“Koen tärkeäksi, että oma työni on merkityksellistä. Elisalla on merkittävä rooli suomalaisen yhteiskunnan kriittisen infrastruktuurin osana”, Riku sanoo.
Rikun päävastuuna on kehittää Elisan sisäistä tietoturvaa Cyber Security Management -tiimissä, jotta Elisan palvelut ovat vikasietoisempia ja toipuvat mahdollisista häiriötilanteista paremmin. Elisalla tärkeitä suojauksen kohteita ovat esimerkiksi tietoliikenneverkot ja massiiviset henkilötietoja sisältävät tietokannat, kuten yksi Suomen kattavimmista asiakastietokannoista.
“Yksikkömme auttaa liiketoimintaa arvioimaan tietoturvallisuuteen liittyviä riskejä esimerkiksi tietojenkäsittelyssä tai tiedon siirtämisessä vaikkapa pilviympäristöön. Haluamme kuitenkin, että turvallisuus koetaan normaaliksi osaksi liiketoimintaa rajoittavan punaleimasimen sijaan”, Riku lisää.
Mitä uusia ovia Elisa on avannut entiselle kyberturvan konsultille?
Aiemmin urallaan Riku teki työkseen muun muassa hallinnollisen tietoturvan konsultointia, auditointeja ja asiakkaidensa tilaamia kyberhyökkäyksiä. Millaista työ Elisalla on verrattuna aiempaan konsulttityöhön?
“Konsultin hommissa tein pääsääntöisesti lyhytaikaisempia, pistemäisiä projekteja, enkä juurikaan päässyt näkemään kehitysehdotusten toteutusvaihetta. Pidän siitä, että Elisalla saan edistää asioita maaliin asti”, Riku kertoo.
Elisalla Riku on myös mukana vetämässä noin 200 elisalaisen sisäistä kyberyhteisöä, jonka jäsenet työskentelevät tietoturvan parissa jollakin tapaa. Yhteisön tähtäimessä on jakaa toisilleen kyberalaan liittyviä uutisia ja osaamista. Viimeisimmissä kyberyhteisön tapaamisissa pureskeltiin esimerkiksi erilaisia yleisesti käytettyjä huijaamisen tapoja ja Keskusrikospoliisin tutkijan havaintoja kyberrikoksista.