Digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus
Vuosi 2022 oli Elisan 140-vuotisjuhlavuosi. Toteutimme missiotamme, digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus, sekä kotimarkkinoillamme että kansainvälistyvässä toimintaympäristössämme. Geopoliittisista haasteista huolimatta teimme jälleen vahvan taloudellisen tuloksen. Tuotimme kestävää arvoa asiakkaillemme ja yhteiskunnalle.
Keskeisiä tapahtumia:
Vuosi 2021 oli Elisalle monella tavalla ennätyksellinen. Covid-19- poikkeusolosuhteiden jatkuessa vahvistimme asemaamme 5G-johtajana, laajennuimme kansainvälisesti ja teimme kaikkien aikojen vahvimman taloudellisen tuloksen. 140-juhlavuotemme kynnyksellä toteutamme joka päivä missiotamme digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Näin tuotamme liiketoiminnallamme arvoa ja kestäviä ratkaisuita yhteiskunnalle ja asiakkaillemme.
Toimme vuoden aikana kuluttajille runsaasti uutta viihtymisen sisältöä, nopeampia yhteyksiä ja vastuullisia liittymävaihtoehtoja sekä entistä laajemmat digitaalisen turvallisuuden palvelut.
Keskeisiä tapahtumia:
Vuoden 2020 covid-19 -poikkeusoloissa Elisa teki vahvan tuloksen. Toteutimme missiotamme kaikkien elisalaisten voimin tukemalla yhteiskunnan toimintaa ja varmistamalla asiakkaidemme sujuvat palvelut. Olimme myös monin tavoin yhteiskunnan ja viranomaisten apuna.
Tarjosimme asiakkaillemme nopeita yhteyksiä ja uusia palveluja etätyöhön ja viihteeseen. Mobiiliverkkomme datakäyttö kasvoi 34 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Vahvistimme entisestään asemaamme 5G-edelläkävijänä: meillä on markkinoiden laajin 5G-laitteiden valikoima, ja 5G-verkkomme kattoi vuoden lopussa Suomessa 64 kaupunkia ja yli kaksi miljoonaa suomalaista.
Keskeisiä tapahtumia:
Elämyksiä ja tuottavuutta digitaalisilla palveluilla
Elisan kannattavuus vuonna 2019 oli yhtiön historian paras. Laadun ja asiakaskokemuksen parantaminen sekä investoinnit uusiin teknologioihin vahvistivat kilpailukykyämme. Toimme asiakkaillemme ensimmäisenä 5G-verkon, liittymät, laitteet ja palvelut.
Elisan kansainvälinen kasvu jatkui digitaalisten palveluiden vauhdittamana, jotka hyödyntävät ydinliiketoimintamme kyvykkyyksiä. Digitaaliset palvelut muodostavat liikevaihdostamme jo 15 prosenttia. Vahvistimme Elisa Automate liiketoimintaa ostamalla ostamalla teleoperaattoreille kansainvälisesti verkon valvonta- ja analytiikkaohjelmistoratkaisuja tarjoavan Polystar OSIXin.
Jatkoimme strategiamme mukaisesti panostuksia asiakaskokemuksen ja laadun jatkuvaan parantamiseen. Elisan systemaattinen laatutyö palkittiin Suomen laatupalkinto -tunnustuksella.
Keskeisiä tapahtumia:
Vuosi 2018 oli Elisalle jälleen ennätysten vuosi. Toiminnassamme korostui pitkäjänteisen strategiamme toteuttaminen ja määrätietoinen työmme laadun parantamiseksi.
Teimme vahvan tuloksen, liikevaihtomme kasvoi 2,5 prosenttia ja vertailukelpoinen käyttökate 4,2 prosenttia. Liikevaihtoa kasvatti mm. mobiili- ja digitaalisten palveluiden kasvu ja vähensi divestoinnit. Tulosta kasvattivat pääosin Elisan operatiivisen toiminnan tuottavuuden parantaminen sekä digitaalisten palveluiden ja mobiilin palveluliikevaihdon kasvu. Päivitimme vuoden 2021 loppuun tähtäävät keskipitkän aikavälin tavoitteemme.
