Kuvaamme Elisan ilmastoon ja yhä enemmän myös luontoon liittyvien riippuvuuksien, vaikutusten, riskien ja mahdollisuuksien hallintaprosessia TCFD:n suositusten mukaisesti.
Esimerkiksi ilmastoriskien arvioinnissa tunnistetaan korkean sademäärän aiheuttamat tulvariskit. Tämä on riski niille data- ja telekeskuksille, jotka sijaitsevat merenpinnan alapuolella. Äärimmäiset sääolosuhteet, kuten äärimmäiset sademäärät, lisääntyvät tulevaisuudessa. Elisa ottaa vakuutuksen, joka kattaa telelaitoksillemme aiheutuvat tulvariskit.
Varmistaakseen uusiutuvan energian saatavuuden kohtuulliseen hintaan Elisa hyödyntää myös sähkönhankintasopimuksia. Aurinkoenergian hyödyntäminen tukiasemissa ja datakeskuksissa on toinen esimerkki mahdollisuuksista.
Elisalla etsitään jatkuvasti tapoja parantaa riskienhallintaa ja pyritään aktiivisesti oppimaan ulkoisista parhaista käytännöistä. On ratkaisevan tärkeää ottaa sisäiset keskeiset sidosryhmät mukaan ilmastoriskien hallintaan.
Energia- ja päästötavoitteet, edistymistilanne ja tarvittavat toimenpiteet tarkistetaan neljännesvuosittain. Hallintaprosessi, johon kuuluu operatiivisten riskien hallinta, sisältää operatiivisten riskien arvioinnin, käsittelyn, seurannan ja tarkastelun. Tavoitteena on hallita riskitasoa hyväksymällä riskit, lieventämällä riskejä sekä välttämällä niitä.
Kaikki ilmastoriskit eivät vaikuta lyhyellä aikavälillä. Ne voivat kuitenkin aiheuttaa merkittäviä riskejä pitkällä aikavälillä, ja siksi on tärkeää tunnustaa tällaisten riskien vaikutus, vaikka ne eivät johtaisi välittömiin toimiin. Verkko- ja konesalihankkeisiin liittyvien lieventämistoimien priorisointi perustuu pääosin investointien tuottoon. Jos on olemassa toimia, joilla on pidempi takaisinmaksuaika, mutta jotka ovat muutoin merkittäviä, niitä voidaan arvioida erikseen.
Lue lisää