -painikkeella. Saat sähköpostiosoitteen vahvistamisesta viestin. Käy vahvistamassa osoite kahden vuorokauden sisällä, jotta voit myös jatkossa ostaa elokuvia.
 3. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi. Valitse jatka Elisa Viihteen käyttöä, syötä maksukorttisi tiedot ja nauti elokuvasta.

Jos olet hukannut tunnuksesi, saat ne OmaElisasta. Katso ohjeet täältä.

Elokuvien vuokraus

Voit vuokrata Elisa Viihteen elokuvia elisaviihde.fi/vuokraamo sivujen kautta (Huom. Ei toimi Internet Explorer -selaimella). Maksaminen tapahtuu maksukortilla tai laskulla.

Vuokrattu elokuva on katsottavissa 48 tuntia, jonka aikana voit katsoa sen useita kertoja tai pätkissä

Elokuvia voit katsoa myös katsoa eri laitteilla.

Vuokrauksen maksaminen laskulla

 1. Etsi elokuva jonka haluat katsoa, joko kategorioita tai haku-toiminnetta käyttäen. Kun olet löytänyt haluamasi elokuvan, valitse Vuokraa.
 2. Valitse ”Ei vielä tunnuksia?” kohdasta Rekisteröidy, täytä lomakkeen tiedot ja hyväksy tiedot Rekisteröidy-painikkeella. Saat sähköpostiosoitteen vahvistamisesta viestin. Käy vahvistamassa osoite kahden vuorokauden sisällä, jotta voit myös jatkossa hankkia elokuvia.
 3. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi. Valitse jatka Elisa Viihteen käyttöä ja pääset valitsemaan maksutavan.
 4. Valitse kohta Maksa laskulla. Siirryt automaattisesti tunnistautumaan joko mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla.
 5. Viimeistele tunnistautuminen syöttämällä osoitetietosi ja paina Vahvista. Tämän jälkeen saat PIN-koodin, jonka avulla elokuvien vuokraus onnistuu näppärästi laskulle
 6. Valitse jatka Elisa Viihteen käyttöä, syötä PIN-koodi ja nauti elokuvasta.

Vuokrauksen maksaminen maksukortilla

 1.  Etsi elokuva jonka haluat katsoa, joko kategorioita tai haku-toiminnetta käyttäen. Kun olet löytänyt haluamasi elokuvan, valitse Vuokraa.​
 2. Valitse ”Ei vielä tunnuksia?” kohdasta Rekisteröidy, täytä lomakkeen tiedot ja hyväksy tiedot Rekisteröidy -painikkeella. Saat sähköpostiosoitteen vahvistamisesta viestin. Käy vahvistamassa osoite kahden vuorokauden sisällä, jotta voit myös jatkossa vuokrata elokuvia.
 3. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi. Valitse jatka Elisa Viihteen käyttöä, syötä maksukorttisi tiedot ja nauti elokuvasta.

Elokuvan vuokrausta (jos maksu laskulle) varten tarvitset Elisa Viihteen PIN-koodin. Unohtuneen PIN-koodin voit tarkistaa OmaElisasta.

Miksi osa elokuvista on vain ostettavissa tai vain vuokrattavissa?

Elokuvat tulevat Elisa Viihteen vuokraamoon jakelijoiden määrittelemän aikataulun mukaisesti. Uutuuselokuvat tulevat pääsääntöisesti aina ensin vain ostettaviksi ja myöhemmin myös vuokrattaviksi. Elokuva on vuokrattavissa jakelijasta riippuen noin 3-6 kk ajan, mutta sama elokuva on tyypillisesti ostettavissa tämän jälkeenkin.

Elisa Viihde tarjoaa elokuville ja sarjoille aina ne vaihtoehdot (osto tai vuokraus) jotka ovat sisältöjen jakelijoilta saatavissa.

Uutuuselokuvien saatavuus*

 • Elokuvat tulevat pääsääntöisesti ensin katsottavaksi teattereihin
 • n. 4 kk teatteri ensi-illasta elokuvat tulevat digitaalisesti ostettavaksi
 • n. 3 viikkoa ostoelokuvan ensi-illasta elokuvat tulevat myös vuokrattavaksi

Jakelijasta riippuen vuokraelokuvat voivat poistua valikoimista 3-6 kk vuokraelokuvan ensi-illasta, mutta elokuva voi olla saatavissa ostoelokuvana tämänkin jälkeen.

* Poikkeukset mahdollisia jakelijoiden aikataulutuksesta johtuen.