Kasvoimme myös yrityskaupoilla. Vahvistimme IT-osaamistamme yritysasiakasliiketoiminnassa ostamalla Fenix Solutionsin sekä kuluttajasegmentissä streaming- ja videotuotantopalveluihin erikoistuneen Kepit Systemsin. Suomessa Elisa Appelsiini sulautui Elisaan ja Virossa Starmanin toiminnat integroitiin Elisaan.
Keskeisiä tapahtumia:
• Siirryimme ensimmäisenä Suomessa 5G-aikakaudelle
• Panostukset digitaalisiin palveluihin tuottivat tulosta myös kansainvälisesti
• Laadun ja toiminnan parantaminen kasvatti edelleen asiakas- ja henkilöstötyytyväisyyttä
• Elisalle myönnettiin viiden tähden EFQM-laatutunnustus
Elisa täytti vuonna 2017 135 vuotta ja vuosi oli jälleen historiamme menestyksekkäin. Liikevaihto ja tulos olivat kaikkien aikojen parhaat. Tulostamme paransi erityisesti mobiilin palveluliikevaihdon kasvu ja panostukset Elisan toiminnan tuottavuuteen sekä viimeaikaiset yrityskaupat. Viron suurimman maksullisten TV-palveluiden ja kiinteän verkon laajakaistaoperaattorin AS Starmanin kauppa saatiin päätökseen. Lisäksi ostimme turvallisiin tietoverkko- ja konesaliratkaisuihin keskittyvän Santa Monica Networks Groupin Suomen ja Viron liiketoiminnan.
Jatkoimme määrätietoista laadun ja toiminnan jatkuvaa parantamista, mikä myös näkyi asiakastyytyväisyyden kasvuna. Esimerkiksi Elisan kuluttaja-asiakaspalvelun suositteluaste on noussut kolmessa vuodessa yli 30 prosenttiyksikköä.
Elisan verkossa liikkuu eniten mobiilidataa Suomessa ja neljänneksi eniten Euroopassa. Elisan innovoimien rajattomien liittymien tarjoamista oli mahdollista jatkaa kesäkuussa voimaantulleen EU:n verkkovierailuasetuksen viisaan suomalaisen täytäntöönpanon ansiosta. Matkapuhelimen käyttö EU-alueella halpeni merkittävästi ja toimme markkinoille uudet Premium-liittymätyypit, jotka tarjoavat rajattoman datan Pohjolassa ja Baltiassa sekä reilusti datakäyttöä myös muissa EU- ja ETA-maissa. Liittymät sisältävät myös rajattomasti puhetta ja viestejä EU- ja ETA-maiden sisällä. Uudet Premium-liittymätyypit otettiin hyvin vastaan ja datan käyttö ulkomailla kasvoi merkittävästi.
Tuomme ensimmäisenä Suomessa 5G-valmiuden mobiiliverkkoon. Aloitimme 5G-verkon rakentamisen Tampereella, jossa entistä nopeammat ja luotettavammat verkkoyhteydet saadaan käyttöön keväällä 2018.
Tarjoamme asiakkaillemme jatkuvasti uusia palveluita ja sisältöjä. Elisan viihdepalveluista nauttii yli 300 000 kotitaloutta ja Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu. Vuoden aikana Elisa Viihde sai runsaasti uutta kotimaista ja ulkomaista sisältöä, esimerkiksi alkuperäissarjan Suomen Konttori, joka sai ensi-iltansa Elisa Viihteessä.
Vuonna 2017 elisalaisia oli kaikkiaan 4 700 13 eri maassa. Equileapin tasa-arvoisuutta mittaavassa tutkimuksessa Elisa sijoittui ainoana suomalaisyhtiönä kymmenen parhaan joukkoon ja henkilöstö valitsi Elisan Suomen parhaiden työpaikkojen joukkoon. Elisa on historian suurin pörssiyritys Great Place to Work Finlandin suurten yritysten listalla, jossa sijoitus oli kolmas.
