Äänikirjojen ja kuulokkeiden täydellinen liitto

Oikeanlaiset kuulokkeet lisäävät äänikirjojen kuuntelunautintoa ja takaavat, ettei nautinto ainakaan lopu sateen tai katumelun yllättäessä. Valitsimme parhaat äänikirjat ja kuulokkeet eri tilanteisiin ja tarpeisiin. 

Teksti: Leena Filpus ja Hanna Kangasniemi

Parhaat äänikirjat ja kuulokkeet kuntokävelyille

Valitse ajatuksia ja askelta vauhdittavat kirjat sekä kuulokkeet, jotka päässä kuulet myös polullesi pyrkivien äänet mutta et joudu liikaa pohtimaan säänkestävyyttä.

äänikirjat kuntokävelylle - Satu Rämön Rosa ja Björk
Rósa & Björk: Koukuttava dekkari Islannin takamailta

Rósa & Björk on jatko-osa Satu Rämön supersuositulle Hildur-dekkarille. Kunnallispoliitikko ammutaan hiihtoladulle, sitten outoja kuolemantapauksia tulee lisää. Rikosetsivä Hildur ja suomalainen poliisiharjoittelija Jakob pohtivat pahuuden ydintä eri aikatasoille yltävissä juonikuvioissa. Helposti kuunneltavaa nordic noiria.

Satu Rämö: Rósa & Björk 

kuolema sisäoppilaitoksessa - parhaat äänikirjat
Kuolema sisäoppilaitoksessa: Suosikkikirjailijan vakuuttava dekkari

Seitsemän sisarta -sarjan kirjoittajana maailmanmaineeseen nousseen Lucinda Rileyn dekkari julkaistiin hänen kuolemansa jälkeen. Riley on taitava tunnelmien kuvaaja ja se näkyy tässä rikosromaanissakin. Norfolkilaisessa sisäoppilaitoksessa tapahtuu traaginen onnettomuus, joka osoittautuukin murhaksi.

Lucinda Riley: Kuolema sisäoppilaitoksessa

Kuulokkeet kuntokävelyille


Shokz OpenMove
parhaat kuulokkeet kuntokävelylle

Vedenkestävät kuulokkeet sopivat vaikka sadesään lenkille. Poskiluiden päälle asetettavat kuulokkeet jättävät korvat avoimiksi, ettei tunnelma tule liian intensiiviseksi.

Kuuloke: Open-ear-rakenne, ei nappia korvassa
Akunkesto: 6 tuntia
Vedenkestävyysluokitus: IP55
Vastamelutoiminto: ei

Parhaat äänikirjat ja kuulokkeet leppoisalle lenkille

Nappaa mukaan kirjat, jotka imevät mukaansa ja kartuttavat askelia kuin huomaamatta.

Ia Genberg Yksityiskohdat - parhaat äänikirjat leppoisalle lenkille
Yksityiskohdat: Palasista kertyy kokonaisuus

Nainen makaa kuumeessa ja muistelee neljää, hänen elämäänsä koskettanutta ihmistä. Kertoessaan näistä ihmisistä neljän esseen verran hän näyttää, miten olemme lopulta heijastumia muista ja rakennumme vuorovaikutuksessa. Kirjasta on tullut yllätyshitti ympäri maailman.

Ia Genberg: Yksityiskohdat

Kuulokkeet leppoisille lenkeille


Sony LinkBuds
LinkBuds kuulokkeet - parhaat kuulokkeet leppoisalle lenkille

Hyvin korvaan istuvien kuulokkeiden kanssa imeydyt kirjojen maailmaan mukavasti, mutta pysyt silti tietoisena ympäristön äänien osalta. Pieni sadekaan ei hetkauta, kun kuulokkeet kestävät kosteutta.

Kuulokkeet: Langattomat in-ear-kuulokkeet
Akunkesto: 5 tuntia
Vedenkestävyysluokitus: IPX4
Vastamelutoiminto: ei

Parhaat äänikirjat ja kuulokkeet hikihommiin

Lenkille tai salille pitää päästä joka säällä ja haastaa itseään aina parempiin suorituksiin. Valitse lenkkiseuraksi kirjoja, joilla lataat energiaa ja kuulokkeet, jotka kestävät sadetta ja hikeä sekä auttavat sinun keskittymään olennaiseen.

