Jo yli 1000 lasta on opiskellut Elisan digikoulussa

Koodaamiseen tutustuminen ei tarkoita ohjelmointikielen tankkaamista. Elisan digikouluissa lapset tutustuvat ohjelmointiin itse tekemällä ja oppivat samalla monesta muustakin asiasta.

 

Maailma digitalisoituu kiihtyvällä tahdilla. Itse itseään ajava auto, 3D-laseilla ohjattava lenturi tai valtion viraston julkaisema Periscope-lähetys olisivat vielä pari vuotta sitten kuulostaneet aivan uskomattomilta jutuilta.

Nyt ne ovat todellisuutta, eikä mikään niistä olisi olemassa ilman ohjelmistot luonutta koodaria.

Näin kirjoitti Elisa Appelsiinin teknologiajohtaja Ville Takanen vuonna 2016. Ja tämä oli lähtökohta, jonka pohjalta Elisan digikouluja ryhdyttiin järjestämään vuonna 2014: tavoitteena oli tehdä koodausta ymmärrettäväksi sille sukupolvelle, joka elää pitkälti ohjelmoidussa ympäristössä, verkottuneessa maailmassa.

Nyt, vuonna 2017 Elisan digikouluissa on koulutettu jo yli tuhat lasta kautta maan. Digikouluja on järjestetty jo noin neljälläkymmenellä eri paikkakunnalla. 10–12-vuotiaat lapset ovat digikouluissa päässeet oppimaan ohjelmoinnin perusteita sekä tutustumaan muun muassa robotteihin, esineiden internetiin ja digitalisaatioon.

– Suurin osa järjestämistämme digikouluista on järjestetty kouluissa, mutta esimerkiksi Elisan toimipisteissä ja Elisa Kulmassa järjestettyihin digikouluihin on voinut osallistua myös yhdessä vanhemman kanssa. Haluamme digiopetuksella auttaa kaikenikäisiä ymmärtämään paremmin digitalisoituvaa maailmaa ja toimimaan siellä, Elisan yritysvastuujohtaja Minna Kröger kertoo.

Katso, mistä digikouluissa on kyse: 

 

Lue myös: 

Minkä takia tavallisen ihmisen pitäisi opetella ohjelmointia?>

Robottikoulussa opitaan algoritmeja>

Digikoulu verkossa>

Elisan digikoulut kiertävät Suomea>