Elisalla reittinsä voi valita itse

Marja on oppipolulla vielä 7 vuoden jälkeen

Jo yli 7-vuotisen asiakaspalvelu-uran Elisalla tehnyt Marja Roiko kertoo oppivansa yhä joka päivä uutta. Nykyään Palveluasiantuntijana toimiva Marja ei päästä itseään helpolla; hän ei nimittäin halua jämähtää paikalleen. 

Marja on kulkenut pitkän oppimismatkan Elisalla ja haluaa esimerkillään kannustaa muita asiakaspalvelutyöstä kiinnostuneita luomaan oman reittinsä. 

Tehtäväkierto oli Marjalle silmiä avaava oppikokemus 

Pari vuotta sitten Marjalle tarjoutui mahdollisuus lähteä tehtäväkiertoon Elisalla. 

Tarkoituksena oli vaihtaa työtehtävää talon sisällä määräajaksi. 

Hyppy tutusta puhelinasiakaspalvelun pestistä Tuotannon Assistentiksi oli Marjalle alkuun tietysti jännittävä, mutta lopulta ikimuistoinen kahden vuoden kokemus. 

“Muistan, että minua jännitti todella paljon. Siitä huolimatta en pelännyt ottaa uutta haastetta vastaan. Kyseessä oli täysin uusi tehtävä ja ympäristö minulle. Olin kuitenkin varma, että kyllä minä opin. Ei tällaista tilaisuutta voi jättää käyttämättä”, Marja muistelee tuntemuksiaan. 

Marjalle edessä häämöttänyt tilaisuus näyttäytyi ennen muuta positiivisena kehittymisen mahdollisuutena. Olihan hän kokenut asiakaspalvelutyössään vasta murto-osan kaikista Elisan tarjoamista uramahdollisuuksista.

”Tehtäväkierrossa ymmärsin todella, miten monia eri työtehtäviä Elisalla onkaan.”

“Kontrasti oli suuri verrattuna työhön, johon olin tottunut. Kuljin ikään kuin etulinjasta asiakastyöstä kaiken ytimeen, jossa palveluitamme tuotetaan ja kehitetään. Aikaisemmin kohtaamani ihmiset olivat Elisan kuluttaja-asiakkaat, mutta tuotannon assistenttina asetelma vaihtui ikään kuin talon sisäisiin asiakkaisiin. Ymmärsin todella vasta tässä tehtäväkierrossa, miten monia eri työtehtäviä Elisalla onkaan”, Marja kertoo. 

Marja on ikionnellinen päätöksestään lähteä työnantajan ehdottamaan tehtäväkiertoon. Tehtävämuutos toi matkassaan taitoja, joista Marja kiittelee palattuaan takaisin Palveluasiantuntijaksi.

“Opin paljon oman työn johtamisesta ja erityisesti työajan tehokkaasta hyödyntämisestä. Oppimistani taidoista on ollut iso etu palattuani kuluttaja-asiakkaiden pariin. Pystyn palvelemaan asiakkaita kokonaisvaltaisemmin, kun ymmärrän tuotantoprosessia paremmin”, Marja summaa. 

Asiakaspalvelijana Elisalla uudelle tiedolle altistuu vääjäämättä

Kunnianhimoinen Marja haluaa tulla työssään koko ajan paremmaksi. Oppipolulla ei ole tarvinnut lähteä merta edemmäs kalaan, koska ammattitaidon kehittymistä halutaan tukea Elisalla yksilöä kuunnellen. 

“Vielä monen vuoden jälkeen, opin uutta joka päivä. Täällä voin olla varma, että pysyn ajan tasalla uusimmista palveluistamme. Saan myös lisäkoulutusta aina tarvittaessa. Näin asiakaspalvelijana se on tärkeää”, Marja toteaa. 

Marja on ottanut oppimisen ohjat omiin käsiinsä Elisalla. Osan työajastaan hän käyttää nykyään Elisan laadun parissa eElisa-tutorina.

“Vielä monen vuoden jälkeen, opin uutta joka päivä.”

“eElisa on sisäinen konseptimme, jonka tavoitteena on jatkuvasti parantaa työtämme. Kokoonnumme ympäri Elisaa kehittämään toimintatapojamme. eElisa-tutorina matkaan tarttuu aina uusia oivalluksia, joita on myös mukava jakaa tiimikavereiden kesken”, Marja kertoo innoissaan. 

Toisia tsemppaavassa kulttuurissa ei kukaan jämähdä paikoilleen 

Urautumista Marjan ei ole Elisa-urallaan tarvinnut pelätä. Luontaisesti haasteita haaliva Marja on saanut lisäpontta omiin reittivalintoihinsa myös muilta elisalaisilta. 

“Täällä ilmapiiri on ollut aina kannustava. Tahtoani kehittyä ja oppia lisää on todella kuunneltu. Esihenkilöideni ja tiimikavereideni tuella olen rohkaistunut tarttumaan itseäni kiinnostaviin mahdollisuuksiin”, Marja kertoo.  

”Tuntuu kuin olisin vaihtanut työpaikkaa ihan täällä talon sisällä jo usein, koska aina löytyy uusia kiinnostavia kehittymisen mahdollisuuksia.”

Marjan oppimatka jatkuu yhä. Elisan eteenpäin menevässä kulttuurissa Marja saa motivaatiota, joka pitää mielenkiinnon yllä vuodesta toiseen. Urapolun rakentaminen Elisalla on ollut Marja valinta, joka inspiroi edelleen joka päivä.

“Täällä on mahdollisuuksia niin moneen. Tuntuu kuin olisin vaihtanut työpaikkaa ihan täällä talon sisällä jo usein, koska aina löytyy uusia kiinnostavia kehittymisen mahdollisuuksia”, Marja naurahtaa.