Nettivuokraamon käytön tekniset vaatimukset

Voit testata tietokoneen, selaimen ja verkkoyhteyden yhteensopivuuden testivideolla. Huomioi ennen elokuvan hankkimista myös nämä tekniset vaatimukset:

 • Tietokoneen käyttöjärjestelmä on Windows (7 tai uudempi), Mac (OS X 10.11+) tai Linux
 • Tietokoneen prosessointiteho on riittävä videon purkuun ja käyttöjärjestelmä sekä näyttölaite tukee HDCP-suojausta
 • Nettiyhteyden latausnopeus on vähintään 2 Mbit/s. Kuvanlaatu mukautuu yhteyden katseluhetken nopeuden mukaan ja paras laatu saavutetaan yli 8 Mbit/s yhteydellä. Kuva on nopeilla yhteyksillä parhaimmillaan HD-laatuista. Ääni on 48 kHz (192 kbps)
 • Käyttämäsi internetselain on ajantasainen. Suositeltu selain elokuvien katseluun Windows-koneella on Microsoft Edge ja macOS:lla Safari. Näin saat parhaan 1080p-kuvanlaadun, muilla selaimilla suojatun sisällön laatu jää 720p-laatuiseksi.
 • Nettivuokraamosta hankitun elokuvan katselu onnistuu myös Elisa Viihde -sovelluksella (Android, iOS)

Taulukko tuetuista käyttöjärjestelmistä ja selaimista
(Huom. Nettivuokraamo ei toimi Internet Explorer -selaimella)

  Opera (uusin) Chrome (uusin) Firefox (uusin) Edge (uusin)

Safari (uusin)

Mac
OS X

X X X   X
Linux - X -    
Win 10 X X X X  
Win 8.1 X X X    
Win 7 X X X    

 

Leffatoiston testaus testivideolla ennen vuokraamista

Kun painat elokuvan Vuokraa-painiketta, avautuvassa näkymässä on testivideo. Testivideolla voit testata tietokoneen, selaimen ja verkkoyhteyden toimivuuden palvelun kanssa.

Vuokraamon elokuvan etukoodin/vapaalipun aktivointi

Jos olet saanut elokuvan vuokraukseen etukoodin, kirjaudu Elisa Viihde -tunnuksillasi vuokraamoon oikeasta yläkulmasta ja aktivoi etukoodi valitsemalla Etukoodit. Seuraavaksi syötä etukoodisi ja paina Lisää. Ilmainen vuokraus on tämän jälkeen käytettäväksi vuokrausta tehdessä.

 

Huom! 

 • Etukoodit ovat käytettävissä vain vuokraelokuviin, ei ostovideoihin.
 • Etuseteliä ei voi käyttää erikoishintaisten Premium-elokuvien vuokraamiseen

 

Kun etukoodi on aktivoitu, on maksuton elokuva vuokrattavissa digiboksillasi, osoitteessa elisaviihde.fi/vuokraamo tai Elisa Viihde -sovelluksessa 30 päivää aktivoinnista. Näet aktiiviset etukoodit "Käytä etukoodi" -kohdasta elisaviihde.fi-sivulla tai siinä vaiheessa kun olet vuokraamassa elokuvaa.

Etukoodin elokuvan katseluun voi käyttää myös suoraan Elisa Viihde -sovelluksessa (Android):

 1. Etsi kiinnostava elokuva vuokraamosta ja valitse Vuokraa
 2. Valitse Syötä uusi etuseteli ja kirjoita ruutuun etukoodi
 3. Vaihda maksutavaksi Etuseteli, syötä PIN-koodisi ja klikkaa Vuokraa

Elokuvan ääniraidan tai tekstityksen vaihtaminen

Elokuvan toiston aikana voit avata kielivalinnat vasemman alareunan hammaratas-kuvakkeesta. Paina hammasratas-kuvaketta avataksesi valikon: 

Avautuvasta valikosta löydät asetukset äänelle, teksitykselle ja kuvanlaadulle. Valittavissa ovat vain ne valinnat, jotka ovat saatavilla elokuvaan. Esimerkkikuvassa esimerkiksi on vain englanninkieliset tekstitykset saatavilla.

Lastenelokuvat ja perhe-elokuvat ovat pääsääntöisesti suomeksi puhuttuja.

Hankittu elokuva ei näy tai pätkii tietokoneella, mitä tehdä?

 1. Saatko elokuvaa katsellessa virheilmoituksen? Katso ohjeet alempaa Virheilmoitukset elokuvaa katsellessa -kohdasta. Jos elokuva näkyy, mutta kuvassa, äänessä tai tekstityksessä on ongelmia, käy läpi kohdat 2-6.
   
