5G+ – Elisan paras 5G-yhteys

Tuomme ensimmäisenä Suomessa itsenäisen 5G-verkon asiakkaidemme saataville. Itsenäinen 5G tarjoaa entistä vakaampia ja sujuvampia yhteyksiä.

Elisa 5G+ – 5G-verkkomme paras mahdollinen yhteys

Mikä on itsenäinen 5G-verkko?

Itsenäinen 5G-verkko (5G Standalone) on 5G:n seuraava teknologinen kehitysaskel. Tähän asti 5G-verkko on toiminut osin 4G-verkon varassa, mutta itsenäinen 5G-verkko toimii nimensä mukaisesti itsenäisesti. Se ei siis tarvitse toimiakseen vanhempia teknologioita. Itsenäisen verkon avulla nykyisen, ja jo yli 92 % suomalaisten asuinalueista kattavan 5G-verkon potentiaali saadaan täysimääräisesti hyötykäyttöön 

 

Elisa on avannut itsenäisen 5G-verkon kesällä 2021. Nyt kun saatavilla on itsenäisessä verkossa toimivia puhelimia, tuomme verkon myös asiakkaidemme ulottuville. Itsenäinen verkko tarjoaa entistä vakaamman ja tasalaatuisemman yhteyden. Parhaimmillaan netin viive voi jopa puolittua nykyisestä. 


Itsenäinen 5G on myös aiempaa energiatehokkaampi ja koko verkon tasolla se kuluttaa jopa 30 prosenttia vähemmän energiaa, minkä vuoksi itsenäinen 5G on ekologisempi kuin aiemmat teknologiat. Lisäksi energiatehokkuus näkyy myös yksittäisen puhelimen tasolla ja akkua joutuu lataamaan entistä harvemmin.

Itsenäisessä 5G-verkossa toimivat puhelimet

Itsenäiseen 5G-verkkoon päästäksesi, tarvitset sitä tukevan laitteen. Itsenäinen 5G-verkko toimii tällä hetkellä rajatussa joukossa Android-puhelimia. Lisää puhelimia ja laitevalmistajia tulee listalle säännöllisesti kevään aikana, etenkin uusien laitelanseerausten yhteydessä. Laitevalmistajat päivittävät myös osaa nykyisestä valikoimastaan yhteensopivaksi itsenäisen 5G-verkon kanssa.


 Tällä hetkellä itsenäinen 5G toimii seuraavissa puhelimissa:

  • Samsung Galaxy S23 kaikki mallit
  • Samsung Galaxy A34 5G
  • Nokia G42
  • Nothing Phone 2
  • Sony Xperia 1 V
  • Sony Xperia 5 V

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Itsenäinen 5G-verkko on 5G:n seuraava teknologinen kehitysaskel. Tähän asti 5G-verkko on toiminut osin 4G-verkon varassa, mutta itsenäinen 5G-verkko toimii nimensä mukaisesti itsenäisesti. Se ei siis tarvitse toimiakseen vanhempia teknologioita. Itsenäisen verkon avulla 5G:n potentiaali saadaan täysimääräisesti hyötykäyttöön. Lue tarkempaa tietoa itsenäisen 5G-verkon toiminnasta täältä.