Yöhaukat - parhaat äänikirjat hikihommiin
Yöhaukat: Koukuttavasti murhamysteeriä ja arkeologiaa

Ruth Galloway -dekkari on viihdettä parhaimmillaan. Ison-Britannian Norfolkiin sijoittuvassa sarjassa paikallinen komisario Nelson hyödyntää arkeologi Ruth Gallowayn ammattitaitoa murhia selvitellessään. Luvassa on aiemmista kirjoista tuttujen hahmojen viimeisimmät kuulumiset ja ripaus arkeologisia yksityiskohtia. Ajoittain kuumottaviksi käyvät juonenkäänteet saattavat nostaa myös sykettä.

Elly Griffiths: Yöhaukat

Sen maksaa minkä tilaa - parhaat äänikirjat hikihommiin
Sen maksaa minkä tilaa: Sakari Koskinen ei petä

Lukijoiden rakastaman komisario Seppo Koskinen -dekkarisarjan 28. osassa Koskinen alaisineen selvittää outoja henkirikoksia ja samalla myös omia suhdekuvioitaan. Tampereelle sijoittuvassa kirjassa ratikalla pääsee Hervantaan ja koronapandemiakin mainitaan.

Seppo Jokinen: Sen maksaa minkä tilaa

Kuulokkeet hikihommiin

JBL Reflect AeroJBL Reflect Aero - hyvät kuulokkeet hikihommiin

Tarinoihin on hyvä keskittyä, kun on vauhdikkaassakin menossa hyvin paikoillaan istuvat nappikuulokkeet. Lenkkeilijän iloksi kuulokkeissa on myös aidosti mukautuva vastameluvaimennus ja hyvä kosteudenkesto.

Kuulokkeet: langaton nappikuuloke
Akunkesto: 8 h (+ 16 h latauskotelon avulla)
Vedenkestävyysluokitus: IP68 (kestää jopa 30 min. vedessä)
Vastamelutoiminto: on

Parhaat äänikirjat ja kuulokkeet lennokkaalle lenkille

Aktiiviseen menoon inspiroivat kirjat ja korville kuulokkeet, jotka sallivat myös ulkomaailman äänten havainnoinnin.

Poikkeama - äänikirjat lennokkaalle lenkille
Poikkeama: Tieteisfantasia saa ajan ja avaruuden vääristymään ällistyttävästi

Kun rajuun turbulenssiin joutunut lentokone laskeutuu määränpäähänsä, huomataan saman koneen matkustajineen laskeutuneen jo muutamia kuukausia aiemmin. Aika ja avaruus ovat vääristyneet ja ihmiset monistuneet kahdeksi. Samalla ihmisten salaisiksi uskomat elämäntapahtumat ja -valinnat paljastuvat. Mikä on totta ja kenelle? Hauska ja ajatuksia herättävä romaani saa pohtimaan olemassaolon mysteerejä. Kirja on palkittu Ranskan suurimmalla kirjallisuuspalkinnolla Goncourt’illa vuonna 2020.

Kuulokkeet lennokkaalle lenkille


Shokz Openrun Pro
OpenRun kuulokkeet lennokkaalle lenkille

Urheilijoille suunnatut langattomat luujohdeteknologialla toimivat kuulokkeet ovat sopivasti futuristiset vaikka tieteiskirjallisuuden seuraksi. Pitkä akunkesto ja pölyn- ja vedenkestävät kuulokkeet takaavat pitkän nautinnon tilanteessa kuin tilanteessa.

Kuulokkeet: open-ear rakenne, ei korvanappeja
Akunkesto: noin 10 h (pikalataus)
Vedenkestävyysluokitus: IP55
Vastamelutoiminto: ei

Parhaat äänikirjat ja kuulokkeet metsäpatikointiin

Kun haluat astella pois arjen hälinöistä ja heittäytyä hyvän kirjallisuuden vietäväksi, mukavasti omassa rauhassa.

