Laskutustiedot ja tietoa ostoprosessista toimittajille

Tältä sivulta löytyvät laskutustiedot ja -osoitteet Elisan toimittajille sekä tietoa hankinnasta maksuun -prosessista. Elisa vastaanottaa kaikki laskut sähköisesti verkkolaskuina, mikä mahdollistaa automaattisen ostolaskujen käsittelyprosessin ja pienentää sekä kustannuksia että hiilijalanjälkeä.

Verkkolaskuoperaattorina toimii Basware. Mikäli yrityksellänne ei ole verkkolaskun lähetysmahdollisuutta tai vaadittavia verkkolaskun kenttiä käytettävissä, voitte rekisteröityä Baswaren toimittajaportaaliin, jonka kautta pääsette lähettämään verkkolaskun Elisalle.  

Elisan laskutusosoitteet

 • Elisa Oyj

  PL 100
  00061 ELISA

  Verkkolaskuosoite OVT: 003701165106
  Välittäjä Basware Oyj: BAWCFI22

  y-tunnus: 0116510-6
  VAT-tunnus: FI01165106


 • Fonum Oy

  PL 765
  00026 BASWARE

  Verkkolaskuosoite OVT: 003725184635
  Välittäjä Basware Oyj: BAWCFI22

  y-tunnus: 2518463-5
  VAT-tunnus: FI25184635

 • Enia Oy

  PL 850
  00061 ELISA

  Verkkolaskuosoite OVT: 003722180815
  Välittäjä Basware Oyj: BAWCFI22

  y-tunnus: 2218081-5
  VAT-tunnus: FI22180815

Laskun sisältövaatimukset

Ostolasku perustuu etukäteen hyväksyttyyn tilaukseen tai maksusuunnitelmaan. Laskun ensisijaisena sisältövaatimuksena on tilausnumero tai sopimusnumero sekä yhteyshenkilön/tilaajan nimi.

Kaikki saapuvat verkkolaskut muutetaan operaattorin toimesta muotoon TEAPPS 3.0. ja tietojen konvertoinnissa käytetään verkkolaskustandardin mukaista vastaavuustaulukkoa. Taulukosta löytyvät myös EU direktiivin mukaiset kentät yllä mainituille tiedoille.

Huomioithan myös verottajan asettamat vaatimukset laskumerkintöihin.

Verkkolaskun otsikkotason tiedot:

LaskukenttäLisätietojaTEAPPSXML 3.0FINVOICE 3.0
TilausnumeroBT-13 asiakkaan tilausnumeroINVOICE / HEADER / ORDER_INFORMATION / ORDER_NUMBER
Finvoice / InvoiceDetails / OrderIdentifier
Sopimusnumero
BT-12 asiakkaan sopimusnumeroINVOICE / HEADER / CONTRACT_INFORMATION / CONTRACT_NUMBERFinvoice / InvoiceDetails / AgreementIdentifier
Elisan viitehenkilöBT-56 asiakkaan yhteyshenkilön nimi/sähköpostiosoiteINVOICE / RECEIVER / CUSTOMER_INFORMATION / CONTACT_INFORMATION / CONTACT_PERSONBuyerCommunicationDetails / BuyerEmailaddressIdentifier

Elisan hankinnasta maksuun -prosessi

Ostolasku perustuu hankintajärjestelmässämme etukäteen hyväksyttyyn tilaukseen tai sopimukseen.

Tilausten lähetys

Tilaus lähetetään SmartOrder -tilauksena toimittajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Smart Order -tilaus sisältää linkin sähköiseen tilaukseen, jonka kautta toimittaja voi vahvistaa, hylätä tai ehdottaa muutosta tilaukselle. Tilausvahvistus tulee tehdä tilauksen vastaanottamista seuraavana työpäivänä.

Toimittaja voi halutessaan ottaa käyttöön myös Baswaren toimittajaportaalin tilausten vastaanottoa ja käsittelyä varten. Toimittajaportaalissa näkyvät edelliset tilaukset ja toimittaja voi kääntää tilauksen suoraan laskuksi, kun toimitus on tapahtunut. 

Linkki toimittajaportaalin rekisteröintiin (jossa tulee aktivoida Key-in and PO Flip -ominaisuus).

Sopimukseen perustuva toistuvaislaskutus

Toistuvaislaskuista ei lähetetä erillistä tilausta. Toimittaja ja ostaja sopivat laskuilla toistuvan yksilöllisen viitteen (sopimusnumero), laskutusjakson sekä laskutusfrekvenssin. Koontilaskut tulee purkaa laskutuskohteittain/liikepaikoittain.

Toimittajarekisteri

Toimittajiemme tiedot validoidaan julkisten rekistereiden avulla osana Elisan riskienhallintaa. Lähetämme sopimustoimittajillemme myös säännöllisesti toimittajakyselyn. Pyydämme varmistamaan, että 

 • yrityksenne tiedot ovat ajan tasalla tietokannassamme 
 • yrityksenne verotiedot, ennakkoperintärekisteröinti sekä palvelun laadun niin edellyttäessä, tilaajavastuun mukaiset dokumentit ovat kunnossa Vastuu Groupin Valvoja-palvelussa

Tietojen muutokset

Tilauksen vastaanoton muutokset

Pyydämme ilmoittamaan yhteyshenkilöllenne, jos tilauksen vastaanoton, jos tilauksen vastaanoton 

 • sähköpostiosoite muuttuu tai
 • yrityksenne siirtyy käyttämään Baswaren toimittajaportaalia Smart Order-tilauksen sijaan

Pankkitilinumeromuutokset

 • Jos yrityksenne on rekisteröitynyt Baswaren toimittajaportaaliin ja lähettää laskut sitä kautta, päivitä tiedot yrityksenne perustietoihin, jolloin tieto päivittyy seuraavalle laskulle automaattisesti. 
 • Muussa tapauksessa ostoreskontra on toimittajaan yhteydessä ja varmistaa muutoksen

Yhteystiedot

supplierinfo@elisa.fi