Juuriaan myöten suomalainen - jo 140 vuotta!

Kotimaisena yrityksenä lippumme liehuu Suomelle vuoden jokaisena päivänä

Elisa on kotimainen operaattori, ja juuremme ovat syvällä Suomen mullassa. Olemme olleet edelläkävijöitä niin puhelin- kuin verkkotekniikan kehityksessä niiden syntyajoista alkaen. Ensimmäisenä Suomeen perustettuna teleoperaattorina jatkamme edelleen täysin kotimaisena yhtiönä, jolla on myös kotimainen johto.

Veronmaksaja

Elisa on 7. suurin veronmaksaja Suomessa. Maksamalla toimialan veroista yli 72 % osallistumme merkittävällä tavalla yhteiskunnan kehittämiseen koko Suomessa.

Kulttuurin tukija

Kotimaista elokuva- ja sarjatuotantoa rahoitetaan Elisan tuella – kulttuurijalanjälkemme on yli 40 miljoonaa euroa. Tuotamme vuosittain useita alkuperäissarjoja ja elokuvia.

Palkittua laatua

Elisa on maailman ensimmäinen teleoperaattori, joka on saanut kuuden tähden kansainvälisen EFQM-laatusertifikaatin

Elisa tuntee suomalaiset ja suomalaiset tuntevat Elisan

Elisa on yksi suurimmista veronmaksajista ja tärkeä työllistäjä monella paikkakunnalla; tänäkin vuonna 38 eri paikkakunnalla. Tekomme alkavat siis ihan siitä naapurista.

Suomalainen Elisa maksaa veronsa Suomeen

Kestävä tulevaisuus rakennetaan kestävällä taloudella.  Vuonna 2021 Elisa oli maan 7. suurin yhteisöveronmaksaja ja maksoi yli 72 % suomalaisten teleoperaattoreiden veroista.

Elisalla on 179 000 omistajaa, joista 171 000 on suomalaisia kotitalouksia. Maksamme vuosittain satoja miljoonia euroja osinkoina takaisin omistajillemme.

Mitä Elisan veroilla saadaan?


Elisa maksoi ja tilitti veroja ja veroluonteisia maksuja 531 miljoonaa euroa vuonna 2021 ja ne jakaantuvat 38 eri kuntaan.

Alla esimerkkejä, mitä verorahoilla saadaan suomalaisessa yhteiskunnassa aikaan:

  • Peruskoulutus 47 400 oppilaalle vuosittain tai
  • Terveyskeskuskäyntejä 4 860 000 vuodessa tai
  • Hammashoitokäyntejä 4 740 000 vuodessa tai
  • Lainauksia kirjastoista 113 300 000 vuodessa

Elisa tuntee vastuunsa

Ei sanoja ilman tekoja: katso, miten missiomme "Digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus" toteutuu käytännössä ja miten panostamme ympäristön ja yhteiskunnan hyvinvointiin. Tiesitkö, että Elisa on ollut hiilineutraali yritys jo vuodesta 2020 alkaen?

Kotimaiset juuret jo vuodesta 1882 alkaen


Maailman ensimmäinen puhelinkeskustelu käytiin 10.3.1876 Yhdysvalloissa Bostonissa. Reilu vuosi myöhemmin avattiin ensimmäinen puhelinlinja Helsingissä Annankadulla. Suomen ensimmäinen puhelinyhdistys, Helsingin Telefoniyhdistys (nykyinen Elisa) perustettiin 1882 eli jo 140 vuotta sitten. Itsenäistymisvuonna 1918 soitettiin Suomessa jo yli 40 miljoonaa puhelua.

70-luvulla aloitettiin datasiirrot ja 80-luvulla tekniikkaa mullisti valokaapeloinnit. Elisa teki myös tämän: maailman ensimmäinen gsm-puhelu soitettiin Radiolinjan verkossa vuonna 1991.

Elisalla on Suomessa kattavin 5G-verkko ja tavoitteemme on tehdä Suomesta maailman paras 5G-maa. Tällä hetkellä jo yli 4 miljoonaa suomalaista asuu 5G-verkon alueella!