Olemme sitoutuneet YK:n Global Compact -aloitteeseen ja tuemme YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Vuonna 2017 allekirjoitimme UN Women Empowerment Principles, Sitoumus 2050, Energiatehokkuussopimus ja Science Based Targets -aloitteet. Sekä oman toimintamme että asiakkaillemme tarjoamiemme palveluiden ympäristövaikutukset pienenivät edelleen. Raportoimme hiilijalanjälkemme vuosittain kansainvälisessä sijoittajille suunnatussa CDP-kyselyssä, jonka 2017 raportissa Elisa nousi ainoana pohjoismaisena operaattorina Climate A listalle 106 kärkiyrityksen joukkoon.
Syksyllä 2017 käynnistimme laajan yhteiskunnallisen Pidetään yhtä -kampanjan, jonka tavoitteena on lisätä aikuisten ja nuorten vuorovaikutusta. Tutkimuksen mukaan yli puolet nuorista haluaisi viettää enemmän aikaa vanhempiensa kanssa.
Vuosi 2016 oli Elisalle monella tavalla erityisen menestyksekäs ja tulos oli jälleen historian paras. Digitaalisten palveluiden liikevaihto ylitti 100 miljoonan euron rajan. Jatkoimme määrätietoisesti strategiamme osa-alueiden toteuttamista. Luomme arvoa asiakkaillemme ja omistajillemme panostamalla jatkuvasti verkkoomme, uusiin palveluihin, asiakastyytyväisyyteen, laatuun ja kustannustehokkuuteen.
Toteutimme strategiaamme markkina-asemamme vahvistamiseksi kotimarkkinoilla ostamalla Anvian Telecom-liiketoiminnan, IT- ja hostingpalvelut sekä Anvia TV- ja Watson-liiketoiminnat sekä kaapeli-tv-operaattori Starmanin Viron liiketoiminnan.
Jatkoimme investointeja huippunopean 4G-verkon laajentamiseen. Yli 80 prosenttia kaikesta Elisan mobiiliverkon dataliikenteestä liikkui jo 4G-verkossa ja yli miljoonan 4G-käyttäjän raja rikottiin huhtikuussa. Riippumattoman ECE Ltd:n tutkimuksen mukaan Elisalla on Suomen nopein 4G-verkko, jonka kattavuus on jo 99 prosenttia väestöstä. Myös Virossa mobiiliverkon kehitys jatkui myös vahvana, väestöpeitto on noin 98 prosenttia. Saimme taajuushuutokaupassa tavoittelemamme uudet 700 MHz -taajuudet, joiden avulla voimme edelleen täydentää 4G-verkkoamme Suomessa.
Pilotoimme ensimmäisenä Suomessa 5G:tä ja 450 Mbit/s maksiminopeuksia kaupallisessa mobiiliverkossamme, sekä ensimmäisenä Pohjoismaissa 700 megahertsin taajuutta.
Elisa on myös Suomen johtava kiinteän verkon toimija. Paransimme vuoden aikana pientalojen sekä kerros- ja rivitalojen laajakaistayhteyksiä ympäri Suomea. Laajennukset ovat tuoneet entistä nopeammat yhteydet lähes 75 000 kotitalouden saataville ja ne mahdollistavat sujuvan etätyön ja kodin viihdekäytön.
Toimme lukuisia uusia lisäarvoa tuottavia palveluita ja sisältöjä asiakkaillemme. Elisa Viihde on Suomen suosituin viihdepalvelu, jonka asiakkaana on yli 300 000 kotitaloutta. Elisa Kirja on Suomen suurin e-kirjapalvelu, josta ladattiin yli 650 000 kirjaa. Lanseerasimme Helsingin keskustassa ja myös mobiilisti palvelevan Elisa Kulman, jonka tehtävänä on tuottaa ylivertaista palvelukokemusta, herättää keskustelua digitalisaation ajankohtaisista ilmiöistä ja lanseerata tuotteita, joita ei vielä muualta saa.