Teoriani perheestä Juha Itkonen
Teoriani perheestä: Herkkävaistoinen kuvaus perheestä ja kasvamisesta

Teoriani perheestä on herkkävaistoinen ja lämmin perheen ja kasvamisen kuvaus. Se pohtii sukupuoliroolien muutosta sekä isyyden ja äitiyden vaatimuksia aina 1970-luvulta tähän päivään. Juha Itkonen kuvaa sitä, minkälaisia rooleja otamme perheessämme. Aina roolit eivät ole välttämättä omia valintojamme, vaan ympäristön muovaamia.


Suomaa: Syväluotaus suvun tarinaan ja suomalaiseen luontosuhteeseen

Maria Turtschaninoff sukeltaa vaikuttavassa episodiromaanissa sukupolvien historiaan ja suomalaiseen luontosuhteeseen pohjalaisen sukutilan ihmisten kohtaloiden kautta. Kohtalot kertovat myös kansallista historiaa 400 vuoden verran. Koskettavat tarinat pitävät otteessaan pitemmänkin vaelluksen ajan.

Kuulokkeet metsäpatikointiin

 

AirPods 3

Apple AirPods (3.gen)

Hyvästä designista ja laatukirjoista nauttiville ja niille, jotka haluavat kuulokkeiden toimivan hyvin myös puheluissa. Kuulokkeet kestävät myös patikkaretkien pienet sateet.

Kuulokkeet: nappikuulokkeet
Akunkesto: 6–30 tuntia kuunteluaikaa
Vedenkestävyysluokitus: IPX4
Vastamelutoiminto: ei ole
Apple AirPods (3.gen) latauskotelon kera

Parhaat kirjat ja kuulokkeet nautinnolliseen rentoiluun

Kun haluat luettavaa, jonka parissa tunnet kerääväsi pääomaa.

Kiirehdi rakkain kirja
Kiirehdi rakkain: Lämmin, autofiktiivinen romaani isästä

Perhesuhteistaan kirjoihinsa ammentavan Alex Schulmanin kaunis ja koskettava romaani kirjailijan omasta isästä. Suomenruotsalaisen isän kuoltua pojan mieleen nousee muistoja lapsuudesta, yhteisistä kalastusretkistä ja hetkistä tv-studiossa tv-tuottajaisän seurassa. Isän ja pojan suuri ikäero, 57 vuotta, tuo pojalle riipaisevan huolen isän pärjäämisestä. Hienoa tekstiä kuunnellessa toivoo, ettei teksti päättyisi koskaan.

 


Pimeät kuut: Sykähdyttävää elämän kuvausta Kinnusen takuutyylillä

On vuosi 1947. Eläkeiän kynnyksellä oleva opettaja Elna Suorajärvi saa paikan syrjäseudulta, läheltä Neuvostoliiton rajaa. Sairaudet ja elämän murheet painavat mielessä, opettaminen auttaa ottamaan kiinni arjesta. Ja minkälainen pedagogi Elna onkaan! Pimeät kuut kuvaa sodanjälkeistä puutetta ja elämisen ankeutta, toisaalta valoa tuo luottamus parempaan huomiseen. Taattua Tommi Kinnusta.

Kuulokkeet nautinnolliseen rentoiluun

Valco kuulokkeet
Valco VMK20

Tyylitietoiselle nautiskelijalle: kotimaiset hittikuulokkeet on suunniteltu yhteistyössä Elisan käyttäjät huomioiden. Kuulokkeet ovat mukavat kirjan kuunteluun mutta sopivat handsfree-mikrofoneineen hyvin myös toimistokäyttöön.

Kuulokkeet: kuppikuulokkeet
Akunkesto: Jopa 45 tuntia
Vastamelutoiminto: on

Kirjat arjesta pakoiluun

suolaisten tuulten saari
Suolaisten tuulten saari: Romantiikkaa arjen vastapainoksi

Jenny Colganin kirjat ovat kuin hyvä, hilpeä ystävä. Ne saavat hymyn huulille ja mielen keveäksi huonompanakin päivänä. Suolaisten tuulten saari on neliosaisen sarjan ensimmäinen. Lontoolainen lakifirman avustajan Floran on tarkoitus piipahtaa työasioissa kotisaarellaan keskellä Skotlannin ja Norjan välistä merta. Vauhdikas elämä on Lontoossa, mutta onko se sittenkään kaiken vaivan arvoista? Kirja tarjoaa romanttisen pakohetken arjesta.

