Tekomme

Vastuullisuus on tekoja. Näillä sivuilla kerromme matkastamme kohti missiomme mukaisia vastuullisuustavoitteita sekä toimenpiteistämme YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden edistämiseksi. 

Energiatehokkuus

Missiomme  ”Digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus” mukaisesti Elisa vaikuttaa palveluillaan yhteiskuntaamme. Ilmastonmuutos on ohjannut Elisan pitkäjänteistä ympäristövastuutyötä, jossa keskitymme erityisesti energiatehokkuuteen. 

Palvelemme sidosryhmiämme vähentämällä negatiivisia ja lisäämällä positiivisia ympäristövaikutuksia meille ja asiakkaillemme.

Kiertotalous

Elisa on yksi Suomen suurimmista puhelinten jälleenmyyjistä. Haluamme kasvattaa käytettyjen ja kunnostettujen puhelinten myyntimäärää.

Puhelimen kierrättämisellä voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään. Vanhan laitteen vastuullisesta kierrättämisestä kannattaa huolehtia. Kannustamme kiertotalouteen tarjoamalla tähän palveluita.

Digitaalinen turvallisuus

Digitaalinen turvallisuus koskettaa kaikkia suomalaisia. Kohtaamme arjessa tilanteita, joissa omien tietojen turvaaminen ja vaikkapa perheenjäsenten turvallinen toimiminen verkossa mietityttää. 

Me Elisalla teemme jatkuvasti työtä sen eteen, että ylläpitämämme verkko ja tarjoamamme palvelut ovat turvallisia käyttää. Haluamme myös lisätä tietoisuutta siitä, miten voit itse parantaa omaa ja läheistesi turvallisuuttasi verkon ja palveluiden käyttäjänä. 

Saavutettavuus

Digitaalisten palvelujen saavutettavuus on Elisalla yksi tärkeistä vastuullisuuteen ja missioomme, digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus, liittyvistä teemoista. Digitaalisten palvelujen saavutettavuudessa on kyse ihmisten yhdenvertaisuudesta ja tasavertaisista oikeuksista.  

Saavutettavuus näkyy Elisan palveluissa ennen kaikkea sujuvana ja selkeänä käyttökokemuksena. Hyvä käyttökokemus syntyy, kun niin palvelun tekninen perusta kuin ulkoasu ja sisällötkin ovat kunnossa. Tavoitteenamme on saada Elisan digitaalisista palveluista kaikille yhtä helppokäyttöiset. 

Monimuotoisuus

Monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja inklusiivisuus ovat meille tärkeitä sekä henkilöstömme että asiakasvuorovaikutuksen kannalta. Toimimme kansainvälisesti ja jo yli 25 prosenttia elisalaisista työskentelee Suomen ulkopuolella yli 20 maassa.

Katso miten edistämme yhdenvertaisuutta ja inklusiivisuutta.