Olemme sitoutuneet parantamaan jatkuvasti liiketoimintamme ympäristövaikutuksia. Vähäpäästöiset ratkaisumme pienensivät edelleen Elisan asiakkaiden ja oman toiminnan hiilijalanjälkeä 14 prosenttia vuoteen 2015 verrattuna. Elisalaiset tekivät keskimäärin 77 päivää töitä muualla kuin toimipisteessä pienentäen osaltaan hiilijalanjälkeämme. Saavutimme myös jälleen kaikkien aikojen parhaan tuloksen henkilöstötyytyväisyydessämme.
Elisa otettiin mukaan kansainväliseen, vastuullisen sijoittamisen FTSE4Good -indeksiin. Indeksi mittaa niiden yritysten toimintaa, jotka täyttävät globaalisti tunnustetut vastuullisen yritystoiminnan standardit niin ympäristövastuun kuin sosiaalisen vastuun sekä hallinnoinnin osalta.
Vuonna 2015 Elisa teki jälleen historiansa parhaan tuloksen ja toi asiakkaillemme uusia, elämyksellisiä ja merkityksellisiä palveluja sekä niihin sisältöjä. Liikevaihdon kasvu 2015 oli parempi kuin viiteryhmässä keskimäärin ja tulos kasvoi selvästi. Liikevaihtoon vaikuttivat mobiilidatan ja ICT- ja uusien verkkopalveluiden kysynnän kasvu. Virossa liikevaihto oli edellisen vuoden tasolla.
Vuonna 2015 tehtiin ennätyksiä mobiilidatan kysynnässä.Suomen ja Viron 4G-verkkon kattavuus on yli 97 prosenttia väestöstä. Lisäksi toimme myyntiin jopa 300 Mbit/s nopeudet mahdollistavan liittymän. Toimme asiakkaillemme useita uusia palveluita. Laajensimme Elisa Viihde -palvelun tarjontaa viihde- ja urheilusisällöillä sekä täysin omilla, vain Elisa Viihteestä saatavilla kotimaisilla elokuvilla ja tv-sarjoilla. Toimme myös ensimmäisenä Suomessa Netflix-palvelun integroituna IPTV-palveluun. Elisa Kirja -palvelun asema Suomen suurimpana e-kirjapalveluna vahvistui edelleen ja lähimaksaminen yleistyi.
Yritysasiakkaille vuosi 2015 oli digitalisaation läpimurtovuosi. Olemme kehityksen kärjessä ja lanseerasimme jo alkuvuodesta Suomessa ja Virossa Elisa Internet of Things (IoT) -palvelukokonaisuuden. Laajensimme palvelutarjontaamme kyberuhkien torjunnassa ja perustimme uuden Elisan kyberturvakeskuksen, jonka avulla tarjoamme asiakkaillemme palveluna ennaltaehkäisevän ja reaaliaikaisen turvan erilaisten uhkien havainnointiin ja torjuntaan. Kansainväiseen kasvuun panostamme erityisesti yritysten videoneuvotteluratkaisuilla.
Allekirjoitimme YK:n Global Compact -aloitteen ja olemme sitoutuneet tukemaan ja toteuttamaan omassa toiminnassamme sen perusperiaatteita. Päivitimme vuoden aikana henkilöstön kanssa yhdessä käydyn arvodialogin tuloksena arvomme, joita ovat asiakasymmärrys, vastuullisuus, tuloksellisuus, uusiutuminen ja yhteistyö. Arvoihimme perustuvat myös koko konsernia koskevat Elisan yleiset toimintaperiaatteet (Code of Conduct).
Teemme pitkäjänteistä työtä ilmastomuutoksen hillitsemiseksi vähäpäästöisillä ICT-palveluillamme ja energiatehokkuuden parantamisella. Asiakkaidemme päästösäästöt kasvoivat edelleen ja oma hiilijalanjälkemme pieneni 76 prosenttia. Lähes kaikki Suomessa hankkimamme sähkö perustuu uusiutuvaan energiaan. Raportoimme hiilijalanjälkemme vuosittain kansainvälisessä CDP-kyselyssä, jossa Elisan sijoittajille ja globaaleille markkinoille tuottama vuoden 2015 ilmastoraportti arvioitiin pohjoismaisten yritysten huipputasolle ja teleoperaattoreiden parhaimmistoon.