 

Katri Helena Laulaja
Katri Helena – Laulaja: Elämäkerta Katri Helenan suulla

Suomalaisten rakastaman laulajan elämäkerta hänen omalla äänellä ja näkökulmalla kerrottuna on kiinnostavaa luettavaa. Jo kuusikymmentä vuotta julkisuudessa ja musiikkibisneksessä ollut Katri Helena Kalaoja puhuu nyt niistäkin asioista, joista aiemmin on pitänyt vaieta. Äänikirja tuntuu erityisen henkilökohtaiselta, sillä kirjan lukee Katri Helena itse.

Kuulokkeet arjesta pakoiluun

ProXtend Neck One

Niskaan asetettavat kaiuttimet ovat vaihtoehto niille, jotka eivät korvaan tungettavista nappikuulokkeista perusta. Omassa rauhassa romantiikan tai elämäkertojen pariin.

Kuulokkeet: Niskasankakaiutin
Akunkesto: 8–11 tuntia

Kirjat aikamatkailuun

Liekinkantajat - parhaat äänikirjat
Liekinkantajat: Naisista rakentamassa Suomea

Ulla-Lena Lundbergin nimi kirjan kannessa on yleensä tae kiinnostavasta laaturomaanista. Finlandia-palkitun kirjailijan uutuuskirjassa matkataan rakentamassa Suomea naisten näkökulmasta. Tarina alkaa vuodesta 1852 ja ulottuu itsenäistyneen Suomen ensivuosikymmeniin. Sujuvaa ja kaunisvireistä tekstiä on nautinnollista kuunnella.

Puuvillatehtaan kilpailija - hyvät äänikirjat aikamatkailuun
Puuvillatehtaan kilpailija: Puuvillatehdas-sarjan päätösjakso sitoo langat yhteen

Puuvillatehtaan kilpailija kutoo yhteen Ann-Christin Antellin Puuvillatehdas-trilogian 1800-luvun lopusta alkavan tarinan. Turun seudulle sijoittuvassa Barkerin verkatehtaan saagassa on edetty 1920-luvulle. Naisten ja työläisten asema, kaupungistuminen ja teollisuuden kehittyminen kiertyvät romanttisiin juonenkäänteisiin. Romantiikannälkäiselle, jota kiinnostaa historialliset tapahtumat ja yhteiskunnan kehitys.

Sony WH-1000XM5 kuulokkeetKuulokkeet aikamatkailuun

Sony WH-1000XM5

Laadukkaat vastamelukuulokkeet havaitsevat, mitä olet tekemässä ja mukautuvat toimiisi. Jos alat jutella, pysähtyy myös kirjan kuuntelu. Erinomaiset myös puheluihin.

Kuulokkeet: kuppikuulokkeet
Akunkesto: jopa 30 tuntia
Vastamelutoiminto: on

Kirjat rauhalliseen hifistelyyn

Nautitko viimeistellystä teknologiasta, omasta rauhasta ja tietokirjallisuudesta? Yhdistä laatukirjat nautinnolliseen äänentoistoon.

Nokia – Kairamon myrskyisä vuosikymmen: Aikalaisnäkökulma Nokian kansainvälistymiskauteen

Nokia-kirja on aikalaisnäkökulma pääjohtaja Kari Kairamon johtajakauteen. Se kertoo valtataisteluista ja vallanhimosta, ja analysoi Nokiaa osana suomalaisen teollisuuden kehitystä 1980-luvulla. Jokaiselle, jota kiinnostaa Nokian suuruuden aikoja ennakoineet tapahtumat.

