3 hyödyllistä sovellusta koiranomistajille

Nämä kolme kotimaista sovellusta auttavat koiranomistajia löytämään ulkoilupaikkavinkkejä, koiraseuraa tai hoitajia sekä välttämään mahdolliset vaaranpaikat.

Teksti: Krista Ahola

1. Wandering Tail: löydä parhaat ulkoilupaikat ja koirakaverit

Tuore suomalainen sovellus Wandering Tail vinkkaa hyviä paikkoja koiran kanssa ulkoiluun ja palveluihin – tai näyttää parhaat pissatuspaikat valtateiden varressa ja koirapuistot uudella paikkakunnalla. Käyttäjät merkitsevät sovelluksen kartalle suosittelemiaan paikkoja, joten palvelu kehittyy käyttäjiensä aktiivisuuden myötä. Tällä hetkellä esimerkiksi Tampereen seudulla on jo runsaasti merkittyjä paikkoja, koska sovellus on sieltä kotoisin. Sovelluksen avulla voi myös järjestää treffejä koirakavereiden kanssa tai tarkistaa, missä koirapuistoissa omat ystävät juuri nyt ulkoilevat.

Wandering Tail, ilmainen

iOS

Android

2. Paw Map: ennakoi vaaranpaikat

Paw Mapin idea on yksinkertainen, mutta se on koiran kanssa liikkuvalle erittäin hyödyllinen. Sovelluksen avulla saa helposti tietoonsa muiden käyttäjien ilmoittamat varoitukset lähiseudun vaaranpaikoista, kuten lasinsiruista tai lihanpaloihin kätketyistä myrkyistä. Käyttäjät merkitsevät itse vaarat karttaan symboleilla ja tekstillä ja voivat halutessaan myös ottaa niistä kuvan. Sovellukseen merkatut varoitukset voi helposti jakaa esimerkiksi Facebookissa.

Paw Map, ilmainen

iOS

Android

3. Host My Pet: etsi hoitajaa tai ulkoiluttajaa lemmikille

Host My Pet -sovellus tuo kätevästi yhteen hoitajaa etsivät lemmikinomistajat sekä luotettavat hoitajat lähiseudulla. Palvelu voi olla koiranulkoilutusta, lemmikin pidempiaikaista hoitoa hoitajan luona tai kotikäyntejä lemmikin omassa kodissa. Koiran voi saada myös ”päivähoitoon” esimerkiksi pitkien työpäivien ajaksi. Yhteys hoitajaan muodostetaan sovelluksessa, ja palvelu myös maksetaan netin kautta. Sovellus on saatavilla Applen laitteille, ja sitä voi käyttää myös tavallisen selaimen kautta. Android-sovellus on tulossa.

Host My Pet

iOS