Vuonna 2014 Elisa teki kaikkien aikojen vuosituloksen, vaikka yleistaloudellisen tilanteen epävarmuus jatkui. Liikevaihtoa kasvattivat mm. uudet palvelut ja mobiilidatan kasvu. Panostimme edelleen merkittävästi laatua ja kustannustehokkuutta parantaviin toimenpiteisiin niin asiakaskontaktien määrässä, käyttäjäkokemuksessa kuin online-kehityksessäkin. Jatkoimme PPO:n, Telekarelian ja KYMP-yhtiöiden toimintojen ja palveluiden yhtenäistämistä strategiamme mukaisesti. Päivitimme myös brändistrategiamme ja visuaalisen ilmeemme vastaamaan paremmin nykyistä monimuotoista liiketoimintamme
Vuonna 2014 toimme markkinoille mm. uudet Pilvilinna- ja Elisa Perhe –palvelut. Elisa Viihteellä on jo yli 200 000 käyttäjää ja Elisa Kirjan myynti kaksinkertaistui vuoden aikana. Elisa Lompakolla voi maksaa jo yli 3000 paikassa. Yritysasiakkaillemme toimme uusia ympäristöystävällisiä palveluita, jotka tuovat joustavuutta ja tehokkuutta työntekoon.
Avasimme vuoden alussa ensimmäisenä asiakkaillemme 4G LTE -verkon 800 MHz-taajuudella. Laajensimme vuoden aikana nopeasti 4G LTE -verkkoamme, joka on nyt Suomen kattavin. Myös Virossa LTE-verkon kattavuus on jo yli 95 % väestöstä. Verkkomme toimii uusiutuvalla energialla.
Olemme keskittyneet ympäristövastuussa jo pitkään juuri ilmastoystävällisyyteen, johon voimme merkittävästi vaikuttaa tarjoamillamme palveluilla ja omalla toiminnallamme. Vuonna 2014 saavutimme CDP-indeksissä jälleen kiitettävän pistemäärän. Tulos on osoitus pitkäjänteisestä työstä päästöjen mittaamiseksi sekä toimialan ilmastonmuutoskysymysten ymmärtämisestä.
Yleisen taloudellisen tilanteen epävarmuus näkyi yritysten ja kuluttajien varovaisuutena. Älypuhelinmarkkinan kasvu jatkui hyvänä. Liikevaihtoa kasvattivat PPO-yhtiöiden liiketoiminnan osto sekä mobiilipalveluiden tuoteuudistukset. Teimme vuoden aikana useita toimenpiteitä kannattavuuden parantamiseksi. Pitkäjänteiset panostuksemme laadun parantamiseksi ovat tuottaneet hyvää tulosta.
Toimme jälleen asiakkaillemme uusia palveluita ja laajensimme suosittujen palveluiden ominaisuuksia. Toimme markkinoille Pohjoismaiden ensimmäiseen mobiilimaksamisen palvelun, Elisa Lompakon. Yritysasiakkaiden ICT-palvelujen kysyntä vahvistui. Verkkoneuvotteluiden käyttö kasvoi edelleen, ja asiakkaat ottivat käyttöön uusia palveluita, kuten pankkien lainaneuvottelut verkossa. Elisan tytäryhtiö Appelsiini lanseerasi tiedonjakamispalvelun Povarin, mikä on uusi tapa siirtää ja jakaa tietoa turvallisesti ja vaivattomasti. Palvelun tiedot ovat tallessa Suomessa, Elisan kotimaisissa konesaleissa.
