Edistämme yhdenvertaisuutta ja inklusiivisuutta

Monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja inklusiivisuus ovat meille keskeisiä teemoja ja teemme pitkäjänteistä työtä tasa-arvon edistämiseksi. Meille on tärkeää, että jokainen voi olla aito oma itsensä ja tuntea, että jokainen on tervetullut Elisalle juuri sellaisena kuin on.

Mittaamme vuosittain syrjimättömyyden ja yhdenvertaisuuden toteutumista ja yli 90 prosenttia elisalaisista kokee, että Elisan työympäristöissä ei syrjitä. Edistämme myös mm. sukupuolineutraalia rekrytointia ja raportoimme osavuosikatsauksissamme naisten osuudesta esihenkilötehtävissä. Tavoitteemme on, että vuonna 2023 esihenkilöistä naisia on 31 %. 


Elisa on sitoutunut YK:n Global Compact aloitteeseen ja allekirjoittanut YK:n Womens Empowerment Principles -aloitteen, joka tähtää naisten voimaannuttamiseen työpaikoilla, markkinoilla ja yhteisöissä ja tukee yrityksiä tasa-arvopolitiikkansa suunnittelussa.

Elisa mukana Financial Timesin Diversity Leaders 2024 -listalla

Elisa pääsi jälleen tasa-arvoa mittaavaan 2023 Bloomberg Gender-Equality -indeksiin

Elisa on mukana tänään julkaistussa 2023 Bloomberg Gender-Equality Index (GEI) -indeksissä, jossa arvioidaan sukupuoleen liittyvien tietojen raportointiin sitoutuneiden julkisesti listattujen yhtiöiden suorituskykyä kansainvälisesti. Vuoden 2023 indeksiin pääsi 483 yhtiötä 45 maasta, Suomesta mukana on kolme yhtiötä.

Yhdenvertainen työpaikka

Haluamme olla houkutteleva ja kiinnostava työpaikka, jossa elisalaisilla on mahdollisuus oppia, kehittyä ja kokeilla turvallisessa ja tasa-arvoisessa ympäristössä. 

Mittaamme vuosittain syrjimättömyyden ja yhdenvertaisuuden toteutumista osana henkilöstön tyytyväisyyskyselyämme. Yli 90 prosenttia elisalaisista kokee, että syrjimättömyys toteutuu Elisalla. Luottamus esihenkilöön ja sekä arvojen mukainen toiminta ovat henkilöstömme mielestä Elisan ehdottomia vahvuuksia. 

Tasa-arvoista rekrytointia

Haluamme luoda työympäristön, jossa ketään ei syrjitä tai kohdella epäoikeudenmukaisesti sukupuolen, rodun, iän, uskonnon, kielen tai kansallisuuden takia.

Tehtävänimikkeemme ovat sukupuolineutraaleja. Jätimme jo vuonna 2018 rekrytointiprosessistamme pois syntymäaikaa ja sukupuolta koskevat kysymykset ja haastattelemme esihenkilötehtäviin aina eri sukupuolia varmistaaksemme hakijoiden tasavertaisemman kohtelun. 

Parhaita käytäntöjä yhdessä

Olemme monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta edistävän Inklusiiv-yhteisön jäsen. Vuonna 2019 perustetun Inklusiivin missiona on jakaa monimuotoisuus- ja inklusiivisuustietoa kaikkien saataville, sekä auttaa organisaatioita muuntamaan se toiminnaksi.

Elisan missio on digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus. Sosiaalisen vastuullisuuden lähtökohtanamme on toimia empaattisesti ja edistää yhdenvertaisuutta. Näin edistämme myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.

Lisää naisia toimialle

Olemme mukana madaltamassa kynnystä työskennellä kyberturvallisuusalan tehtävissä ja liityimme mukaan Women4Cyber Finland -toimintaan. Naisten kyberturvallisuusosaamisen vahvistaminen on erinomainen tapa edistää missiotamme digitalisaatiolla kestävä tulevaisuus!