Elisa sijoituskohteena

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,3 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen ja Tele2:n kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille.

Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Olemme edelläkävijä uusien verkkoteknologioiden ja -innovaatioiden, kuten 5G:n, kehittämisessä. Vuodesta 2020 olemme olleet hiilineutraali yhtiö. Olemme asettaneet kunnianhimoiset ilmastotavoitteet (Science Based Targets). 

Elisa on julkisesti noteerattu Nasdaq Helsinki Suuret Yhtiöt -listalla, osakkeenomistajia on noin 180 000. Liikevaihto vuonna 2023 oli 2,2 miljardia euroa. Työllistämme yli 5 700 ammattilaista yli 20 maassa kansainvälisesti. 

Ainutlaatuinen strategia


Suomi on edistyksellinen useilla telekommunikaation alueilla, kuten siirtymisessä kiinteistä yhteyksistä mobiiliin, sekä mobiilidatan käytössä. Elisa on tarjonnut rajoittamatonta mobiilikäyttöä aina siitä lähtien kun mobiilidatapalvelut tulivat saataville. Elisan hinnoittelumalli on lähes ainutlaatuinen ja  perustuu gigatavujen sijaan nopeuteen. Mallin mahdollistaa Elisan korkealaatuinen verkko ja älykäs datan hallinta, ja sen ansiosta meillä on maailman korkein mobiilidatan kulutus per käyttäjä.

Kiinteän verkon liiketoiminnassa parempaa nopeutta, kapasiteettia ja laatua tarjoavat kuituyhteydet lisääntyvät. Elisan laadukkaat verkot ja it-järjestelmät tukevat sekä mobiilin että kiinteän verkon palveluitamme.

Elisa fokusoi yhä enemmän uusiin, digitaalisiin palveluihin, joiden kasvu on telco-palveluita korkeampaa. Portfoliomme kattaa esimerkiksi visuaalisen kommunikaation, viihtymisen, IoT:n, automaation ja pilvipohjaisten it-ratkaisuiden palveluita.