Uusi nettiyhteys kupariyhteyden tilalle - Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

Uusi nettiyhteys kupariyhteyden tilalle

Elisa modernisoi verkkoaan ja tarjoaa vanhojen kuparitekniikoiden tilalle laadukkaampia palveluita tulevien vuosien aikana.

Kupariverkko on aikanaan rakennettu lankapuhelinyhteyksien ja hitaampien nettiyhteyksien ylläpitämiseen. Tästä syystä sen tekninen kyvykkyys ja rajallinen tiedonsiirtokapasiteetti eivät vastaa enää tulevaisuuden tarpeisiin. Tämän vuoksi ohjaamme asiakkaitamme nyt uudempiin tekniikoihin, jotka takaavat nopeammat ja vakaammat nettiyhteydet myös tulevaisuudessa.
 

Milloin kuparipohjaiset liittymät suljetaan?

Kuparipohjaiset liittymät korvataan lähivuosien aikana nopeamman ja laadukkaamman nettiyhteyden takaavalla tekniikalla. Aluksi muutos koskee ensisijaisesti ADSL-tekniikkaa, jossa liittymän enimmäisnopeus ei enää vastaa tämän päivän tarpeita. Tämän lisäksi teemme alueellisia muutoksia muihin kupariyhteyksiin perustuviin tuotteisiin, joista tiedotamme aina erillisellä kirjeellä.

Poistuvan liittymän tilalle voit valita alueesi saatavuuden mukaan huomattavasti laadukkaamman kuitu- tai mobiililiittymän.

Miksi kuparipohjaisen laajakaistan tekniikka on vanhentunut?

Kyseinen tekniikka on otettu käyttöön jo yli 20 vuotta sitten. Tekniikka on toteutettu kuparikaapeleiden kautta koteihin. Nämä kaapelit sekä tekniset laitteet alkavat olla elinkaarensa päässä ja niiden tilalle on syntynyt uusia korvaavia ja nopeamman nettiyhteyden takaavia tekniikoita.

Kupariverkkoa on pääasiassa käytetty lankapuhelinyhteyksien ja korkeintaan muutaman kymmenen megan (Mbit/s) yhteyksien ylläpitämiseen. Esimerkiksi suoratoistopalveluiden katsomiseen suosittelemme Elisa Netti kotiin M -liittymää (100 Mbt/s), joka takaa että voit nauttia leffoista ja sarjoista ilman kuvan pätkimistä. Etätöitä tai useampaa netinkäyttäjää varten kannattaa harkita vieläkin nopeampaa Elisa Netti kotiin L -liittymää (300 Mbt/s).

Miksi kannattaa vaihtaa paremman tekniikan laajakaistaan?

Elisalla on kattava kuitu- ja mobiiliverkko, jota kehitämme jatkuvasti. Uuden tekniikan laajakaista takaa nopeamman ja laadukkaamman nettiyhteyden. Näet osoitteessa elisa.fi/netti aina ajankohtaiset tarjoukset parhaiten kotiisi sopivasta nettiyhteydestä.

Uuden laajakaistan tilaat osoitteesta elisa.fi/netti, Elisan myymälästä tai soittamalla myyntipalveluun maksuttomaan numeroon.

Soita 0800 98323

Avoinna ma-pe klo 8-20 ja la klo 9-16.30. Maksuton kaikista kotimaan liittymistä.

Toimiiko kotonani 4G- tai 5G-verkko?

Tällä hetkellä Elisan 5G-verkko on jo toiminnassa yli 100 paikkakunnalta ja uusia avataan koko ajan lisää. Samoin olemassa olevia mobiiliverkkoja laajennetaan jatkuvasti. Näet verkon kattavuuden osoitteessa elisa.fi/kuuluvuus.

Pitääkö minun vaihtaa modeemi?

Jos vaihdat mobiililaajakaistaan, tulee vanha ADSL- tai VDSL-modeemi vaihtaa uuteen reitittimeen. Sopivan mallin löydät Elisan kattavasta valikoimasta. Apua valintaan saat myymälästämme tai soittamalla myyntipalvelumme maksuttomaan numeroon. 

Tarvittaessa asentajamme kytkee liittymän ja laitteet käyttövalmiiksi sinulle sopivina ajankohtana. Asennuspalvelun voit tilata soittamalla myyntipalvelumme maksuttomaan numeroon. Asennuspalvelun hinta on 99 €.

Soita 0800 98323

Avoinna ma-pe klo 8-20 ja la klo 9-16.30. Maksuton kaikista kotimaan liittymistä.

Minulla on laajakaistan lisäksi Elisa Viihde, säilyykö se ennallaan?

Elisa Viihde säilyy käytössäsi hintaan 19,90 €/kk. Elisa Viihde Premium -palvelun hinta on 24,90 €/kk. Huomaathan, että Elisa Viihde tarvitsee toimiakseen nettiyhteyden.

Elisa Viihteen käyttövinkit > 

Säilyykö sähköpostilaatikkoni?

Kyllä säilyy. Elisa Sähköpostipalvelu ovat oma erillinen lisäpalvelu, johon liittymän vaihtuminen ei vaikuta.

Lisätietoa Elisa Sähköpostipalvelusta >

Mistä saan apua uuden laajakaistan ja laitteiden asennukseen?

Maksuton myyntipalvelu

Voit tilata Elisalta asentajan kotiisi. Asentaja kytkee liittymän ja laitteet käyttövalmiiksi sinulle sopivana ajankohtana. Palvelun voi tilata soittamalla myyntipalvelumme maksuttomaan numeroon. Asennuspalvelun hinta on 99 €.

Soita 0800 98323

Avoinna ma-pe klo 8-20 ja la klo 9-16.30. Maksuton kaikista kotimaan liittymistä.

Elisa Omagurulta asiantuntija-apua

Mikäli asennat laajakaistan sekä laitteet itse ja tarvitset apua, soita Omagurulle.

Soita 0600 90070

Avoinna ma-pe klo 8-21 ja la klo 9-17, 2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm
elisa.fi/omaguru

 

Haluatko säästää aikaa ja vaivaa?

Anna asiantuntijan hoitaa homma puolestasi.

Se on helppoa! Yksi soitto Elisan Omagurulle riittää. Olemme apunasi arkisin klo 8 - 21 ja lauantaisin 9 - 17.

(2,50 €/puhelu + 2,50 €/alkava min + mpm)

Miksi Omaguru?

  • Helppoa, nopeaa ja vaivatonta!
  • Elisan parhaat kodin tietotekniikan asiantuntijat palveluksessasi
  • Sinun ei tarvitse osata itse, koska Omaguru voi ottaa etäyhteyden laitteeseesi
Etkö löytänyt etsimääsi ohjetta? Käytä hakua!