 2. Käynnistä tietokoneesi uudelleen. Yllättävän moni videon toisto-ongelma ratkeaa tällä yksinkertaisella keinolla.
   
 3. Käynnistä modeemisi uudelleen. Sammuta modeemista tai mobiilireitittimestäsi virta, odota 10 sekuntia ja käynnistä se uudestaan. Saatuasi internetyhteyden takaisin toimintaan, kokeile uudestaan.
   
 4. Kokeile toista selainta. Elokuvien toisto on tuettu Edge-, Google Chrome-, Safari- ja Mozilla Firefox -selainten tuoreilla versioilla, katso tarkempi taulukko täältä. Varmista myös, että käytät tuoreinta selainversiota.
   
 5. Sulje ylimääräiset ohjelmat tietokoneelta. Videon purku ja toisto etenkin korkeammilla tarkkuuksilla vaatii paljon tehoa. Esimerkiksi ajastettu virustorjunnan skannaus tai muut raskaat sovellukset voivat aiheuttaa toiston pätkimistä. Prosessoritehosta johtuvia ongelmia esiintyy erityisesti vanhemmilla tietokoneilla.
   
 6. Paranna langattoman verkon (WLAN/WiFi) tai mobiililaajakaistan kuuluvuutta. Siirrä tietokone lähemmäs modeemia. Kaapit ja muut edessä olevat esteet voivat huonontaa kuuluvuutta. Langattoman verkon toimivuusongelmiin löydät tarkemmat ohjeet täältä. Jos mobiililaajakaistassa kuuluvuus on heikko, kokeile vaihtaa paikkaa, jossa katsot videota. Kuuluvuus voi vaihdella rajusti varsinkin liikkuvassa junassa tai autossa. Tarkempia ohjeita mobiililaajakaistan ongelmatilanteisiin löydät täältä.

Virheilmoitukset elokuvaa katsellessa

Palvelin- tai verkkovirhe. Yritä hetken kuluttua uudestaan.

Virheilmoitus tulee, kun verkkoyhteydessä on ongelmia eikä yhteyttä palvelimiin saada. Tarkista tässä tapauksessa nettiyhteytesi toimivuus ja käy Elokuva ei näy tai pätkii -ohjeen kohdat 2-6 läpi.

Ohjelmaa ei voida toistaa. Yritä hetken kuluttua uudelleen.

Tämä virhe tapahtuu jos salauksenpurkuavainta ei saada haettua ja se voi johtua esim. verkkovirheestä tai ongelmasta avainpalvelimilla. Tarkista nettiyhteytesi toimivuus, käy Elokuva ei näy tai pätkii -ohjeen kohdat 2-6 läpi ja kokeile videon toistoa myöhemmin uudelleen.

HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection)-virhe estää ohjelman katsomisen laitteellasi. Tarkista, tukeeko näyttösi HDCP-protokollaa tai onko HDMI-kaapeli viallinen.

HDCP on HDMI-ulostulossa käytettävä salausjärjestelmä ja se vaaditaan videoiden toistoon. Jos saat kyseisen virheilmoituksen, testaa poistaa käytöstä ulkoiset näytöt ja kokeile videon toistoa uudelleen.​ Kokeile myös mahdollisuuksien mukaan toista HDMI-kaapelia.

elisaviihde.fi: Toisto pysäytetty – ohjelmaa katsotaan toisella laitteella tai Elisa Viihde -sovellus: Toisto pysäytetty – ohjelmaa voi katsoa enintään ”X” laitteella samanaikaisesti

Vuokraelokuvan katsominen yhtäaikaisesti useammalta kuin yhdeltä laitteelta on estetty. Katselu onnistuu sillä laitteella, jolla käynnistit sen viimeiseksi.

Virhe videon katselussa - videoita voi katsella ainoastaan Suomessa (ja EU-maissa kun olet TUPAS-tunnistautunut) - VPN:n käyttö estää katselun myös Suomessa

Vuokraelokuvien katselu on estetty ulkomailla. Kun olet TUPAS-tunnistautunut Elisa Viihteen käyttäjä (voit tilata esim. laskulle elokuvia), voit katsoa vuokraelokuvia myös EU-maissa. 

Miten teen TUPAS-tunnistuksen ja saan elokuvien vuokrausmaksut laskulle? Katso ohjeet.

VPN:n kautta myös kotimaan katselu on estetty.

 

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm)

Miksi Omaguru?

 • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
 • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
 • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Haluatko henkilökohtaista apua? Soita Omagurulle!
Ark. 8-21, la 9-17 2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm
Apumme nopeutuu kun lataat etätuen jo ennen soittoa:
Ark. 8-21, la 9-17 2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm
Omaguru vinkkaa:
Tarvitsetko apua selaimen päivityksen kanssa? Omaguru auttaa!
Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!