Elisa on merkittävä digitaalisesti ja sosiaalisesti kestävän yhteiskunnan rakentaja Suomessa. Yritysvastuu Elisalla toteutuu paitsi veronmaksukyvyn ja investointien kautta, myös uusina kestävinä palveluina jotka ovat kaikkien suomalaisten saatavilla. Siirryimme vuoden aikana alkuperämerkityn sähkön käyttöön tuotannossamme, ja voimme tarjota asiakkaillemme vähäpäästöisemmät palvelut. Elisan CDP-raportointi palkittiin vuonna 2013.
Olimme vuonna 2013 alan merkittävin investoija Suomessa, investointimme suomalaisen tietoyhteiskunnan kehittämiseen olivat 202 miljoonaa euroa. Jatkoimme vahvaa panostusta kattavaan ja nopeaan mobiiliverkkoon. Vuoden lopussa Elisan 4G-nopeudet olivat saatavilla jo yli 230 paikkakunnalla, joista LTE-nopeuksia yli 70 paikkakunnalla. Elisa sai loppuvuodesta tavoittelemansa 800 MHz –taajuudet taajuushuutokaupassa. Uusilla taajuuksilla voidaan rakentaa kustannustehokkaasti huippunopea 4G LTE -verkko myös haja-asutusalueille ja parantaa kaupunkialueiden sisäpeittoa.
Vuosi 2012 oli Elisalle hyvä. Liikevaihdon kasvua tukivat päätelaitteiden, mobiilien puhe- ja datapalveluiden sekä uusienpalvelujen kysyntä. Matkaviestinliiketoiminta vahvistui edelleen, mitä vauhditti mobiilidatan räjähdysmäinen lisääntyminen nettitikkujen, älypuhelinten ja tablettien suosion kasvaessa edelleen. Vuosi 2012 oli hyvä myös Virossa, missä pystyimme kasvattamaan liittymämääräämme edelleen.
Panostuksemme toimintamme tehokkuuden parantamiseen jatkuivat usealla eri saralla. Jatkoimme hyvää kehitystä laskuttamisen ja toimittamisen toimintamallien tehostamisessa. Kehitimme toimenpiteitä tarpeettomien asiakaskontaktien vähentämiseksi ja toimitustäsmällisyyden parantamiseksi.
Toimme kuluttajille kaksi uutta palvelua: Elisa Vahti Liven ja Elisa Lompakon. Yritysasiakkaiden ICT-palveluiden kysyntä vahvistui uusien tuottavuutta parantavien palvelujen myötä. Elisan videoratkaisuja oli toimitettu jo yli 10 000 kohteeseen yli 100 maassa. Yritysten IT-ratkaisujen tueksi Elisa toi markkinaan Elisa eSali -pilvipalvelun. Useat yritykset ottivat vuoden aikana mobiilivarmenteen käyttöön.
Elisa ryhtyi ensimmäisenä tietoliikenne- ja ICT-palveluyrityksenä raportoimaan tarjoamiensa palvelujen päästösäästöt. Saavutimme toimialamme ensimmäisen
sijan Carbon Disclosure Projectin eli CDP:n pohjoismaisessa ilmastoindeksissä, jossa yrityksiä arvioidaan ilmastoraportoinnin perusteella. Merkittävimmät päästöjä vähentävät tekijät ovat liikkuvan työnteon ratkaisujen yleistyminen ja videoneuvotteluratkaisujen kysynnän voimakas kasvu.
Olimme myös vuonna 2012 alan merkittävin investoija, jonka investoinnit suomalaisen ICT-infrastruktuurin kehittämiseen olivat 193 miljoonaa euroa. Kattavaa ja nopeaa 3G-verkkoa laajennettiin edelleen ja 4G-nopeudet ovat saatavilla jo lähes 200 paikkakunnalla. Elisalla on suomalaisoperaattoreista kattavin roaming- eli verkkovierailuverkosto, mikä mahdollistaa niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaille sujuvan matkapuhelimen käytön ympäri maailmaa.
Haastavasta kilpailutilanteesta huolimatta Elisa pystyi vahvistamaan markkina-asemaa ja kilpailukykyä. Matkaviestinnän liittymäkannan kasvu jatkui ja liittymämäärä lisääntyi vuoden aikana yli 360 000 liittymällä. Kiinteän laajakaistaliittymämäärä kasvoi yli 19 000 liittymällä.
