Käynnistätkö sinä tietokoneesi viikoittain? Kannattaisi!

Lukitsetko sinäkin tietokoneesi tai suljet pelkästään läppärisi kannen, kun selailu on ohi? Jos haluat pitää huolta tietoturvastasi, kannattaa tietokone myös sammuttaa ja käynnistää uudelleen vähintään kerran viikossa.

Vaikka tietokoneen käyttö olisi vähäistä, tietokone kannattaa kuitenkin avata vähintään kerran viikossa, vaikka varsinaista käyttötarkoitusta ei olisikaan. Kun tietokonetta käynnistetään uudelleen, voidaan käyttöjärjestelmääsi julkaistut päivitykset tällöin asentaa tietokoneellesi automaattisesti. Jos tietokone on pidempään käyttämättä, myös julkaistut päivitykset kasautuvat, ja niiden asentamiseen kuluva aika pidentyy. Lisäksi tietokoneen tietoturvan taso laskee, kun tuoreimmat päivitykset ovat asentamatta.

Käyttöjärjestelmäpäivitysten lisäksi omien sovellustesi pitäminen ajan tasalla on tietoturvan kannalta tärkeää. Usein sovelluksissakin on automaattiset päivitykset, mutta poikkeuksiakin on: sovellusten ajantasaisuus kannattaa siis aina tarkistaa sovelluskohtaisesti.

Mikäli tarvitset apua tietokoneesi päivityksissä, tai niiden kanssa on jokin ongelmatilanne, Omaguru suosittelee kääntymistä asiantuntijan puoleen.

 

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Ilkka Tossavainen

Tutustu Elisan Omaguruun

Millainen on turvallinen salasana? Lue tästä

Elisan tietoturvapalvelut suojaavat laitteesi verkon vaaroilta