Yhteiskunnalliset hankkeet

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Meille on tärkeää osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun ja olemme tehneet pitkäjänteistä työtä erityisesti nuorten hyvinvoinnin eteen. 

Tuemme ja sponsoroimme tarkkaan harkittuja kohteita. Yhteistyökumppanimme puhuttelevat laajoja kohderyhmiä, ovat vastuullisia ja vastaavat Elisan arvoja sekä linkittyvät luontevasti toimintaamme. Teemme valittujen kohteiden kanssa aina pitkäaikaista yhteistyötä.

Pidetään yhteyttä. Pidetään yhtä.

Autamme ukrainalaisia hädässä

Juuri nyt ajatuksemme ja myötätuntomme ovat ukrainalaisten luona ja haluamme auttaa Ukrainan sodasta kärsiviä. Teemme kaikkemme, jotta Ukrainasta Suomeen saapuvat pakolaiset voivat pitää yhteyttä läheisiinsä ja annamme heidän käyttöönsä 2000 prepaid-liittymää. Autamme myös tekemällä 50 000 euron lahjoituksen UNICEFille, joka paikan päällä auttaa ukrainalaisia lapsia selviytymään sodan keskellä.

Yhteiskunnan tukena koronapandemiassa

Koronavirustilanteen (COVID-19) aiheuttamassa poikkeustilanteessa teemme missiotamme todeksi toimimalla yhteiskunnan apuna monin eri tavoin ja kaikkien elisalaisten voimin. 

Yhdessä nettikiusaamista vastaan

Kysyimme asiakkailtamme, mihin yhteiskunnalliseen epäkohtaan Elisan pitäisi tarttua. Asiakkaat ehdottivat nettikiusaamista lähes yksimielisesti.  

Kampanjamme #aidostiminä on jatkoa vuonna 2018 käynnistämällemme #sananvastuu -kampanjalle.  Tavoitteena on herättää keskustelua siitä, että jokainen on myös digitaalisessa maailmassa riittävän hyvä juuri sellaisena kuin on. 

Pitkäjänteistä työtä nuorten hyvinvoinnin eteen

Elisan perustama ShedHelsinki säätiö tukee monimuotoista ja erityislapset huomioivaa lapsi- ja nuorisotyötä. Säätiö tuottaa yhdessä lapsia ja nuorisoa auttavien yhteisöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa luovan esittämisen tilaisuuksia ja tapahtumia kuten musikaaleja. Säätiön hallituksen puheenjohtajana toimii Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila.

Elisa on jo useana vuonna tukenut nuoria eri muodoissa erityisesti yhteiskunnallista syrjäytymistä vastaan. ShedHelsinki -hankkeessa yhdistyvät hienolla tavalla nuoret ja erilaisuuden voima. Jokaisella on oikeus tulla nähdyksi.

Tuemme joukkuelajeja ja nuoria urheilijoita

Urheilun tukemisessa panostamme joukkuelajeihin sekä nuorten, nousevien urheilijoiden urapolkuihin. 

Elisa on Suomen Palloliiton pääyhteistyökumppani. Pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita ovat Suomen jääkiekkomaajoukkue ja HIFK sekä lumilautailun maailmanmestariksi noussut Enni Rukajärvi.

Lahjoitamme vuosittain joulukorttivarat hyväntekeväisyyteen.

Elisalaiset vapaaehtoistyössä

Elisalaiset ovat vuodesta 2017 lähtien voineet osallistua vapaaehtoistyöhön myös työaikana. Vapaaehtoisyömme teemaksi on valittu yhdenvertaisuuden edistäminen ja syrjäytymisen ehkäiseminen ja jokainen elisalainen voi halutessaan tehdä vapaaehtoistyötä yhden työpäivän verran vuodessa. Elisalaiset ovat mm osallistuneet seuraavien kumppaneiden toimintaan: Hope ry:n ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistykset, ShedHelsinki musiikkiteatterihanke, Pride Helsinki ja Nenäpäivä tapahtumat sekä Aseman Lapset ry. 

Digitaalisuus kuuluu kaikille

Osana arjen vastuullisuustyötämme ovat esimerkiksi lapsille järjestetyt, maksuttomat digikoulut eri paikkakunnilla. Opastamme myös ikäihmisiä uuden teknologian käytössä.

Tuemme terveydenhuollon ja ikäääntyvien palveluita

Elisa on ollut mukana tukemassa Queen Silvia Nursing Award -stipendiohjelmaa jo useamman vuoden ajan. Haluamme olla mukana kehittämässä palveluja ja varmistamassa kestävän kehityksen niin terveydenhuollolle kuin ikääntyvälle väestölle.