Huolehditaan yhdessä digitaalisesta turvallisuudesta

Digitaalinen turvallisuus koskettaa kaikkia suomalaisia. Kohtaamme arjessa tilanteita, joissa omien tietojen turvaaminen ja vaikkapa perheenjäsenten turvallinen toimiminen verkossa mietityttää.

Me Elisalla teemme jatkuvasti työtä sen eteen, että ylläpitämämme verkko ja tarjoamamme palvelut ovat turvallisia käyttää. Haluamme myös lisätä tietoisuutta siitä, miten voit itse parantaa omaa ja läheistesi turvallisuuttasi verkon ja palveluiden käyttäjänä. 

Mitä Elisa tekee huijauspuheluiden estämiseksi

Erilaisten verkko- ja puheluhuijausten määrä kasvaa jatkuvasti, ja ne ovat syöneet jo useissa maissa puheliikenteen luotettavuutta siihen pisteeseen, ettei puhelimeen enää vastata.

Operaattorina Elisa pyrkii tekemään aktiivisesti toimenpiteitä, joilla estetään verkkohyökkäyksiä ja varmistetaan suomalaisen numeron luotettavuus ja turvallisuus internet ja puhelinpalveluissa.

Tunnistatko verkkohuijauksen

Elisan suomalaisille teettämän kyselytutkimuksen mukaan 91 % vastaajista on yritetty huijata verkossa* – sinäkin olet siis todennäköisesti joutunut huijausyrityksen kohteeksi. 

Tunnistatko huijausyrityksen, oletko jo tutustunut 5K-sääntöön?

Mikä on palvelunestohyökkäys ja miksi niitä tehdään

Huolehtimalla laitteen ajantasaisista päivityksistä, vaihtamalla laitteiden oletussalasanat ja käyttämällä riittävän vahvoja salasanoja yksittäinen kuluttaja pääsee jo pitkälle laitteiden suojauksessa ja tietoturvan varmistamisessa.

Näin parannat digitaalista turvallisuuttasi

"Miltä tuntuisi, jos kuulisit jonkun selvittäneen salasanasi ja tunkeutuneen lukemaan henkilökohtaisimpia tietojasi, sähköposteja, yksityisviestejä tai netin selaushistoriaa? Entä jos joku pääsisi vaikkapa sosiaalisen median tileillesi ja postaisi ja viestittelisi nimissäsi Facebookissa tai Instagramissa tai vaikka poistaisi koko tilin?"

 Isyypakkauksen Tommi pohtii  blogikirjoituksessaan digitaalista turvallisuutta ja sen menettämisen vaikutuksia. Vinkkejä myös salasanoihin, niiden muistamiseen ja turvallisiin tunnistautumisen tapoihin.

Turvallisesti digimaailmaan

Uusi kouluvuosi alkaa ja moni lapsi on saanut ikioman ensimmäisen kännykän. Lue Isyyspakkaus-blogia pitävän Tommin kirjoitus siitä, mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon kun perheen pieninkin astuu digimaailmaan.

Tunnista tietojenkalastelu

Miltei jokainen meistä on saanut joskus kalasteluviestejä, eli sähköposteja, tekstareita tai puheluita joilla meitä yritetään saada luovuttamaan tärkeitä tietojamme vääriin käsiin. Kun muistat muutaman tärkeän neuvon, tunnistat jo suurimman osan huijausyrityksistä. 

Sosiaalinen manipulointi - mitä se on?

Oletko kuullut sosiaalisesta manipuloinnista? Kun ymmärtää kyberrikollisten hyödyntämää psykologiaa, on helpompi tunnistaa ja torjua huijausyrityksiä.