Huolehditaan yhdessä digitaalisesta turvallisuudesta

Digitaalinen turvallisuus koskettaa kaikkia suomalaisia. Kohtaamme arjessa tilanteita, joissa omien tietojen turvaaminen ja vaikkapa perheenjäsenten turvallinen toimiminen verkossa mietityttää.

Me Elisalla teemme jatkuvasti työtä sen eteen, että ylläpitämämme verkko ja tarjoamamme palvelut ovat turvallisia käyttää. Haluamme myös lisätä tietoisuutta siitä, miten voit itse parantaa omaa ja läheistesi turvallisuuttasi verkon ja palveluiden käyttäjänä. 

Näin parannat digitaalista turvallisuuttasi

"Miltä tuntuisi, jos kuulisit jonkun selvittäneen salasanasi ja tunkeutuneen lukemaan henkilökohtaisimpia tietojasi, sähköposteja, yksityisviestejä tai netin selaushistoriaa? Entä jos joku pääsisi vaikkapa sosiaalisen median tileillesi ja postaisi ja viestittelisi nimissäsi Facebookissa tai Instagramissa tai vaikka poistaisi koko tilin?"

 Isyypakkauksen Tommi pohtii uusimmassa blogikirjoituksessaan digitaalista turvallisuutta ja sen menettämisen vaikutuksia. Vinkkejä myös salasanoihin, niiden muistamiseen ja turvallisiin tunnistautumisen tapoihin.

Turvallisesti digimaailmaan

Uusi kouluvuosi alkaa ja moni lapsi on saanut ikioman ensimmäisen kännykän. Lue Isyyspakkaus-blogia pitävän Tommin kirjoitus siitä, mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon kun perheen pieninkin astuu digimaailmaan.

Tunnista tietojenkalastelu

Miltei jokainen meistä on saanut joskus kalasteluviestejä, eli sähköposteja, tekstareita tai puheluita joilla meitä yritetään saada luovuttamaan tärkeitä tietojamme vääriin käsiin. Kun muistat muutaman tärkeän neuvon, tunnistat jo suurimman osan huijausyrityksistä. 

Sosiaalinen manipulointi - mitä se on?

Oletko kuullut sosiaalisesta manipuloinnista? Kun ymmärtää kyberrikollisten hyödyntämää psykologiaa, on helpompi tunnistaa ja torjua huijausyrityksiä.