Elisa auttaa Ukrainan sodasta kärsiviä

Elisa auttaa Ukrainan sodasta kärsiviä

Ajatuksemme ja myötätuntomme ovat ukrainalaisten luona ja haluamme auttaa Ukrainan sodasta kärsiviä. Teemme kaikkemme, jotta Ukrainasta Suomeen saapuvat pakolaiset voivat pitää yhteyttä läheisiinsä.

Maksuttomat puhelut ja roaming-käyttö

Elisan kuukausimaksullisista matkapuhelinliittymistä Ukrainaan soitetut puhelut ja lähetetyt tekstiviestit sekä roaming-käyttö Ukrainassa maksuttomasti.

Tuhansia prepaid-liittymiä pakolaisille

Elias on antanut tuhansia prepaid-liittymiä sotaa Suomeen pakenevien käyttöön yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa (kaupungin Länsisatamassa sijaitsevasta päivystyspisteestä sekä Ukrainalaisten avustuskeskuksessa Helsingin Vallilassa). Olemme lahjoittaneet puhelimia ja tietokoneita Ukrainasta sotaa pakeneville sekä myös lainanneet laitteita heitä auttaville tahoille.

Lahjoitukset koordinoidaan yhteistyössä Apukeskuksen kanssa.

Ukrainankielinen asiakaspalvelu

Olemme perustaneet ukrainankielisen asiakaspalvelun, joka palvelee numerossa 0800 92055 ma-pe klo 9-15.

Verkkoyhteydet avustuskeskukseen

Olemme tarjonneet verkkoyhteydet Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry:n avustuskeskukseen Helsingin Vallilaan.

Ukrainankielinen lastenkanava maksutta

Nickelodeon Ukraine Pluto TV näkyy toistaiseksi maksutta kaikille kaapeliverkossamme TV:tä katseleville  kanavapaikalla 73. 

Elisan kaapeliverkon lisäksi kanavaa on mahdollista katsoa myös Elisa Viihteessä kanavapaikalla 542 sekä mobiilisovelluksen kautta Kanavilla nyt -osiossa. 

Rahalahjoitus UNICEFille

Elisa on auttanut hädässä olevia tekemällä 50 000 euron rahalahjoituksen. Lahjoituksen kohteena oli UNICEF, joka auttaa ukrainalaisia lapsia selviytymään kriisin keskellä.

Vuoden 2022 aikana UNICEF yhteistyökumppaneidensa kanssa on muun muassa:  

  •  Huolehtinut elintärkeistä terveyspalveluista kuten välttämättömien lääkkeiden ja terveystarvikkeiden hankkimisesta ja toimittamisesta sekä rokotuksista. Tarvikkeita ja lääkkeitä on toimitettu lähes 4 miljoonalle ihmiselle. 
  • Mahdollistanut yli miljoonan lapsen ja nuoren oppimisen jatkumisen poikkeusoloissa mm. jakamalla koulutarvikkeita ja kehittämällä online-opetusta.  
  • Mahdollistanut puhtaan veden 3,6 miljoonalle ihmiselle alueilla, joissa vesijohtoverkot ovat vaurioituneet tai tuhoutuneet. 
  • Mahdollistanut 4,1 miljoonan ihmisen pääsyn terveydenhuoltoon ja auttanut naapurimaiden terveysministeriöitä huolehtimaan pakolaisnaisten ja -lasten terveyspalveluista ja rokotuksista.  
  • Huolehtinut psykososiaalista tukea yli 1,4 miljoonalle lapselle ja huoltajalle.  
  • Perustanut lapsiystävällisiä tiloja tarjoamaan kriittisiä tuki- ja suojelupalveluita lapsille ja perheille.    
  • Jakanut käteisavustuksia heikoimmassa asemassa oleville kotitalouksille.  

Varmista apusi perille

Pienikin apu on tärkeä. Kokosimme alle luotettavat toimijat, joiden kautta voit tukea hädässä olevia ukrainalaisia.