Startupit

Liiketoiminnan kehittäminen startupien kanssa

Elisalla on vuosien kokemus startupien kanssa työskentelystä, ja tällä hetkellä käynnissä olevia startup-yhteistyökumppanuuksia on yli 100. Yhteistyö startupien kanssa on liiketoimintamme ytimessä auttamassa meitä toteuttamaan missiotamme – digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus.

Millaista Startup-yhteistyö Elisan kanssa on?

Elisa on kehittänyt aktiivisesti palveluita ja tuotteita sekä rakentanut strategisia kumppanuuksia startupien kanssa viime vuosien aikana. Toimimme aina asiakaslähtöisesti tavoitteenamme löytää parhaat startupit yhteistyöprojekteihimme. Validoimme markkinapotentiaalia uusille palveluille lean startup-menetelmien avulla, jotta voimme skaalata palvelut mahdollisimman nopeasti asiakkaidemme edun mukaisesti samalla etsien uusia potentiaalisia asiakkaita.

Elisa tarjoaa kolme erilaista yhteistyömallia startup-yhteistyöhön:

  1. Uusien innovaatioiden rakentaminen yhdessä
  2.  Aikaisen vaiheen asiakkaana toimiminen
  3. Suora myyntikanavana toimiminen

Alla voit tutustua aiempiin menestyksekkäisiin startup-kumppanuuksiimme:

OhmniLabs videorobotti

OhmniLabs

OhmniLabs tuo robotiikan ja etäyhteydet terveydenhoitoalalle, vanhushoivaan, koulutuksiin ja työpaikoille aivan uudella tavalla. Elisa ja OhmniLabs kehittivät yhteistyössä videorobotin, jonka avulla koronapotilaiden hoitoon saatiin luotua turvallinen ja kontaktivapaa etäyhteys hoitajien ja potilaiden väliseen kommunikaatioon. Robottipalvelu on osa Sustainable Future Accelerator -projektia, jonka järjestäjinä toimivat Elisa ja HUS. Palvelu on ollut menestys keräten sekä potilailta että hoitajilta innostunutta palautetta. 

Videorobotti yhdistää potilaan ja hoitajan livevideon välityksellä. Hoitajat voivat kauko-ohjata robotin potilaiden huoneisiin ja kysellä potilailta heidän vointiaan. Robottia voidaan käyttää myös yöllisiin tarkastuksiin osastoilla. Robotin avulla vähennetään henkilökunnan altistumisriskiä koronavirukselle. 

Varjo-virtuaalitodellisuuslasit

Varjo

Varjo on kehittänyt maailman ensimmäiset ihmisen silmän tarkkuudella toimivat VR/AR/XR-lasit, jotka auttavat vaativien alojen ammattilaisia tekemään asioita, jotka eivät aiemmin ole olleet mahdollisia. 

Elisa ja Varjo ovat tehneet yhteistyötä parantaakseen virtuaalitodellisuuskokemusta aivan uudelle tasolle. Slush 2019 -tapahtumassa Elisa ja Varjo esittelivät ensimmäistä kertaa 12k-virtuaalitodellisuuslähetyksen Elisa 5G:n kautta, joka vastasi laadultaan ihmissilmän resoluutiota.


Xplora logo

Xplora

Xplora kehittää lapsille suunnattua älykelloa, joka toimii lapsen ensipuhelimena. Kehityksen keskiössä on turvallisuus; älykellossa ei ole pääsyä internetiin tai muihin lapsille haitallisiin sisältöihin. 

Elisa tarjoaa Xploran laitteisiin verkkoyhteydet Suomessa. Vanhemmilla on mahdollisuus hankkia kelloon liittymä muutaman euron kuukausimaksulla ja saada käyttöönsä huoltajan sovellus, jolla yhteydenpito lapsen kelloon onnistuu sekä puheluiden että viestien avulla. 

Elisan verkkokaupan avulla Xplora pääsi hyöndyntämään Elisan laajaa myyntikanavaa. 

”Näyttää siltä, että elisalaiset jakavat intohimomme mobiililaitteisiin ja -paveluihin. Xplora hyötyy virtuaalioperaattorin asemastaan Suomen parhaassa verkossa”, toteaa Kjetil Fennefoss, Xplora Mobilen toimitusjohtaja.

Grundium Ocus -mikroskooppi

Grundium

Suomalainen Grundiumin Ocus on valtava harppaus digitaalisen patologian saralla. Kannettava mikroskoopin objektilasin skanneri on kompakti ja tarpeeksi edullinen jokaisen ammattilaisen käyttöön. Langaton yhteys ja kuvien jako-ominaisuus mahdollistaa ammattilaisten diagnoosit mistä päin maailmaa tahansa, mikä auttaa ratkaisemaan globaalia ongelmaa patologien määrän vähyydessä.

Etädiagnoosit tehdään tyypillisesti leikkausten yhteydessä ja ovat erittäin aikakriittisiä, joten 5G:n mahdollistama nopeus on tärkeässä roolissa. Elisan ja Grundiumin yhteistyössä tuote sovitettiin Elisan 5G-verkkoon.

Grundiumin toimitusjohtaja, Mika Kuisma, toteaa 5G- yhteistyön Elisan kanssa olleen Grundiumin Ocus-mikroskoopille täydellinen ratkaisu. Grundium on ylpeä pilotoidessaan 5G:n hyödyntämistä lääkinnällisessä laitteessa ensimmäisenä maailmassa. 

Miksi startup-yhteistyö Elisan kanssa kannattaa? 

  • Markkinajohtaja suomessa, 2.8 miljoonaa asiakasta ja yli 6.3 miljoonaa liittymää
  • 140 vuoden kokemus erikoistumisesta teknologiaan ja uusiin innovaatioihin
  • Yhteys laajoihin, globaaleihin B2B ja B2C-verkostoihimme
  • 5G-teknologian edelläkävijä maailman eniten dataa per asukas käyttävillä markkinoilla

Oletko seuraava kumppanimme?

Olemme saavuttaneet loistavia tuloksia rakentamalla startup-kumppanuuksia. Haluamme jatkaa kehitystä ja etsimmekin startupeja, joiden kanssa voimme tuoda uuden sukupolven innovaatioita markkinoille. Me Elisalla olemme innovaatioiden ja tuotekehityksen ammattilaisia, ja tarjoamme startupeille erinomaisen kasvualustan kohti globaaleita markkinoita.