Osta video netistä: Lempielokuvat voi kerätä omaan kirjastoon

Jotkut elokuvat ovat vain niin hyviä, että ne haluaa katsoa monta kertaa. Vuokraamisen sijasta voi silloin kokeilla elokuvan ostamista netistä. Kumpikin on yhtä helppoa.

Teksti: Hanna Kangasniemi

Elokuvien vuokraaminen netistä on arkipäivää ja yleistyy erilaisten ohjelmakirjastopalveluiden ohella. Vaikka elokuvia ei enää juuri osteta omaksi DVD-levyillä, osa elokuvafaneista kaipaa edelleen mahdollisuutta kerätä omaa elokuvakirjastoa. Elisa Viihteen vuokraamosta on mahdollista myös ostaa elokuvia vuokraamisen lisäksi.

Vuokraamosta poistuneita elokuvia löytyy ostovalikoimasta

Elokuvastudioilla on tarkkaan kontrolloitu systeeminsä elokuvien jakeluun. Osa elokuvista tulee vuokraamoihin vain määräajaksi. Osa elokuvista saattaa olla määräajan vuokrattavissa ja sen jälkeen ainoastaan ostettavissa. Osaa elokuvista levitetään puolestaan vain tietyissä jakelukanavissa. Joidenkin studioiden sopimukset sallivat, että sama elokuva voi olla katsottavissa useammassakin palvelussa sekä vuokra-, kuukausimaksu- että ostopohjaisena.

Elokuvien elämänkaari alkaa useimmiten elokuvateattereissa. Sieltä ne siirtyvät digitaalisiksi ostovideoiksi. Tämän jälkeen elokuvasta julkaistaan yleensä DVD ja vuokraus digitaalisesti tulee mahdolliseksi. Myöhemmin elokuvia voi mahdollisesti katsoa myös kuukausimaksullisista suoratoistopalveluista kuten Elisa Viihde Viaplay ja Netflix. Lopuksi elokuvan saattaa nähdä myös maksuttomilta, vapaasti katsottavilta kanavilta, kuten Yle ja MTV3.

Elisa Viihteen vuokraamossakin elokuva saattaa siis poistua levityksestä, mutta sama elokuva on sen jälkeen ostettavissa, tai päinvastoin.

Ostomahdollisuuden ansiosta valikoima laajenee kovaa vauhtia ja katsojilla on mahdollisuus katsoa esimerkiksi jo valikoimista poistuneita elokuvia. Elokuvat tulevat vuokraamoon myös entistä aiemmin, koska osa uutuuselokuvista tulee ostettavaksi palveluun aikaisemmin kuin vuokraelokuvat.

Tuhansien elokuvien ostovalikoima

“Ostoelokuvien valikoima on jo laajentunut tuhansiin elokuviin”, kertoo Business Manager Noora Mustonen Elisa Viihteestä.

Ostovideoiden valikoimassa on esimerkiksi yhtä lukuunottamatta kaikki Star Wars -elokuvat. Ostettavissa on myös 22 James Bond -elokuvaa, laaja valikoima kotimaisia elokuvia sekä Disney-suosikkeja, kuten FrozenUrhea ja Leijonakuningas. Hinnat vaihtelevat noin 7,99–19,90 euron välillä. Kampanjahinnat ovat edullisempia. Lisäksi valikoimassa voi olla kalliimpia ensi-iltaelokuvia, jotka tulevat vuokrattavaksi samaan aikaan kun ovat vielä elokuvateattereissa.

Miten elokuvien ostaminen ja katsominen tapahtuu?

Elisa Viihteen vuokraamossa elokuvia voi ostaa samalla tavalla kuin vuokratakin. Elokuvia voi ostaa kuka tahansa kirjautumalla palveluun maksuttomasti ja maksamalla elokuvan maksukortilla. Kuukausimaksuja tai tilausta ei tarvita.

Elokuvia voit selata palvelussa kirjautumatta vielä itse palveluun. Kun haluat ostaa videon, pitää palveluun kirjautua.

Jos olet rekisteröitynyt aiemmin, kirjaudu palveluun Elisa Viihde -tunnuksella tai Elisa Tunnuksella tai tunnistaudu mobiilivarmenteella. Uutena käyttäjänä paina kirjaudu-painiketta ja valitse luo tunnukset. Rekisteröitymisessä kysytään nimi, sähköpostiosoite sekä pyydetään luomaan salasana. Tämä ei maksa mitään, etkä sitoudu mihinkään.

Kun klikkaat kiinnostavaa elokuvaa, saat näkyviin elokuvan tarkemmat tiedot sekä se, onko elokuva vuokrattavissa, ostettavissa vai molempia.

Elokuvia voi vuokrata ja ostaa niin pc:llä kuin Mac-tietokoneilta. Pc:llä parhaan katselukokemuksen elokuvien parissa saa Microsoft Edge -selaimella, mutta myös Chrome, Safari ja Firefox toimivat hyvin. Macille suositellaan Safari-selainta. Jos mietit, toimivatko elokuvat tietokoneessasi, voit tarkistaa asian helposti painamalla linkkiä, jossa lukee ”Kaikki kunnossa elokuvan katsomista varten”. Jos testivideo toimii tietokoneessasi, voit katsoa sillä kaikki vuokraamon leffat. Ongelmatilanteissa voit katsoa apua täältä.

Ostetun elokuvan löydät omalta maksuttomalta Elisa Viihteen tililtä. Sen voi katsoa digiboksilla, Android-laitteella tai Elisa Viihteen sivuilta tietokoneella. Elokuvan voi katsoa myös iPhonesta tai iPadilta Elisa Viihteen sovelluksessa tai peilaamalla sen esimerkiksi tv-näytölle vaikkapa Chromecastilla.

Lisää tietoa videoiden ostamisesta.

Näin vuokraat videon.

Tutustu tarjontaan katsomalla trailereita