Juuriaan myöten suomalainen - jo 140 vuotta!

Kotimaisena yrityksenä lippumme liehuu Suomelle vuoden jokaisena päivänä

Elisa on kotimainen operaattori, ja juuremme ovat syvällä Suomen mullassa. Olemme olleet edelläkävijöitä niin puhelin- kuin verkkotekniikan kehityksessä niiden syntyajoista alkaen. Ensimmäisenä Suomeen perustettuna teleoperaattorina jatkamme edelleen täysin kotimaisena yhtiönä, jolla on myös kotimainen johto.
 • Veronmaksaja

  Elisa on 12. suurin yhteisöveron maksaja Suomessa. Maksamalla toimialan yhteisöveroista yli 76 % osallistummme merkittävällä tavalla yhteiskunnan kehittämiseen koko Suomessa.
 • Kulttuurin tukija

  Elisa on merkittävä kotimaisen draaman tilaaja ja kansainvälistäjä. Vaikutukset ulottuvat laajalle kotimaisen sarjatuotantoon. Tuotamme vuosittain useita Elisa Viihde -alkuperäissarjoja, jotka työllistävät tekijöitä ja tuottajia.
 • Palkittua laatua

  Elisa on maailman ensimmäinen teleoperaattori, joka on saanut kuuden tähden kansainvälisen EFQM-laatusertifikaatin

Elisa tuntee suomalaiset ja suomalaiset tuntevat Elisan

Elisa on yksi suurimmista yhteisöveronmaksajista ja tärkeä työllistäjä monella paikkakunnalla; tänäkin vuonna 39 eri paikkakunnalla. Tekomme alkavat siis ihan siitä naapurista.

Suomalainen Elisa maksaa veronsa Suomeen

Kestävä tulevaisuus rakennetaan kestävällä taloudella.  Vuonna 2022 Elisa oli maan 12. suurin yhteisöveronmaksaja ja maksoi yli 76 % suomalaisten teleoperaattoreiden veroista.

Elisan noin 170 000 osakkeenomistajasta yli puolet on suomalaisia. Maksamme vuosittain satoja miljoonia euroja osinkoina takaisin omistajillemme.

Mitä Elisan veroilla saadaan?

Elisa maksoi ja tilitti veroja ja veroluonteisia maksuja 577 miljoonaa euroa vuonna 2022. Suomessa yhteisövero oli 79 miljoonaa euroa ja se jakaantui 39 eri kuntaan.

Alla esimerkkejä, mitä Elisan yhteisöverorahoilla saadaan suomalaisessa yhteiskunnassa aikaan:
 • Peruskoulutus 7 900 oppilaalle vuosittain tai
 • 980 000 terveyskeskuskäyntiä

Lähteet: OPH, YLE


Elisa tuntee vastuunsa

Ei sanoja ilman tekoja: katso, miten missiomme "Digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus" toteutuu käytännössä ja miten panostamme ympäristön ja yhteiskunnan hyvinvointiin. Tiesitkö, että Elisa on ollut hiilineutraali yritys jo vuodesta 2020 alkaen?
Palloliiton ja Leijonien logot

Sponsoroimme suomalaista urheilua

Urheilun tukemisessa Elisa panostaa joukkuelajeihin sekä lasten, nuorten ja nousevien urheilijoiden urapolkuihin. 

Huuhkajien ja Helmareiden lennossa mukana

Elisa on ollut yksi Suomen Palloliiton pääyhteistyökumppaneista vuodesta 2020 lähtien. Yhteistyössä korostuu ennen kaikkea yhteisöön kuulumisen merkitys ja tavoitteena on entisestään edistää kotoutumista seuratoiminnan kautta.

Leijonien matkassa jo yli 25 vuotta

Olemme tehneet Suomen Jääkiekkoliiton ja Leijonien kanssa pitkäjänteisesti yhteistyötä jo yli 25 vuotta. Haluamme yhdessä edistää suomalaista jääkiekkoa, tukea nuoria liikunnan pariin ja vahvistaa suomalaisen jääkiekon kasvua. 

Elisa-alkuperäissarja Ivalo

Elisa on merkittävä kulttuurin tukija

Elisa on merkittävä kotimaisen draaman tilaaja ja kansainvälistäjä. Ensimmäiset Elisa Viihteen alkuperäissarjat julkaistiin vuonna 2015. Nyt niitä on julkaistu jo noin 40 ja myyty yli 80 maahan sekä palkittu kotimaassa ja ulkomailla. Esimerkiksi Munkkivuori on saanut neljä kultaista Venlaa, Kaikki synnit on palkittu parhaasta käsikirjoituksesta Göteborgin filmifestivaaleilla ja Mister8 parhaana sarjana Canneseries-kilpailussa. Kulttuurikädenjälkemme vuonna 2024 oli 44 miljoonaa euroa sisältäen suorat sisällönostot pääasiassa kotimaisilta toimijoilta sekä tilitykset tuottajille, tekijöille ja tekijänoikeusjärjestöille. 

Vain Elisan liittymillä on Avainlippu-tunnus

Elisa on ainoa operaattori, jonka mobiili- ja kiinteän verkon liittymille on myönnetty ”Suomalaista palvelua” -Avainlippu-merkki. Avainlippu-tunnus on Elisan liittymien lisäksi myönnetty myös Elisa Viihde -palvelulle.

Sustainable Brand Index -logo

Sustainable Brand Index

Sustainable Brand Index 2024 -tutkimuksen mukaan Elisa on jo viidettä vuotta peräkkäin kuluttajien arvioiden mukaan toimialansa vastuullisin brändi Suomessa. Sustainable Brand Index on Euroopan suurin, riippumaton vastuullisuustutkimus.

Kotimaiset juuret jo vuodesta 1882 alkaen


Maailman ensimmäinen puhelinkeskustelu käytiin 10.3.1876 Yhdysvalloissa Bostonissa. Reilu vuosi myöhemmin avattiin ensimmäinen puhelinlinja Helsingissä Annankadulla. Suomen ensimmäinen puhelinyhdistys, Helsingin Telefoniyhdistys (nykyinen Elisa) perustettiin 1882 eli jo 140 vuotta sitten. Itsenäistymisvuonna 1918 soitettiin Suomessa jo yli 40 miljoonaa puhelua.

70-luvulla aloitettiin datasiirrot ja 80-luvulla tekniikkaa mullisti valokaapeloinnit. Elisa teki myös tämän: maailman ensimmäinen gsm-puhelu soitettiin Radiolinjan verkossa vuonna 1991.

Elisalla on Suomessa kattavin 5G-verkko ja tavoitteemme on tehdä Suomesta maailman paras 5G-maa. Tällä hetkellä jo yli 4 miljoonaa suomalaista asuu 5G-verkon alueella!