Sota vai rauha - hyvät äänikirjat rauhalliseen hifistelyyn
Sota vai rauha – kirjoituksia Venäjästä ja lännestä: Ajankohtainen teos herättää ajattelemaan

Palkittu ja arvostettu venäläinen romaanikirjailija ja Venäjä-kriitikko on kirjoittanut jo vuonna 2019 kotimaansa historiaa ja yhteiskuntaa selittävän Sota vai rauha -kirjan. Esseekokoelma erityisesti länsimaisille lukijoille piirtää kuvaa ristiriitojen muovaamasta maasta. Venäjän hyökkäyssodan myötä kirja on entistäkin ajankohtaisempi. Jotta nykyisyyttä voi ymmärtää, täytyy tuntea historia. Kun haluat syventyä asioihin rauhassa hyvän oppaan avulla.

Kuulokkeet rauhalliseen hifistelyyn


Huawei FreeBuds Pro 3

Kehittynyt vastamelutoiminto takaa keskittymisrauhan niin kirjan kuin musiikin kuunteluun.

Kuulokkeet: nappikuulokkeet
Akunkesto: n. 6,5 tuntia
Vedenkestävyysluokitus: –
Vastamelutoiminto: on

Parhaat äänikirjat ja kuulokkeet teini-ikäisille

Äänikirjat ovat nuorisolaisille mutkaton tapa ottaa kirjallisuus haltuun hyvät kuulokkeet kyytipoikina.

Henna Helmi Heinonen: Miisa ja kaikkien aikojen kevät - hyvät äänikirjat teini-ikäiselle
Miisa ja kaikkien aikojen kevät: Luontevasti teinityttöjen elämästä

Yläasteikään varttunut Miisa harrastaa taitoluistelua ja seurustelee. Ystävän vastoinkäymiset kuitenkin saavat Miisan tiedostamaan, että kaikilla asiat eivät ole yhtä hyvin. Liukkaasti etenevässä sympaattisessa kirjassa pohditaan muttei vatvota asioita.

 

sarvijumala - äänikirjat teini-ikäiselle
Sarvijumala: Hiipivää kauhua teineille

Lauri toipuu tätinsä luona auto-onnettomuudesta mutta joutuu keskelle hiipivää kauhua, kun kuolleet eivät pysykään kuolleina, eivätkä elävät halua elää. Kiiteltyä kauhua aikuisuuden kynnyksille.

Kuulokkeet teini-ikäisille

Sony WH-CH510 BTSonyn kuulokkeet sopivat teini-ikäisille

Kevyiden ja edullisten kuulokkeiden akku ei ihan heti lopu ja ne taittuvat kätevästi mukaan.

Kuulokkeet: kuppikuulokkeet mikin kera
Akunkesto: jopa 35 tuntia

Kirjat perheen pienimmille

Hyvät kirjat mukavilla kuulokkeilla kuunneltuina siivittävät aikaa matkoilla ja avaavat uusia maailmoja pienille kuuntelijoille silloin, kun kukaan ei ehdi lukea ääneen.

Siiri ja villi taapero - parhaat äänikirjat perheen pienimmille
Siiri ja villi taapero: Taaperosta leikki-ikään kasvaville

Siirin ja Oton vauvaleikeistä sukeutuu pieni jännitysnäytelmä. Siiri-sarjan hauska kirja kasvamistaan pohtiville ja vauva-aikaansa nostalgisoiville leikki-ikäisille. Tämän parissa lapsi voi hihitellä itsekseenkin.

äänikirjat perheen pienimmille
Lemuetsivät: Peräpään huumoria ja jännitystä

Lemuavien tapausten parissa askartelevien etsivien seikkailut on kerrottu Lipastin liukkaasti sujuvalla tarinoinnilla, joka uppoaa leikki-ikäisiin kuin veitsi voihin.

Kuulokkeet perheen pienimmille

Joy TinyS Muumimuumiaiheiset kuulokkeet perheen pienimmille

Pienen pienet nappikuulokkeet perheen nuorimmille muumikuosilla. Hyvin istuvat kuulokkeet saavat lapsen viihtymään kirjan parissa siinä kuin vetävä tarinakin.

Kuulokkeet: nappikuuloke, 7 erilaista sovitepäätä
Akunkesto: noin 5.5 tuntia

Lue myös:

Näin saat pidettyä taukoa somesta

Mistä apua, kun koira karkaa?

Tutustu laadukkaisiin JBL-kuulokkeisiin