Kännykkä mukaan kesäfestareille – lue nämä vinkit

Otatko älypuhelimen mukaan telttaretkelle tai kesäfestareille? Omaguru antaa parhaat neuvot, joiden avulla vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Ulkona liikkuessa on tärkeää suojata puhelin varsinkin lialta ja kosteudelta. Puhelimille löytyy erilaisia suojapusseja, joiden läpi myös kosketusnäyttö toimii ja puhelutkin onnistuvat.

Toinen hyvä vaihtoehto on puhelimen käsivarsikotelo. Siinä puhelin pysyy tallessa ja suojassa, eikä ole vaaraa laitteen katoamisesta.

Mikäli oleilet ulkona pitempään, kannattaa puhelimen suojauksen lisäksi varautua akun loppumiseen. Nykyisin on olemassa erilaisia varavirtapankkeja, jotka kulkevat kätevästi mukana eivätkä vie tilaa juuri yhtään. Varavirtapankki ladataan ennen reissua ja saat siitä tarvittaessa ladattua puhelimesi ja muut USB-liitännällä ladattavat laitteet.

Ulkona liikkuessa on aina mahdollista, että puhelin unohtuu tai tipahtaa johonkin. Varmista ennen reissuun lähtöä, että laite on löydettävissä. Älypuhelinten käyttöön liittyvissä Microsoft-, Google- ja Apple-tileissä on ominaisuutena paikannustoiminto. Tarvittaessa puhelimen saa päästämään etsimistä helpottavan merkkiäänen.

Parhaan hyödyn puhelimesta saat, kun lataat siihen tarpeelliset sovellukset etukäteen. Maastokartat ovat oiva apu luonnossa liikkuessa. Festareilla kavereiden perässä pysyy paremmin esimerkiksi WhatsAppin avulla. Valokuvat kannattaa ottaa saman tien talteen pilvipalveluun. Sellainen sisältyy edellä mainittuihin Microsoft-, Google- ja Apple-tileihin.

Apua ja lisää vinkkejä kännykkäasioissa saat asiantuntijalta.

Vastaajana Omaguru-asiantuntija Jari Puustinen

 

SquareTradesta lisäturvaa mobiililaitteellesi

Läppäri mukaan lomalle? Näin saat siihen nettiyhteyden

6 vinkkiä liikkujalle

Tutustu Elisan Omaguruun

Lue lisää Omaguru-asiantuntijoiden vastauksia