Eija näkee saman tarpeen erityisesti softakehityksessä: ”Kun kehitystiimit koostuvat liian samanlaisista ihmisistä, käy helposti niin etteivät ratkaisut huomioi kaikkia käyttäjiä. Monimuotoisuus on myös laadun tae."
Kukoistuksen mahdollistava yhteisö
Elisa ei ole pelkkä työpaikka.
Se on ympäristö, jossa yhteisöt kuten #ElisaWomen ja Digimuijat tukevat, sparraavat ja rakentavat naisille tilaa näkyä, vaikuttaa ja johtaa. Mentorointi, sisäiset koulutukset ja aktiivinen esihenkilötyö eivät ole irrallisia projekteja – vaan osa arkea.
"Perustin #ElisaWomen-yhteisön, sillä halusin tutkia omia uramahdollisuuksiani ja samalla auttaa myös muita naisia", Susanna kertoo. "Ja olin aivan ällistynyt siitä, miten positiivisesti siihen suhtauduttiin – myös miesjohtajien toimesta."
Golrokh puolestaan on kiitollinen siitä, että kehittyminen on aidosti osa työnkuvaa. "Edellisessä työpaikassa ei ollut aikaa oppia uutta – Elisalla se on osa kulttuuria. Meiltä jopa kysytään säännöllisesti, mihin haluamme kasvaa."
Ei enää 'ihan ok' – vaan parhaiden joukkoon
Kolmen naisen tarinat todistavat, että tulevaisuuden monimuotoinen teknologia-ala on saavutettavissa – mutta vain, jos sen eteen tehdään tietoisia valintoja.
Esikuvat, yhteisöt, kulttuuri ja rohkeus palkata monipuolisesti rakentavat pohjan, jossa ei enää kysytä "sopiiko nainen tänne", vaan "mitä osaamista meiltä vielä puuttuu".
"Halutaanko olla ihan ok – vai maailman parhaita?" Susanna kysyy lopuksi.
"Jos halutaan rakentaa tuotteita ja ratkaisuja kaikille, pitää meidän myös rakentaa tiimejä, joissa kaikki ovat edustettuina. Vain niin syntyy tulevaisuuden teknologia-ala, jossa jokainen voi menestyä."