Yhteiskunnalliset hankkeet ja sponsorointi

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Meille on tärkeää osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ja olemme tehneet pitkäjänteistä työtä erityisesti nuorten hyvinvoinnin eteen. 

Tuemme ja sponsoroimme tarkkaan harkittuja kohteita. Yhteistyökumppanimme puhuttelevat laajoja kohderyhmiä, ovat vastuullisia ja vastaavat Elisan arvoja sekä linkittyvät luontevasti toimintaamme. Teemme valittujen kohteiden kanssa aina pitkäaikaista yhteistyötä. 

Lahjoitamme vuosittain joulukorttivarat hyväntekeväisyyteen.

Vastuullista sponsorointia

Pidetään yhteyttä. Pidetään yhtä.

Autamme ukrainalaisia hädässä

Juuri nyt ajatuksemme ja myötätuntomme ovat ukrainalaisten luona ja haluamme auttaa Ukrainan sodasta kärsiviä. Teemme kaikkemme, jotta Ukrainasta Suomeen saapuvat pakolaiset voivat pitää yhteyttä läheisiinsä ja olemme antaneet heidän käyttöönsä tuhansia prepaid-liittymäiä. Olemme tehneet myös 50 000 euron lahjoituksen UNICEFille, joka paikan päällä auttaa ukrainalaisia lapsia selviytymään sodan keskellä.

Jo yli 2 000 lasta on opiskellut Elisan digikouluissa

Elisa on edistänyt Suomen lasten digiosaamista vuodesta 2014 lähtien järjestämillään digikouluilla. Pitkään opetussisällön pääpaino on ollut koodauksen ja ohjelmoinnin perusteissa. 10–12-vuotiaat lapset ovat digikouluissa päässeet tutustumaan myös muun muassa robotteihin, esineiden internetiin ja digitalisaatioon.

Pitkäjänteistä työtä nuorten hyvinvoinnin eteen

Elisan perustama ShedHelsinki säätiö tukee monimuotoista ja erityislapset huomioivaa lapsi- ja nuorisotyötä. Säätiö tuottaa yhdessä lapsia ja nuorisoa auttavien yhteisöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa luovan esittämisen tilaisuuksia ja tapahtumia kuten musikaaleja. Säätiön hallituksen puheenjohtajana toimii Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.

Elisa on jo useana vuonna tukenut nuoria eri muodoissa erityisesti yhteiskunnallista syrjäytymistä vastaan. ShedHelsinki -hankkeessa yhdistyvät hienolla tavalla nuoret ja erilaisuuden voima. Jokaisella on oikeus tulla nähdyksi.

Luurit Looppiin -aloitteemme edistää kiertotaloutta

Paras ja eniten luonnonvaroja säästävä tapa pidentää puhelimen elinkaarta on sen kunnostaminen ja myyminen uudelleen Suomessa. Vanhat ja huonokuntoiset puhelimet kierrätämme tietoturvallisesti ja asianmukaisesti. Perustimme Luurit Looppiin -aloitteen edistämään kiertotaloutta.

Tuemme joukkuelajeja ja nuoria urheilijoita

Urheilun tukemisessa panostamme joukkuelajeihin sekä nuorten, nousevien urheilijoiden urapolkuihin. 

Elisa on Suomen Palloliiton pääyhteistyökumppani. Pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita ovat Suomen jääkiekkomaajoukkue ja HIFK.

Jo yli 30 vuotta takana yhteistyötä Helsingin Juhlaviikkojen kanssa

Teemme pitkäjänteistä yhteistyötä Helsingin Juhlaviikkojen kanssa. Elisalla on tärkeä rooli Pohjoismaiden suurimman monitaidefestivaalin mahdollistajana. Nopean 5G-verkon turvin varmistetaan parhaat mahdolliset yhteydet festivaalin esityspaikoille. Olemme mukana mahdollistamassa monipuolista kaupunkikulttuuria, jossa myös teknologialla on keskeinen rooli.

Tuemme terveydenhuollon ja ikäääntyvien palveluita

Elisa on ollut mukana tukemassa Queen Silvia Nursing Award -stipendiohjelmaa jo useamman vuoden ajan. Haluamme olla mukana kehittämässä palveluja ja varmistamassa kestävän kehityksen niin terveydenhuollolle kuin ikääntyvälle väestölle.

Mukana tukemassa Helsinki Pride -tapahtumaa

Meille on erityisen tärkeää tarjota työntekijöillemme turvallinen tila olla juuri sellaisia kuin ovat. Haluamme edistää työntekijöidemme hyvinvointia ja yhteenkuuluvuutta joka päivä.

Yhdessä muiden operaattoreiden kanssa olemme jo vuosia olleet mukana tukemassa Helsinki Pride -tapahtumaa.

Elisalaiset vapaaehtoistyössä

Elisalaiset ovat vuodesta 2017 lähtien voineet osallistua vapaaehtoistyöhön myös työaikana. Vapaaehtoisyömme teemaksi on valittu yhdenvertaisuuden edistäminen ja syrjäytymisen ehkäiseminen ja jokainen elisalainen voi halutessaan tehdä vapaaehtoistyötä yhden työpäivän verran vuodessa. Elisalaiset ovat mm osallistuneet seuraavien kumppaneiden toimintaan: Hope ry:n ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistykset, ShedHelsinki musiikkiteatterihanke, Pride Helsinki ja Nenäpäivä tapahtumat sekä Aseman Lapset ry.