Elisan mobiiliyhteydet laajenivat myös kaikkiin Suomessa myytäviin PlayStation® Vita-käsikonsoleihin. Elisan suosittu Elisa Viihde -palvelu saavutti merkittävän askeleen käyttäjämäärän ylittäessä 100.000 kolmannella neljänneksellä. Yhdistimme Elisa Viihde -palvelussa ensimmäisenä Suomessa uuden ajan TV-palvelun ja tallenteiden katselumahdollisuuden tabletilla.
Vahvistimme edelleen ICT-palvelutarjontaa yritysten tuottavuuden ja joustavuuden parantamiseksi tuomalla markkinaan useita palveluja. Esimerkiksi videoyhteydellä toteutettavan asiakaspalvelun avulla yritykset ja julkishallinnon organisaatiot voivat tarjota asiakkailleen henkilökohtaista palvelua verkon yli kasvokkain. Elisa sai merkittäviä päänavauksia ICT-ratkaisujen toimittamisesta julkishallintoon mm. yli 400 kuntaorganisaation hankinnoista vastaavan KL-Kuntahankintojen ja kuntien tietohallintapalveluja tarjoavan Kuntien Tieran kanssa.
Vuonna 2011 jatkoimme 3G-verkkomme kapasiteetin ja nopeuden vahvistamista. Riippumaton tutkimus osoitti jälleen, että Elisan 3G-verkko on suomalaisoperaattoreiden verkoista kattavin. Tällä kertaa tutkimus osoitti, että Elisan 3G-verkko on myös nopein. Elisa otti ensimmäisenä suomalaisoperaattorina käyttöön LTE800-teknologiaan perustuvat testitukiasemat. Elisa toi 3G-verkkoon 4G-nopeudet yli sadalle paikkakunnalle.
Elisan kokonaan omistama tytäryhtiö Saunalahti Group Oyj sulautui Elisa Oyj:hin
Kilpailutilanne jatkuihaastavana erityisesti mobiililaajakaistamarkkinassa. Siitä huolimatta Elisa pystyi vahvistamaan markkina-asemaa ja kilpailukykyä. Matkaviestinnän liittymäkanta kasvoi koko vuonna lähes puolella miljoonalla liittymällä.
Elisa toi markkinaan useita uusia älypuhelinmalleja eri hintakategorioihin. Elisa Viihde -palveluun tuotiin yksinoikeudella kattavaa NHL-erikoisisältöä ensimmäisenä maailmassa. Lisäksi Elisa Viihde -palvelun käyttöä laajennettiin Android-älypuhelinsovelluksella, minkä kautta ohjelmatallennusten ajastaminen ja videosuosikkien merkitseminen on entistä helpompaa.
Elisa vahvisti edelleen ICT-palvelutarjontaa yritysten tuottavuuden ja joustavuuden parantamiseksi ostamalla videoneuvottelutoimija Videran ja IT-ulkoistuspalveluja tarjoavan Appelsiinin. Elisa toi ensimmäisenä maailmassa yritystason videoneuvottelut älypuhelimiin ja tabletteihin.
Vuonna 2010 vahvistimme laajasti 3G-verkkomme kapasiteettia ja nopeutta. Riippumaton tutkimus osoitti jälleen, että Elisan 3G-verkko on suomalaisoperaattoreiden verkoista kattavin. Panostukset verkkoon vastaa älypuhelinten voimakkaasti kasvaviin tiedonsiirtotarpeisiin. Elisa avasi Suomen ensimmäisenä 4G-verkon yritysten käyttöön.
Elisa lahjoitti 650 000 euroa suomalaisille yliopistoille tieteen, tutkimuksen ja opetuksen tukemiseen. Suurimman lahjoituksen, 500 000 euroa, sai Aalto-yliopisto. Muut yliopistot olivat Jyväskylän, Turun ja Helsingin yliopistot.